Home Fashion DIESEL PRE-SPRING 2023

DIESEL PRE-SPRING 2023

7 min read

Pop, utilitate, denim: trei lumi Diesel pe care directorul creativ Glenn Martens le dezlănţie şi perturbă pentru Pre-Spring 2023, crescând volumul de experimentare şi inovaţie responsabilă, care este pentru toată lumea. Piesele emblematice au evoluat şi sunt introduse noi stiluri, creând, astfel, o şi mai mare deschidere pentru joacă, rebeliune şi plăcere.

„Există un <fun factor> pentru Diesel, un factor al bucuriei. Identitatea Diesel este foarte clară şi nu prea serioasă şi de aceea cred că oamenii sunt din nou obsedaţi de brand. Când vezi această pre-colecţie, înţelegi Diesel cu adevărat”, spune Glenn Martens, directorul creativ Diesel.

Denimul este distrus şi în acelaşi timp complet purtabil, precum pantalonii scurţi din denim rupţi în talie, dar care sunt ţinuţi de o curea integrată. La fel se întâmplă şi când vine vorba despre pantalonii foarte largi, în timp ce jachetele mici din denim au tivul distrus, iar pantalonii scurţi din denim uşor au o căptuşeală pentru a menţine totul. O nouă croială de jeans pentru femei afişează o tăietură centrată în spatele taliei, care face posteriorul să pară augmentat. Cusăturile sunt adesea inversate şi expuse.

Pantalonii cargo au buzunare supradimensionate, iar în cazul anumitor perechi, sunt ataşate cu Velcro, astfel încât să poată fi scoase şi personalizate. Piesele biker din piele trompe l’oeil sunt completate cu scriptul gotic Diesel de arhivă.

Rochiile pulover neon reprezintă pop pur în nuanţe puternice de roz, verde sau lime. Rochiile din tricot metalic sunt o nouă semnătură Diesel – o rochie mini roşie sau un cardigan argintiu decupat, asortat cu o cămaşă, piesele fiind prinse cu un accesoriu de croitorie de tip “moş şi babă”.

Pentru prima dată, Diesel a creat tailoring. Dar acesta nu este un costum obişnuit: o jachetă gri este croită cu spate şi guler denim. Apare, de asemenea, şi o haină neagră supradimensionată, cu guler din denim negru decolorat.

Brandingul este despre joacă. Puloverele cu logo Diesel sunt imprimate pe interior, logoul apărând la exterior ca şi când printul ar sângera. D-ul Diesel este supradimensionat în alb pe spatele unui hanorac roşu, în timp ce o nouă monogramă Diesel denim arată ca un model grafic la exterior: doar când te uiţi pe spatele materialului, vezi repetarea D-I-E-S-E-L.

La Diesel, este în permanenţă petrecere, cu un top plisat ce a fost supraimprimat şi apoi crăpat, corpul de sub material împingând modelul în afară. Un top fără bretele şi o fustă sunt finisate grosgrain, în timp ce o rochie tricotată fără bretele dezvăluie părţi elastice ce se rup pe corp, decupate sub braţe, înainte de a trece peste piept.

În acest sezon, Diesel amplifică, de asemenea, sustenabilitatea, cu o colecţie capsulă parte a Diesel Rehab Denim, realizată din resturi Diesel denim reconstruite, bumbac şi elastan reciclate, amestecate cu Tencel ™ Lyocell cu tehnologie REFIBRA. Există jachete, cămăşi şi pantaloni, precum şi jachete căptuşite supradimensionate şi pantaloni cargo, fiecare piesă fiind realizată cu materiale vopsite indigo fără să fi fost utilizată apa. Această linie inovatoare şi în continuă evoluţie a debutat în cadrul show-ului FW22 şi este creată în parteneriat cu specialistul în sustenabilitatea ţesăturilor Tejidos Royo.

Începând cu această colecţie, Diesel Essentials – piesele de bază din jerseu, cu logo – vor fi realizate 100% din bumbac organic. Tricourile şi hanoracele vor afişa imprimeuri şi tratamente cu impact redus asupra mediului şi vor fi finisate cu accesorii mai responsabile, precum broderiile din bumbac organic şi patches din poliester reciclat.

Sezonul acesta vede introducerea de noi piese fierbinţi Diesel de lenjerie intimă, afişând item-uri în culoarea pielii, culori pop sau denim cu inserţii dantelate. Între timp, cizmele din denim stretch prezintă nervuri laterale. Tocurile negre kitten restructurează conceptul de respect. Pantofii sport par vulcanizaţi datorită tălpilor groase. Geanta D-vina se prezintă în varianta din bumbac sau piele, cu accesorii Diesel. Geanta 1DR apare sub formă de clutch, geantă micro, geantă de umăr: posibilităţile sunt infinite.

Citește în continuare Romanian Creative Week 2023 anunță „aleșii” 
Secțiunii INNOVATIVE FUTURE PLATFORM.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…