Home Hairstyle Obiceiuri care distrug părul

Obiceiuri care distrug părul

4 min read

Produsele de colorare și decoloare, produsele de styling și aparatele termice de coafare usucă și distrug podoaba capilară. Însă, în măsură la fel de mare, obiceiuri ce par inofensive în general sunt la fel de dăunătoare.

Apa prea fierbinte

Chiar dacă ne plac dușurile fierbinți, trebuie să ținem cont de faptul că aburul și căldura excesivă usucă părul. Uleiurile naturale sunt eliminate iar părul își pierde bariera naturală de protecție. Este bine ca atunci cand faci baie să folosești apă călduță și nu fierbinte. Aceasta este potrivită și pentru pielea ta, nu doar pentru păr.

 

 

Apa din bazine și piscine

Dacă iarna ne plac dușurile fierbinți, vara căutăm răcoarea piscinelor. Însă, pentru părul nostru, această plăcere dăunează părului foarte serios. Clorul din apa piscinelor pătrunde în firul de păr și îl deteriorează, astfel că părul devine uscat și casant.


Temperaturile ridicate ale intrumentelor de coafare

Tot căldura este de vină și de această dată. Deși îndreptarea sau ondularea părului au devenit indispensabile pentru obținerea unui look perfect, sunt și un obicei nociv. Nu trebuie să renunțăm la intrumentele de coafat, însă este bine să folosim temperaturi reduse, pentru a proteja cheratina din interiorul firului de păr. Un plus de protecție îl putem obține prin aplicarea unui produs cu protecție termică înainte de utilizare.

Periatul

Periatul agresiv duce la ruperea firului de păr. De aceea, este bine să periem părul începând de la vârfuri. O perie cu perii naturali ajută la protejarea părului și împiedică ruperea acestuia. În plus, părul trebuie bine uscat înainte de a folosi peria. Când este ud, acesta se rupe mult mai ușor și de deteriorează în timpul pieptănării.

Șamponul uscat

Pentru că absoarbe excesul de sebum și lasă părul uscat, este o soluție rapidă de refresh. Când timpul nu îți permite o curățare adecvată a părului, șamponul uscat este o soluție de compromis. Însă, folosirea frecventă a acestuia duce la deteriorarea părului. Firul de păr este uscat în exces și reziduurile rămase pe scalp afectează sănătatea acestuia.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

HARD ROCK CAFE LANSEAZĂ CEA MAI AMPLĂ INOVARE A MENIULUI

Hard Rock International anunță cea mai amplă inovare a meniului din istoria companiei, cu …