Home Fashion Shows Show de modă „BRÂNCUȘI Vizionarul” – un eveniment marca AVANPREMIERE by Alin Gălățescu

Show de modă „BRÂNCUȘI Vizionarul” – un eveniment marca AVANPREMIERE by Alin Gălățescu

5 min read

Marți, 19 Septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție din seria „FASHION Moments”. Tema acestui show a fost „BRÂNCUȘI Vizionarul”.

show brâncuși

Anul BRÂNCUȘI – determinat direct de Timișoara Capitală Culturală – și ca preambul al marii expoziții Brâncuși ce începe peste câteva zile, unică în Istoria României, BRÂNCUȘI a fost omagiat acum și de lumea modei românești prin acest show de stilism special.

Look-urile prezentate au urmărit patru direcții de definire a creației și personalității celui mai mare sculptor al lumii moderne:

  1. Dragostea lui pentru lumea ancestral românească, pentru lumea satului și iconografiile, plastica și tradițiile ei speciale
  2. Iubirea și atenția unică pe care o acorda materialelor din care crea operele. Fie că este vorba despre lemn – „legătura directă a omului cu glia”, fie piatră, marmură sau metal – silver/gold/cupru, acestea au fost tratate special în spectacol.
  3. Esențializarea și simbolismul dus la limită – forța principală și originalitatea absolută a ceea ce a creat.
  4. Relația specială cu muzele sale – el fiind extrem de iubit și apreciat în sferele cele mai înalte ale elitei pariziene. Din sfera culturală – pictorițe , cântărețe, scriitoare, actrițe sau din sfera aristocratică – prințese, contese etc. Această relație specială a dus la nașterea unora dintre cele mai renumite opere ale maestrului: „Prințesa X”, „Muza Adormită”, „Miracle”, „Domnișoara Pogany”, „Eileen Lane”, „Negresa Blondă” etc.

„Show-ul a pornit de la ideile de ETERIC și de ATEMPORAL – stări fundamentale în care l-am simțit reflectat pe marele maestru al esențelor! De aceea, am ales harpa ca singura muzică LIVE a evenimentului, folosită de super talentata Daria Batschi-Beleca. Atmosfera a fost una cu adevărat magică. La aceasta a contribuit și alegerea sălii „Atelier” din cadrul ansamblului Hotelului CARO – o clădire asemeni unei case a comunității, o catedrală spiritualizată asemeni cuceritorilor vestului – aceasta derivând din renumita călătorie inițiatică a lui BRÂNCUȘI, timp de 2 ani, spre Parisul vieții sale. O cucerire de teritorii noi, esențiale“, a declarat Alin Gălățescu – analist de modă, creatorul show-ului.

Evenimentul a avut la bază creațiile unora dintre cei mai creativi designeri români ai momentului, care au fost inspirați de maestru și care au referințe la acesta, reformulate stilistic pentru racordul perfect la temă. Au fost 60 de look-uri, 30 de modele de toate vârstele, într-o sală arhiplină, cu peste 300 de persoane.

Designeri: Aleha Toncea / Alexandra Calafețeanu / Alessi Stoica / Antonia Nae / Cristina Lazăr / Ie Clothing / Iza Van Dee / Raluca Soare. Accesorii: Atelier Danessa / Iulia Gorneanu / Musette. Pălării: DeCorina Hats. Make-up: Echipa Laura Perian. Hair: Echipa Erika Gonczi. Locatie: Hotel CARO, Sala „Atelier”.

Parteneri: SERVE / NAZZURO Aqua / Artesana / MRA Agency / Hotel CARO.

Partener comunicare: PRagmatIQ by Knart Communication.

„Fashion Moments” este un eveniment marca Avanpremiere/ Alin Gălățescu

Citește în continuare Accesorii din ananas, o alternativă eco propusă de Iutta x Piñatex®.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Fashion Shows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Noul ULTRABOOST 5 – Un boost de energie de la adidas

adidas prezintă noul Ultraboost 5, recreat de la talpă la partea superioară, pentru a ofer…