Home Hairstyle INTERVIU | Hairtalk cu Valentin Nistor, trainer artist L’Oréal Professionnel

INTERVIU | Hairtalk cu Valentin Nistor, trainer artist L’Oréal Professionnel

14 min read

Intrăm astăzi în lumea fascinantă a profesioniștilor din domeniul hairstyling-ului și aflăm secretele unui păr frumos și sănătos. Valentin Nistor, un adevărat expert în hairstyling și un cunoscut trainer artist pentru L’Oréal, ne povestește ce l-a inspirat să facă primii pași pe acest drum și cum a intrat în universul L’Oréal Pro. De asemenea, vom afla cum a evoluat industria coafurii de-a lungul timpului, cum tehnologia și produsele profesionale au transformat această meserie și care sunt sfaturile lui pentru cei care doresc să urmeze o carieră în hairstyling în 2023.

interviu Valentin Nistor

Ce te-a inspirat să te dedici unei cariere în hairstyling?

Pe mine m-a inspirat Geta Voinea pe care am avut ocazia să o întâlnesc la prima ediție a târgului Cosmetics Beauty Hair din 1995. Am petrecut alături de ea 5 zile fantastice în care am tuns împreună pe aceeași scenă. Este personajul din Hair-Industry România cu cea mai mare carismă și este foarte talentată. Este cea mai cunoscută din țară și a inspirat și crescut generații întregi de stiliști, mulți având acum propriile lor saloane.

Cu Geta am avut ocazia să-i cunosc pe cei mai buni din lume, Toni & Guy, care au saloane și academii în toată lumea: Anglia, Japonia, Australia, China, America, Canada si prin toată Europa. După câțiva ani petrecuți în țară, am început să lucrez la ei în salon, în Canada, unde mi-am completat cunoștințele. M-am perfecționat la Academia din Londra și am ajuns Art Director Toni & Guy.

Odată ce pășești în această industrie, este imposibil să te oprești. Este fascinantă tot timpul. Creezi, totul se schimbă, se reinventează.

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care le ai alături de echipa L’Oréal Pro?

În universul L’Oreal am ajuns în ‘98 odată cu venirea L’Oreal în România. Cele mai satisfăcătoare sunt momentele de bucurie când reușita celor din echipă bucură și pe alții. Noi, ca echipă, dăruim informație, încredere, frumusețe, mult timp și suflet. Dăruim talent și punem multă energie pentru a deveni mai buni.

Cum te ajută produsele profesionale când vine vorba de libertatea de creație și de calitatea părului?

Lucrez cu L’Oreal de 25 de ani. Când am început să lucrez cu L’Oreal, erau puține produse disponibile. Aveam la dispoziție doar Majirel ca produs de colorare și un decolorant.

Acum gamele sunt complete și complexe. Oferă soluții pentru fiecare tip de păr, textură sau tehnică. Toate acestea îți oferă calitatea și precizia rezultatului, împreună cu o bucurie imensă pe care o trăiește clienta când vine vorba de calitatea părului ei. În ultimii 10-15 ani, L’Oreal a inovat și a schimbat tehnologia cat nu s-a făcut în ultimii 60 de ani în toată industria.

În plus, trebuie să amintim ca ei au inventat colorarea directă a părului.

Ce rol joacă stiliștii în alegerea culorilor pentru cliente?

Noi, stiliștii, ținem cont de ce i se potrivește clientei. Culoarea este foarte importantă pentru orice persoană. O culoare nepotrivită poate adăuga la vârsta reală încă 5-10 ani și nimeni nu își dorește așa ceva. Prin experiență și informațiile acumulate, punem în armonie ca totul să arate încântător.

Este posibil să avem un păr decolorat sănătos? Sau acesta este un compromis pe care trebuie să-l facă persoanele care își doresc să aibă părul blond?

Odată cu tehnologia avansată a produselor profesionale L’OREAL, degradarea părului nu mai este o problemă. Ține doar de lipsa de cunoaștere și experiență a celui care folosește produsul, fie stilist sau consumator acasă. Este o alegere în a avea păr blond sănătos sau degradat. Personal, consider că părul blond este un stil.

