Home Health & Sports Descoperă știința din spatele aruncării de neoprit a Cristinei Neagu

Descoperă știința din spatele aruncării de neoprit a Cristinei Neagu

6 min read

De ce este Cristina Neagu o marcatoare atât de prolifică? Cea mai recentă producție Red Bull caută răspunsuri cu ajutorul tehnologiei, inovațiilor științifice și specialiștilor.

The Science Behind Cristina Neagu

Cristina Neagu a scris și scrie în continuare istorie în sport. De-a lungul carierei impresionante, a înscris nenumărate goluri care au fost aplaudate, admirate, lăudate și privite cu emoție. Au fost numite spectaculoase, uluitoare, precise, dificil de apărat, de neoprit. Au rescris statistici și au rămas în istorie. Au ajutat-o să fie desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii, un record pentru handbalul feminin și masculin. Au impresionat adversare, antrenori și coechipiere și au adus bucurie în inimile fanilor.

Dar ce stă în spatele tuturor acestor performanțe, în spatele tuturor golurilor care au scris istorie? De ce e aruncarea ei atât de eficientă și de dificil de blocat? Sunt răspunsuri care se regăsesc în documentarul: „The Science Behind Cristina Neagu’s Unstoppable Shot”, ce analizează în detaliu mecanismele din spatele golurilor sale cu ajutorul tehnologiei, specialiștilor de la Red Bull Athlete Performance Center (APC), dar și al antrenorilor și jucătoarelor care i-au fost colege de echipă sau adversare.

Rezultatul este un documentar inovator pentru sportul românesc, dar și pentru handbalul internațional. Într-o lume în care fiecare detaliu contează și poate face diferența, tehnologia, știința și analiza datelor nu mai pot lipsi din viața echipelor și sportivilor moderni, care au nevoie de informații cât mai precise pentru a fi competitivi și a-și maximiza performanțele. Producția propune o analiză științifică a jocului uneia dintre cele mai importante sportive din România și din handbalul internațional.

„Având în vedere că sportul devine din ce în ce mai mult bazat pe știință, această perspectivă științifică este, cu siguranță, importantă, și pentru generațiile de acum, dar și pentru generațiile viitoare. Tehnologiile se vor dezvolta, deja handbalul nu se mai joacă cum se juca acum 10 ani, e mult diferit și probabil se va dezvolta în continuare. Și atunci, e important să vezi cum te antrenezi, ce trebuie să faci, cum devii mai bun, care-i tehnica cea mai bună”, spune Cristina Neagu.

Pe durata documentarului poate fi descoperit un proces amănunțit de măsurare a abilităților fizice și tehnice ale sportivei, de analiză a acestor date, dar și o serie de interviuri cu personalități relevante din handbalul mondial, cu care sportiva Red Bull s-a intersectat de-a lungul carierei. Nume precum Stine Oftedal, Katrine Lunde, Sandra Toft, Ambros Martin sau Tomas Ryde vorbesc despre cum au perceput jocul ei de-a lungul timpului și ce o face o jucătoare atât valoroasă, aspect cu care sunt cu toții de acord.

The Science Behind Cristina Neagu

Pentru mine, ce e important e ca privitorul să rămână cu imaginea mea de luptătoare, cu faptul că orice e posibil. Pentru că am trecut prin atâtea și, dacă iubesc ceva, orice e posibil. Aș vrea ca privitorul să poată să folosească lucrurile astea în meseria lui, nu neapărat în sport. Pentru mine, e important să inspir oamenii mai ales din punctul ăsta de vedere”, continuă Cristina Neagu.

Documentarul „The Science Behind Cristina Neagu‘s Unstoppable Shot” poate poate fi urmărit pe www.redbull.com.

Citește în continuare 2.100 de cicliști au trăit o experiență memorabilă la cea de-a doua ediție a L’Étape Romania by Tour de France.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Sports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Feeric Fashion Week 2024: prezentări de modă în buncăr, la Aeroport și pe circuit de karting

Festivalul ajunge la a 16-a ediție, consolidându-și poziția de eveniment de referință în l…