Home Health & Beauty INTERVIU | B-Cure Laser – soluția eficientă pentru tratarea durerii acasă

INTERVIU | B-Cure Laser – soluția eficientă pentru tratarea durerii acasă

18 min read

După ce i-a aflat rezultatele și succesul obținut pe piața din Israel, Gabriela Vîlcea, manager general B-Cure Laser Romania, a luat decizia să aducă dispozitivul în România, oferind astfel posibilitatea obținerii beneficiilor unui tratament laser profesional din confortul casei. Soluția B-Cure Laser se potrivește ca o mănușă românilor preocupați să adopte soluții cât mai naturale și non-invazive pentru o viață mobilă și fără durere.

B-Cure Laser

Cum a început povestea dispozitivului B-Cure Laser în România și în lume?

Tehnologia laser încorporată de aparatul B-Cure Laser se numește LLLT și este prescurtarea de la low level laser therapy, numit și laser rece deoarece energia laser emisă nu arde și nu încălzește țesutul. Aparate care incorporează această tehnologie existau în cabinetele de fizioterapie și erau folosite de specialiști în domeniu deja de câteva zeci de ani. Brevetul este israelian, iar inventatorul și-a dorit un laser care să existe în fiecare casă. Astfel, aproape orice suferind de durere cronică poate dispune de ședințe laser nelimitate și să aibă acces la tratament oricând are nevoie. După cinci ani de studiu cu o echipă de ingineri, au reușit să încorporeze într-o diodă de dimensiuni foarte mici puterea de vindecare a laserelor din clinici, iar în 2009 a apărut pe piața din Israel cel mai puternic laser portabil și reîncărcabil și cu cele mai mici dimensiuni, cu o greutate de numai 175g. În 2017, anul în care aparatul începuse să se bucure de succes pe plan internațional, am fost aleasă de compania din Israel să conduc reprezentanța din România și așa a început acest minunat drum.

Cum inovează B-Cure Laser tratamentul durerii cronice?

Bolnavul de durere cronică are nevoie să gestioneze durerea, să o poată trata rapid de fiecare dată când apare, cât mai aproape de momentul în care apare și să mențină tratamentul atât timp cât există durere. Soluția cea mai eficientă trebuia să poată fi aplicată ușor, fără să oblige suferindul să întrerupă rutina zilnică și să poată face față la episoadele de durere acută. Inovația B-Cure Laser constă în mecanismul laser incorporat. B-Cure Laser are o undă laser coerentă și monocromatică de 4,5 cm2, cu cea mai mare suprafață de tratament, și care incorporează puterea de vindecare a laserelor din clinici, și anume până la 250mW în micropulsuri, fiind lider pe piața laserelor terapeutice portabile.

Cum acționează B-Cure Laser și care sunt efectele terapeutice pe care le oferă?

Atunci când lumina laser este absorbită de țesuturi, anumite reacții biologice se declanșează la nivel celular. Drept urmare, sunt secretate diverse substanțe chimice endogene și transportate prin fluxurile sangvin și limfatic către anumite părți ale organismului. Astfel, efectele laserului terapeutic se observă nu numai local (în zona dureroasă), cât și general. La contactul direct cu pielea, energia laser emisă are proprietatea de a pătrunde în profunzime, la o adâncime numită zona terapeutică unde alte substanțe nu pot pătrunde, în mod natural și non-invaziv. Datorită faptului că produsele au la bază tehnologia LLLT, B-Cure Laser exercită numai efecte fotochimice asupra țesuturilor, nu și termice. Aparatele acționează la suprafața pielii, iar unda laser pătrunde în profunzimea țesuturilor (până la 4 cm), fără a le încălzi și/sau deteriora.

Ce fel de dureri tratează?

B-Cure Laser tratează eficient durerile de genunchi, durerile lombare, superioare de spate, cervicale, ajută la gestionarea durerii și inflamației cronice asociate cu sindroame dureroase ca sindromul miofascial dureros, sindromul de tunel carpian, fibromialgia, disfuncția articulației temporo-madibulare. Durerile ortopedice și musculare sunt tratate prin îmbunătățirea mecanismului de regenerare al celulelor. Plecând de la acest principiu, B-Cure Laser poate fi integrat cu succes în orice afecțiune care implică durere, inflamație și unde se dorește recuperare mai rapidă, cum ar fi: răni deschise ca ulcerul diabetic, una dintre cele mai dificile răni de tratat, recuperarea după intervenții chirurgicale pentru o cicatrizare mai bună și mai rapidă și pentru a preveni potențiale complicații, infecții, aftele bucale, herpes simplex etc. Și nu în ultimul rând, B-Cure Laser este o soluție pentru durerile și inflamațiile dentare, completând tratamentul efectuat în cabinetul de stomatologie.

Cine poate utiliza dispozitivul?

Dispozitivele medicale B-Cure Laser sunt acreditate ISO/CE 0197, iar tehnologia laser integrată este brevet israelian, certificată pentru folosirea acasă, făcând acest tratament sigur de folosit pentru toți membrii familiei care suferă fie de o durere acută ca urmare a unui traumatism, fie durere cronică cauzată de afecțiuni ortopedice.

