Home Interviews Gabriela Simion – de la Master Chef la blogging

Gabriela Simion – de la Master Chef la blogging

16 min read

Fost concurent MasterChef și actual blogger de succes în zona de food și lifestyle, Gabriela Simion este prezentă mereu în rubricile best dressed ale revistelor de profil și este o prezență constantă la evenimentele mondene. Am stat de vorbă cu ea să aflăm mai multe despre stilul ei de viață și despre cum reușește să le îmbine cu succes pe toate.

 În câteva cuvinte, cine este Gabriela Simion?

Mereu am zis că prietenii și familia mă pot descrie cel mai bine, dar dacă trebuie să mă descriu singură, aș spune că sunt un Berbec încăpățânat care iubește viața la maximum și pune pasiune în orice face. Mă plictisesc repede așa că mă bucur că mi-am descoperit pasiunea pentru călătorii, în acest fel reușesc tot timpul să trăiesc ceva nou și palpitant.

 După emisiunea Master Chef ai avut un parcurs frumos și ai reușit să devii un blogger de succes. Ne poți spune cum a influențat emisiunea și ce impact a avut în ceea ce faci acum?

Nici nu îmi vine să cred că au trecut deja 3 ani de când am participat la emisiunea MasterChef. În perioada aia viața mea arăta complet altfel și emisiunea a resetat sistemul monoton “job – home – job – home”. MasterChef mi-a deschis ochii, mi-a arătat o altă lume și am prins curaj să fac altceva. Pot pune că a fost declicul transformării mele și am devenit omul care sunt astăzi. Blogul a venit puțin mai târziu, ca o extensie a activitații mele de cooking, și a crescut și s-a diversificat o dată cu viața mea. Capitolele au fost adăugate treptat, am menținut componenta de food atât în secțiunea travel cât și în cea de lifestyle , și am reușit cumva să le contopesc. Este un mix cu care eu rezonez. Și cititorii la fel, evident (râde).

 Știu că faci review de food pe blogul tău, materiale foarte apreciate și citite. Ne poți povesti puțin despre asta?

Cum îți spuneam și mai devreme, lucrurile au venit treptat. Nu numai faptul că am participat la Master Chef, cât și faptul că sunt o gurmandă și de-a lungul anilor am încercat culinar foarte multe gusturi, prin prisma călătoriilor mele în primul rând, care m-au făcut să am o altfel de imagine a hranei, să o percep altfel. Apoi, pentru că eu gătesc și pun suflet când o fac, am reușit să înteleg că ceea ce vine servit într-o farfurie a necesitat multă muncă și ingrediente atent selecționate. Și dacă nu, ei bine, rezultatul nu este unul bun.

Când am început să scriu despre mâncare mi-am dat seama că este o parte din mine și pot comunica pertinent despre experiențele mele. Spuneam mai devreme că lucrurile s-au împletit firesc pe blogul meu. Călătoriile mi-au dat oportunitatea să scriu despre locuri din întreaga lume, alături de cele din țara noastră.

 Dacă tot vorbim despre mâncare, îmi poți spune cum ți-au fost influențate gusturile culinare și de cine?

Fiecare pui este crescut de părinții lui cu influențe ale propriilor gusturi. Părinții mei erau tineri și plini de viață și găzduiau mai mereu petreceri pentru prieteni. Tatăl meu gătea întotdeauna și eu eram mereu prezentă la locul acțiunii. Nu știu nici acum exact cum reușea să facă rost mereu de bucăți extraordinare de carne, cele mai bune aș putea spune, pe care le gătea în zeci de feluri. Din toate îmi dădea să gust, bucățele crude, să văd cum este produsul respectiv înainte de a fi gătit, să știu să recunosc carnea de calitate după gust și miros. Poate și de aceea iubesc acum sushi și tartar (râde). Nu am strâmbat niciodată din nas și am apreciat mereu ce m-a învățat. Pot spune că el a pus bazele.

 Am văzut că blogul tău nu este numai despre mâncare. Ai o activitatea frumoasă în zona de beauty și fashion.

