Home News Prințul Philip, Duce de Edinburgh, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani

3 min read

Prințul Philip, soțul Reginei Elizabeth a Marii Britanii, a murit în această dimineață, la vârsta de 99 de ani, la Castelul Windsor.

Prințul Philip
The Duke of Edinburgh (1921 – 2021)

Astăzi, 9 aprilie 2021, pe site-ul familiei regale a Marii Britanii a fost publicat anunțul trecerii în neființă a Prințului Philip.

„Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume în doliu pentru pierderea Prințului Philip.”

Născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, în cadrul Familiei Regale a Greciei, Prințul Philip s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a Marii Britanii în 1947, jucând un rol cheie în modernizarea monarhiei în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar în spatele zidurilor Palatului Buckingham, fiind cel în care regina putea să aibă cu adevărat încredere.

„El a fost, pur și simplu, sursa mea de putere și a rămas la fel în toți acești ani”, a spus Regina Elisabeta într-un rar omagiu personal adus Prințului Philip, într-un discurs care a marcat a 50-a aniversare a nunții lor, în 1997.

Regina, care are 94 de ani, a urcat pe tron în 1952, la 5 ani după cei doi s-au căsătorit la Westminster Abbey pe 20 noiembrie 1947. A doua zi după căsătorie, Prințul Philip a fost numit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957. În 2011, soția sa, Regina Elisabeta, i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Cuplul regal are patru copii, prințul Charles, moștenitorul tronului, prințesa Anne, Prinții Andrew și Edward.

Ultima sa apariție publică a avut loc în iulie anul trecut, la o ceremonie militară la castelul Windsor, unde Prințul Philip și Regina Elisabeta au locuit pe durata pandemiei de coronavirus.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Premieră la Iași în 2021, la Romanian Creative Week: Concerte în grădinile Palas Mall și tabără muzicală

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative ro…