Home Events Malagamba Bucurestiului IV

Malagamba Bucurestiului IV

3 min read

malagamba bucurestiului

               Cei mai cool domni din Bucuresti si-au dat intalnirea la Frizeria de Lux – Brici, din Calea Floreasca 111-113, pentru a sarbatori editia cu numarul patru a celui mai ravnit eveniment dedicat barbatilor,  Malagamba Bucurestiului.

                Proiectul vrea sa renască curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, in conjunctura schimbarilor produse in societatea romanesca de atunci si acum.

               Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, prin stilul sau deosebit si prin faptul ca a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii.Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucuresteni, care doreau sa traiasca si gandeasca liber. Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Raducanu, i-a adus omagii in concertele sale, care transcedinchistata perioada comunista.

             Acest curent îndrăzneț si liber, a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba in ’42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declanșat o revoluție spontana a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

                S.T.U.P a reușit sa renască trend-ul Malagamba, relansând in trecut si continuând sa facă acest lucru, curentul dandy-ului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala, si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o “uniformizare” a brandurilor transnationale, proiectul expune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original si unic.

              Fotografiile poarta semnatura artistului – The Storyalist iar clipul de prezentare a fost realizat de regizorul Alex Vlad.

https://www.facebook.com/brici.eu/videos/419406278425476/

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Laurențiu Bărzoi, un tânăr designer cu idei mari

Deși are doar 23 de ani, Laurențiu Bărzoi este unul dintre tinerii designeri români care n…