Home Health & Beauty Dermabraziunea – tu știi când trebuie apelat la ea?

Dermabraziunea – tu știi când trebuie apelat la ea?

3 min read

Dermabraziunea este o tehnică de corecție care absoarbe straturile superficiale ale pielii. Rezultatele sunt obținute prin acțiunea mecanică, spre deosebire de peeling, care folosește substanțe chimice. Dermabraziunea este efectuată de un specialist, adesea un medic dermatolog sau estetician, care folosește o perie metalică sau o freză ultra-fină cu o suprafață rugoasă. Procedura se execută la viteză foarte mare și se aplică direct pe zonele care trebuie tratate. Conform rezultatelor așteptate, specialistul va putea să adapteze viteza de rotație, puterea abrazivă a periei sau a frezei și presiunea pe care o exercită acțiunea aparatului.

După acțiunea frezei sau a periei de abraziune, straturile superficiale ale epidermei dispar, total sau parțial, care obligă pielea să se regenereze. Acest fenomen este însoțit de o retracție cutanată: pielea “nouă” arată mai netedă și mai fermă.

Există o tehnică mai abrazivă superficial decât dermabraziunea: microdermabraziunea. Aceasta constă în proiecția microcristalelor pe piele care elimină celulele moarte și, uneori, straturile superficiale ale epidermei. Microcristalele sunt pulverizate și reaspirate de același aparat. Această tehnică care vizează netezirea epidermei restaurează strălucirea tenului și atenuează liniile fine și petele. Rezultatele sunt vizibile la 2 zile după tratament.

Dermabraziunea vizează persoanele care doresc să atenueze sau chiar să șteargă semnele de îmbătrânire a pielii, precum ridurile și liniile fine, petele și alte imperfecțiuni cum ar fi cicatricile.

Dermatologul sau medicul estetician va fi, în toate cazurile, cel mai bun ghid în alegerea metodei potrivite pentru dumneavoastră. Dermabraziunea se efectuează pe zonele în care pielea este cea mai groasă: în jurul buzelor, la bărbie, pe obraji și pe frunte. Nici un specialist nu folosește această tehnică pentru pleoape, deoarece pielea este mult prea fragilă. Pentru această parte a feței există alte tehnici. În zonele țintă, rezultatele sunt clare. Pielea arată mai fermă și mai fină, tenul este mai uniform, mai radiant.

Material oferit de către specialiștii RoC Cosmetics

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Hope and Homes for Children – Sărăcia extremă separă copiii de părinți

În contextul crizei economice actuale, Hope and Homes for Children lansează o campanie de …