Home Designers Laurențiu Bărzoi, un tânăr designer cu idei mari

Laurențiu Bărzoi, un tânăr designer cu idei mari

5 min read

Deși are doar 23 de ani, Laurențiu Bărzoi este unul dintre tinerii designeri români care nu pot trece neobservați. Îndrăzneala, creatitivatea, nonconformismul, atenția pentru detalii și mesajul pe care îl transmite prin intermediul creațiilor sale l-au ajutat pe tânărul designer să se diferențieze cu ușurință de colegii lui de breaslă și să ne dea speranța că industria modei din România are șansa să depășească orice limite.

laurentiu bârzoi

Ultima colecție semnată de Laurențiu Bărzoi a avut-o ca sursă de inspirație pe Regina Maria a României. Atât pentru designer, cât și pentru noi toți, Regina Maria este un reper important când vine vorba de simbolistica tradițională și stilistică a folclorului român, datorită influenței majore pe care a avut-o asupra esteticii vestimantare de-a lungul domniei sale.

În utima vreme, tot mai multe case de modă s-au inspirat din portul tradițional românesc, motiv pentru care tânărul designer a decis să se îndepărteze cu strictețe de această zonă, oarecum clișeică pentru el și pentru mulți critici de modă de nivel mondial. Deși direcția lui este complet diferită de cea cu care ne-am obișnuit noi până acum, acesta a ales să păstreze linia feminității, dând ținutelor un aer agresiv, impunător și nonconformist. Paleta cromatică nu este tocmai cea reprezentativă perioadei, dar este una potrivită secolului în care ne aflăm.

În această colecție elementele de bază sunt coroanele, care pentru mulți reprezină regalitate și măreție, fiind un element pregnant și demonstrativ când vine vorba de reprezentația estetică regală. “Chiar dacă mulți ar crede că nu am folosit în această colecție repere folclorice sau simboluri de bază ale folclorului românesc, ei bine, există ascunse câteva detalii pe care le-am lăsat să fie descoperite de privitor. Consider că moda trebuie descoperită și nu arătată!

Ultima sa colecție intitulată Queen Marie, a fost prezentată în cadrul evenimentului SOIREES DE LA MODE, organizat de Alin Gălățescu. Designerul a ales să depersonalizez estetica umană prin acoperirea chipurilor, deoarece a vrut să aducă misterul odată cu eleganța și agresivitatea ținutelor, nefiind nevoie de expresivitate facială.

Laurențiu Bârzoi

Această ultimă colecție își are de fapt rădăcinile bine suținute în prima sa colecție de absolvire: EARTH-THE WAR OF US, cât și în cea de-a doua declinată la “ Jam”, un concept care pleacă de la unicitatea lucrurilor planetare, care vorbește despre razboaie, ecosistem, abuz al planetei, viețuitoare, oameni, resurse naturale, acceptare și iubire. Pentru designer esența modei este omul. „În urma documentarilor mele am ajuns la concluzia că în acest moment trăim un al treilea război mondial, care se manifestă sub o altă formă,  dar care în final va avea același rezultat ca precedentele. Prin aceste colecții încerc să aduc în fața privitorului ideea de comuniune, unicitate,  iubire și egalitate. Noi, doar împreună vom reuși să schimbăm lumea. Împreună si nu separat!

Laurențiu Bârzoi

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Designers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Colecția de bijuterii Disney x Pandora ne încurajează să alegem un stil impunător

Vara aceasta, Pandora celebrează „Regele Leu”, cel mai nou film Disney, regizat de Jon Fav…