Home Health & Beauty Hidratarea optimă pe timp de vară

Hidratarea optimă pe timp de vară

4 min read

Pe timp de vară, tenul nostru suferă din cauza agresiunilor soarelui și vântului. Apo, căldura excesivă deshidratează pielea, apa este eliminată de către pori într-o proporție mult mai mare decât de obicei, și asta pentru că organismul vrea să își scadă temperatura.

Pentru că sănătatea pielii noastre, dar și aspectul ei, sunt foarte importante, am stat de vorbă cu Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania, pentru a afla câteva sfaturi numai bune de pus în practică vara aceasta. 

“Când esti la plajă, ai tendința să vrei să iți stingi setea pielii. Să intri mai des în apă, în apa sărată”, spune Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

“Și uite așa, rezerva de apă a pielii va trebui înlocuita frecvent, dacă vrei să iți păstrezi aspectul sănătos al pielii. Este foarte important, mai ales atunci când ești la mare, să nu afectezi bariera de protecție a pielii, să nu îi distrugi Ph-ul natural. De ce? Ca să nu te alegi cu o explozie de grăsimi specifice.”, punctează specialista.

Radiațiile UV de tip B (rezultate în urma expunerii prelungite la soare) cresc producția de radicali liberi. Aceștia sunt responsabili de deteriorarea proteinelor celulare și a acizilor grași care alcătuiesc şi susţin straturile pielii. Expunerea excesivă la soare poate determina apariţia arsurilor, fisurarea barierei naturale de protecţie, dezechilibrând astfel sistemul natural bine pus la punct al pielii. În acest caz se creste sensibilitatea pielii, şi exista posibilitatea să ai parte de erupţii cutanate, cuperoză, dermatita alergică de contact etc.

Este recomandat să nu te expui la soare în orele de vârf ale amiezii și nu în ultimul rând să aplici o crema pentru faţă cu SPF cu minimum 30, reaplicând un strat nou la fiecare 2 ore.

Ai grija ca, atunci când ești la mare sa te hidratezi şi din interior spre exterior, consumând mai multă apă, fructe şi legume proaspete. Seara după ce te întorci de la plajă, ai grija sa iți cureți foarte bine pielea, cu un demachiant potrivit tipului tău de ten. Apoi, aplica un produs hidratant care sa crească aportul de apă din piele.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

R.I.B.S. – Romanian Insane Barbeque and Sauces

Restaurantul, aflat la parterul unui nou proiect hotelier, Old Town Boutique Hotel din Str…