Ce modalități avem la îndemână pentru a ne preocupa de sănătatea și integritatea firului de păr după ce părăsim salonul?

Cea mai bună recomandare trebuie să o primești de la stilistul tău. El știe ce textură de păr ai, ce nevoi, prin ce procese a trecut părul tău de-a lungul timpului. Aici, produsele sunt pentru toate tipurile de păr: creț, ondulat sau drept. Natural, nuanțat, colorat, decolorat. Fin, subțire, normal sau gros.

Bineînțeles că, în primul rând, se ține cont de dorințele clienților. Cei mai buni stiliști află ce-și doresc clienții cu adevărat și vin în întâmpinarea nevoilor lor.

interviu Valentin Nistor

Ce trebuie să avem în vedere atunci când planificăm vizitele la salon?

Când vine vorba de vizite la salon, aș recomanda următoarele:

  • Alege culoarea și tunsoarea în funcție de timpul pe care știi că ți-l poți aloca, fie la salon, fie acasă;
  • Alege pentru ce perioadă îți permiți să faci asta, fie că aloci timp sau/și bani;
  • Trebuie să îți faci timp pentru tine pentru că nu vine cineva să facă asta în locul tău.
Ce intervale recomanzi pentru întreținerea culorii sau a tunsorii?

Felul în care arăți îți influențează starea de bine. Recomandarea mea este ca persoanele care își doresc părul blond să viziteze salonul cam o dată la 3-4 săptămâni. Acest interval este recomandat pentru a păstra părul sănătos și prospețimea culorii, evitând degradeurile. Unele blonduri au nevoie de nuanțare sau șuvițe între decolorări.

Pentru vopsit normal și întreținere de tunsoare, e recomandată o vizită la 4-5 săptămâni, iar pentru tuns de păr creț sau ondulat 2-6 luni (dacă se dorește o creștere în lungime).

Care sunt beneficiile tunsului regulat?

Primul beneficiu este păstrarea stilului. Apoi, părul are o calitate deosebită. Atunci când îl tunzi regulat, vârfurile nu se mai despică, părul nu se mai încurcă și, implicit, nu-l mai rupem la descurcat. Așadar, cu o tunsoare regulată se ajunge la un păr mai sănătos și mai lung.

Cum ți se pare că diferă industria față de perioada în care început tu pe acest drum?

Diferența este ca între noapte și zi.

În sfârșit s-a făcut „lumină” în industria coafurii. Când m-am apucat de coafură, în 1996, informația era puțină și produsele erau limitate. Dacă aș face o comparație, ar fi ca între căruță și avion. Câte poți face azi călătorind cu avionul și câte ai fi făcut mergând cu căruța?

Acum avem tehnologie și produse pentru fiecare formă de colorare și acolo se împart pe mai multe categorii, în funcție de dorințe, tip de păr și textură. Informația s-a acumulat în timp și acum putem împărtăși cu ușurință generației noi aceste informații acumulate prin experiență.

Ce sfaturi ai pentru cineva care își dorește în 2023 să ajungă hairstylist profesionist?

Este o oportunitate fantastică să pornești pe acest drum, în această miraculoasă meserie, în această industrie. Totul s-a simplificat, tehnologia ajută pe toată lumea, iar clienții sunt mai dispuși și mai încrezători să vină în saloane, unde găsesc profesioniști.

Alături de un mentor bun, care te îndrumă și te ajută să-ți îmbunătățești calitățile, poți ajunge formidabil înainte să-ți dai seama.

Satisfacția pe care o ai de pe urma unui client bucuros nu poate fi egalată de nimic altceva.

Citește în continuare INTERVIU | Hairtalk cu Nicoleta Bîrsan, trainer artist L’Oréal Professionnel.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

PERSONAL: A doua colecție a brandului de modă românesc PERSON-A

S-a lansat oficial PERSONAL, cea de-a doua colecție a brandului românesc PERSON-A. Colecți…