Home Health & Beauty Îngrijirea specifică pentru tenul gras

Îngrijirea specifică pentru tenul gras

3 min read

Îngrijirea pentru tenul gras este concepută pentru a elimina două probleme principale: aspectul lucios al acestuia și imperfecțiunile legate de acest tip de piele. Există persoane cred că procedează bine prin curățarea în forță a tenului cu produse pe bază de alcool sau produse astringente. Din păcate, pe lângă faptul că sunt ineficiente, aceste practici pot avea efectul opus celui așteptat și pot cauza o secreție de sebum și mai mare. În plus, tenul gras trebuie să fie hidratat și hrănit.

Obiceiuri ce nu trebuie respectate

Unele tratamente, cum ar fi săpunurile tradiționale sau loțiunile alcoolice, dau impresia de curățare în mod eficient a filmului care acoperă pielea grasă. Nu aveți încredere în acestea, efectul este doar temporar: de fapt, cu cât încercați mai mult să eliminați excesul de sebum, cu atât mai mult sebum va produce pielea, este un adevărat cerc vicios.

Soarele poate da, de asemenea, impresia de restabilire a pielii, reducând imperfecțiunile și făcând-o mai clară. Dar efectele pe termen lung sunt destul de diferite! Razele soarelui vor provoca, de fapt, o acumulare de sebum care va declanșa apariția de cosuri noi atunci când bronzul a dispărut. Așa că protejați-vă cu produse non-grase atunci cand vă expuneți la soare.

Ten gras: ce să facem?

Cheia unor bune obiceiuri de urmat? Demachiați-vă și curățați-vă pielea dimineața și seara. Fiți conștiente de faptul că tenul gras necesită îngrijire delicată, cum ar fi:

  • lapte
  • geluri
  • apele miceliare
  • săpunuri delicate

Când vine vorba de hidratare, alegeți creme lejere, matifiante care vor reduce semnificativ strălucirea feței dumneavoastră.

În cele din urmă, exfoliantul și măștile pentru pielea grasă, folosite o dată pe săptămână, vă vor permite să eliminați în profunzime impuritățile.

Material scris cu sprijinul specialiștilor RoC Cosmetics

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Corul Madrigal sărbătorește românește Ziua Culturii cu lucrări clasice și de inspirație folclorică

Vineri, 15 ianuarie 2021, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” sărbătoreșt…