In zilele toride de vara te poti racori cu un desert gustos si usor de preparat. Noi am venit in ajutorul tau cu o reteta delicioasa. Iata de ce ai nevoie pentru o inghetata-budinca de fructe de padure:
400 ml lapte
150 g lapte praf
1 lingurita de gelatina
600 ml apa fierbinte
1 baton de vanilie
200 g fructe proaspete de padure: mure, zmeura, afine, fragute
20 g migdale feliate
50 g ciocolata razuita
125 ml frisca
Metoda de preparare:
Geltina se topeste in 500 de ml de apa fierbinte. Laptele se incalzeste usor si se adauga laptele praf, restul de apa, semintele batonului de vanilie si gelatina diluata, dupa care se amesteca bine. Amestecul se pune la congelator pentru cel putin un sfert de ora, pana ingheata aproape integral, verificandu-se din cand in cand. Crema se scoate din congelator si se amesteca foarte bine, consistenta trebuie sa fie groasa, cremoasa. Se ia jumatate din masa inghetata si se adauga fructele si frisca batuta. Se amesteca cu grija. Se transfera tot amestecul intr-un recipient cu o capacitate de 2 litri si se pune din nou la congelator. La cealalta jumatate se adauga migdalele, ciocolata rasa si se transfera si aceasta crema in forma, deasupra amestecului de fructe. Se lasa la congelat complet, apoi se serveste cu fructe si ciocolata razuita.
In traditia britanica, acest desert este servit si la masa de Craciun, impreuna cu fructe imbibate in alcool si condimente de sezon: scortisoara, ghimbir, coji de citrice.