Home Health & Beauty De ce avem nevoie vara de produse de tip Sun cream cu SPF și cum le alegem

De ce avem nevoie vara de produse de tip Sun cream cu SPF și cum le alegem

12 min read

Majoritatea dintre noi își doresc vara un corp sănătos și un bronz uniform. Totuși, atunci când alegem să ne petrecem timpul la plajă sau în plimbări însorite prin diferite locuri exotice sau pe iaht, trebuie să nu uităm că e important să avem la noi un produs de tip Sun cream cu SPF de minim 50. De ce avem nevoie de produse cu SPF înainte să ieșim afară și cum alegem produsul potrivit pentru pielea noastră? Vom afla împreună din rândurile care urmează.

În primul rând, trebuie să înțelegem că oricât de sănătos ar fi soarele pentru organism, pentru că datorită lui reușim să metabolizăm vitamina D la nivel de piele și corp, soarele vine și cu tot felul de radiații și asta nu doar vara, ci pe tot parcursul anului.

Produsele cu SPF nu fac altceva să ofere o peliculă protectoare la nivelul epidermei pentru a bloca razele UV nocive și potențialul cancerigen al acestora la nivelul tegumentului.

Ce înseamnă SPF 50?

Acel număr reprezintă timpul aproximativ de protecție, în funcție de intervalul orar pe care îl alegi să îl petreci la plajă sau într-o plimbare în larg. Altfel spus, dacă alegi un SUN CREAM cu SPF 50+ înseamnă că pielea ta e protejată aproape o oră cu o singură aplicare.

Acest indicator este variabil în funcție de vârstă și tipul de piele, dar ține cont și de alți factori. De exemplu, o persoană care transpiră și joacă volei pe plajă purtând un produs SUN Cream 50+ va obține aceeași protecție ca cineva care doar stă în mare sau în piscină și folosește SPF 50. Cu toate acestea, o persoană care joacă volei trebuie să reaplice protecția solară mai des pentru că nivelul sau de activitate crescută înseamnă mai multă transpirație, iar asta înseamnă că pelicula care protejează pielea își va pierde din proprietăți.

Physio Natura SUN CREAM SPF 50+, protecție completă și ingrediente atent culese din natură

Una dintre cele mai mari provocări pentru un SUN CREAM de tip SPF 50+ este ce ingrediente folosește pentru a oferi protecție, dar și să fie ingrediente prietenoase cu pielea sensibilă și care pot fi aplicate cu recurență. Așa cum am precizat anterior, un produs cu SPF este recomandat să fie aplicat de mai multe ori pe zi dacă petreci mult timp în exterior.

Din fericire, produsul oferit de Physio Natura conține ingrediente și extracte naturale cu efect emolient și de protecție. Mierea este cunoscută de milenii ca cel mai bun remediu în caz de arsuri solare sau pentru a preveni arsurile solare.

Se știe deja că mierea este singurul aliment care nu se strică texturii aparte unde microorganismele nu pot supraviețui. Această calitate o face un aliat de nădejde în lupta cu radiațiile UVA și UVB pentru că, datorită proprietăților sale antiseptice, împiedică microorganismele de pe piele să reacționeze la radiația solară.

În plus, extractul de Papaya și morcovi este un antioxidant natural care aduce un boost de imunitate și regenerare la nivelul pielii. Practic, formula inovatoare din acest produs face din SUN CREAM SPF 50+ un aliat de nădejde atunci când mergi la plajă sau la piscină.

Ce este indicele UV și când poate deveni periculos dacă nu folosim SUN CREAM SPF 50+

Razele ultraviolete sau UV sunt împărțite în raze UV-A, UV-B și UV-C. Lumina ultravioleta cu orice lungime de undă poate afecta în mod direct ADN-ul pielii.

Razele UV-C au lungimi de undă cuprinse între 100 și 280 nm și constituie 0,5% din radiația solară totală, însă sunt cele mai nocive pentru noi și trebuie să le evităm cât putem de mult și să ne protejăm de ele cu ajutorul produselor dermatocosmetice dedicate.

Razele UV-B (280-320 nm) sunt doar parțial absorbite în stratosferă, însă sunt foarte cunoscute că având potențialul de a provoca apariția cancerului de piele la oameni. Pentru acest gen de raze există produse cu SPF 50+ dar și în acest caz expunerea nu trebuie să depășească durata recomandată de către dermatologi.

Razele UV-A (320-400 nm) nu sunt absorbite de ozonul din atmosferă și pot fi blocate de către nori. În timp ce sunt mai puțin absorbite de apă, pot penetra mai profund decât UV-B sau UV-C. Razele UV-A sunt responsabile de apariția arsurilor solare și trebuie să evităm să ne expunem pielea în intervalul 12 – 16.

Când știi că NU trebuie să ieși din casă fără să îți protejezi pielea cu Sun cream? Dacă indicele UV este cuprins de la 3 la 7 atunci pielea ta are neapărat nevoie de protecție de minim SPF 50+. Totodată este esențial să cauți zone cu umbră la finalul dimineții și până după-amiaza târziu. Și nu uită să porți haine care îți protejează capul și pielea, că de exemplu o pălărie cu boruri largi, cât și ochelari de soare.

Dacă indicele UV sare de 7 atunci e vital să eviți orele de amiază sau să aplici un SUN CREAM în două trei straturi pentru o protecție suplimentară.

Alte sfaturi utile care să te ajute să te protejezi în sezonul estival

Pe scurt, dacă anterior am povestit despre faptul că se recomandă evitarea expunerii la Soare în intervalul 12 – 16, mai trebuie să ții cont de câteva aspecte.

Reflexia sau fenomenul de întoarcere a radiației în mediul din care provin atunci când întâlnesc o suprafață, precum oglinda apei, fac radiațiile solare mult mai puternice și mai dăunătoare pentru piele. Altfel spus te poate arde Soarele mai tare dacă stai în apa mării decât dacă alegi un șezlong la piscină. Dacă știi că  îți place să înoți se recomandă să aplici un SUN cream cu SPF 50+ în strat dublu pentru  o protecție extra.

Totodată, este importantă cantitatea de apă care se află în organismul tău. Rehidratarea este esențială, iar creșterea consumului de apă te va ajuta să metabolizezi mai bine impactul radiației UV de la nivelul corpului. Ce se întâmplă de fapt? Datorită vasodilatației firești care apare în urma expunerii la soare, pot apărea stări de cefalee, chiar stări febrile. Se recomandă consumul a minimum 2L de apă la o temperatură apropiată de cea a corpului, în niciun caz foarte rece, cel puțin 20-25 de grade.

Citește în continuare Colecția Pink Grapefruit pentru o vară cu note revigorante.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Invitați speciali la TIFF.23: actori, regizori consacrați și vedete

Jojo T. Gibbs, una dintre cele mai promițătoare actrițe emergente, se numără printre actor…