Unii spun că încerc să le fac pe toate…eu zic că fac ceea ce îmi place și au ajuns toate să se împletească frumos. Dacă merg la restaurant, vreau să mă îmbrac potrivit și să am o imagine coerentă. Dacă călătoresc, de asemenea, îmi doresc să ma îmbrac comod, dar frumos, mai ales că sunt foarte activă în social media și postez frecvent pe Instagram. Vreau poze reușite care să reflecte cât mai bine cine și cum sunt, și hainele sunt o formă de exprimare a personalității fiecăruia, nu? Lucrurile s-au îmbinat firesc. E lumea mea și reușesc să ma bucur din plin de ea.

 Ești prezentă la toate petrecerile și evenimentele mondene și mai mereu prezentă în rubricile „best dressed”. Care este secretul tău?

Nu am neapărat o formulă. Îmi cunosc foarte bine corpul și știu ce îmi flatează silueta și ce nu. Știu ce trebuie să scot în evidență, ce mă avantajează, ce mi se potrivește și încerc să nu exagerez cu accesoriile sau culorile. Dar cred că cel mai important factor când îmi aleg o ținută este să mă reprezinte și să mă simt bine.

 Cum îți definești stilul personal?

Îmi place să cred că am un stil casual chic. Iubesc să adopt ținute care nu necesită tocuri dar, în același timp, păstrez tot timpul și câteva accente elegante. Accesorile fac mereu diferența și aleg piese simple, dar care ies în evidență.

 Ce branduri preferi când îți compui ținutele?

Sunt mare fan Zara, Stradivarius și Bershka, pentru hainele comode, liniile curate și accesibilitatea prețurilor, dar enumăr la favoriți și Michael Kors, Elisabetta Franchi, Armani.

gabriela simion

 Ce designeri români apreciezi în mod deosebit?

Prietena mea, Raluca Albu, este o talentată creatoare la început de drum. ALR Concept este brandul ei. Îmi înțelege stilul foarte bine și multe dintre ținutele mele cele mai apreciate au fost custom made de ea. Marie Ollie este alt brand care îmi place mult, rochiile sunt foarte elegante, create din materiale deosebite.

 Ai avut proiecte cu branduri foarte cunoscute. Cum este să fii contactată de un brand de talie mondială?

Este măgulitor, nu sunt o persoană care să considere că ceva mi se cuvine, așa că, atunci când munca mea este apreciată de branduri cunoscute, firește că sunt foarte fericită. În plus, deși a crescut foarte mult, blogul meu nu este vechi și nu mă așteptam să fiu contactată de branduri atât de mari.

 În călătoriile tale te îmbraci mereu fabulos. Cum îți alegi ținutele de călătorie? Cum îți pregătești bagajele astfel încât să ai mereu ținute impecabile?

Totul ține de experiență, nu pot spune că eram la fel de pricepută la făcutul bagajelor acum 10-15-20 de ani. Am câteva reguli pe care le respect mereu. Două ținute de drum, foarte comode; când stai în avion de la 2 la 12 și alte multe ore prin aeroporturi, trebuie să te simți ca în pijama (râde). Tot timpul am o pereche de teniși/pantofi sport la mine. Iau mereu în considerare câte seri am să ies la restaurant și îmi compun ținutele. Pe cât posibil, asortez o geantă și o pereche de pantofi sau sandale cu toc care sa meargă la toate ținutele pe care le-am făcut.

Îmi aleg ținutele de zi foarte comode, mereu cu o notă elegantă, și asortez o altă geantă pentru zi. Încălțămintea pentru zi este în general fără toc și foarte comodă. Iau orașul la pas de fiecare dată și nu o pot face cocoțată pe tocuri. Totul ține de optimizatre și de gândit în avans. Aaaaa, și mereu las un pic de loc în bagaj, shopping-ul în vacanță se întamplă și neprogramat.

 Ai o destinație preferată? Care este și de ce?

Țările calde și exotice mereu rămân în topul destinațiilor mele, dar Roma și Italia în general sunt locurile mele de suflet, acolo sunt tot acasă.

 Povestește-mi puțin despre planurile tale de viitor. Ce pregătești în perioada următoare?

Am în plan să dezvolt zona de review, food mixat cu fashion și voi accentua partea de fashion în zona de travel. O altă componentă pe care voi pune mai mult accent este partea de video pentru Youtube. Dar cel mai bine este să mă urmăriți pe gabrielasimion.com, să rămâneți la curent cu toate noutățile.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Recenzie serial: The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House este un serial marca Netflix. Au avut ei mai mult coborasuri de…