Cum se folosește B-Cure Laser și după cât timp putem să îi observăm eficiența?

Fiecare laser este însoțit de un protocol de tratament. Folosirea conform acestui protocol este cheia unui tratament eficient. Principiul de aplicare este simplu, lumina laser se aplică direct și perpendicular pe suprafața dureroasă și se menține fără a mișca aparatul un timp de 6-8 min. Dacă durerea se întinde pe o suprafață mai mare decât fanta laser de 4,5 cm, atunci trebuie să acoperim din mai multe aplicări. Când durerea este foarte intensă, putem aplica până la de patru ori pe zi. Astfel, ar trebui să observăm ameliorări în trei până la cinci zile de aplicare, însă este important să menținem tratament zilnic, 10-14 zile sau atât timp cât avem durere.

Acum că am descoperit beneficiile lui, se poate discuta și despre apariția unor efecte secundare sau reacții adverse? Ce contraindicații are?

Terapia B-Cure Laser este naturală, non-invazivă și nu are efecte secundare, reacții adverse sau contraindicații. Ca măsură de siguranță, recomandăm să nu se îndrepte raza laser în ochi. Aparatele pot fi folosite de oricine, indiferent de vârstă. Tratamentul B-Cure Laser poate fi aplicat indiferent dacă iei pastile pentru diverse boli (afecțiuni cardiace, tensiune) ori dacă ai proteze la diverse articulații sau pacemaker. Uneori, în timpul terapiei B-Cure Laser, poate apărea o „răscolire” a durerii; aceasta este normală în procesul de îmbunătățire a stării de sănătate și va dispărea în câteva zile. Recomandăm începerea tratamentului cu dispozitivele medicale B-Cure Laser progresiv: în prima zi, un minut și jumătate este suficient pentru fiecare punct dureros, ulterior se poate adăuga zilnic câte un minut până se ajunge la un total de șase minute per aplicare, de două ori în fiecare zi. Aceste informații se regăsesc și în manualul de instrucțiuni care însoțește aparatul.

Poate înlocui acest dispozitiv vizitele la medic sau mersul în cabinetele de fizioterapie sau kinetoterapie?

B-Cure Laser înlocuiește cu succes vizitele la medic deoarece permite aplicarea unui tratament laser profesional din confortul casei direct de către persoana care suferă de durere. În gestionarea durerii este important însă să ne consultăm medicul și să integrăm și alte soluții recomandate.

Care sunt versiunile B-Cure Laser disponibile în România și unde le putem găsi?

B-Cure Laser este o serie de dispozitive laser disponibile în patru modele care diferă prin puterea emisă: varianta Classic, cu o energie totală de 3,75J/min, destinată afecțiunilor cronice. Acestea apar de obicei o dată cu procesul de îmbătrânire, cum ar fi artroze, artrite reumatoide și afecțiuni ale coloanei, varianta Sport, cu o energie totală de 4,75J/min, pentru tratamentul afecțiunilor acute sau cronice, ale sportivilor amatori sau de performanță, cauzate de activitate fizică intensă: tendinite, rupturi de menisc, dureri musculare, accidente etc. Mai există variantele Pro, cu o energie totală de 5J/min, oferind rezultate rapide, special concepute pentru medici sau pentru tratamentul ulcerului diabetic sau alte răni greu de închis. Dintre variantele Pro, menționăm modelul Dental Pro, special conceput pentru integrarea în cabinetele stomatologice.

https://www.b-cure-laser.ro/product/b-cure-laser-classic/

Ce te-a determinat sa îl aduci în România?

Urmând succesul de pe piața locală din Israel și rezultatele obținute, din momentul în care am aflat de acest dispozitiv, decizia de a-l aduce pe piața medicală din România a fost foarte simplă. Românii sunt preocupați să adopte soluții cât mai naturale și noninvazive și vor să trăiască o viață cât mai mobilă și fără durere, iar soluția B-Cure Laser se potrivește ca o mănușă acestor cerințe.

Cât de reticenți sunt românii când vine vorba de tratarea unor dureri cu ajutorul unui laser în comparație cu cei din alte țari?

Toți încep tratamentul cu scepticism, dar îl încheie cu zâmbetul pe buze. Contrar așteptărilor, reticența către acest produs nu ține de naționalitate, ci mai degrabă de lipsa de informație. Componenta cronică a bolilor sistemului osteoarticular, ale mușchilor și țesutului conjunctiv este predominantă. Trebuie să înțelegem rapid că putem ameliora contextul algic și să augmentăm flexibilitatea corpului prin proceduri care de obicei se regăsesc în cabinetul de terapie, printre care se numără și laserul terapeutic, disponibil acum pentru folosirea acasă.

De ce ar trebui să apeleze românii la un astfel de tratament?

Românii ar trebui să apeleze la tratamentul cu B-Cure Laser pentru că este momentan cel mai performant laser portabil și cea mai simplă modalitate de a face față durerii chiar din confortul casei.

Citește în continuare Bugaboo – o alegere sustenabilă pentru confortul și siguranța copiilor.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

The A – deschiderea oficială a celui mai modern și de lux beauty center din București

Vedete, artiști și oameni de televiziune au respectat dress code-ul serii, Black with a to…