Home Fashion COS lansează în această toamnă colecția capsulă „Archive Editions” inspirată de Bauhaus

COS lansează în această toamnă colecția capsulă „Archive Editions” inspirată de Bauhaus

3 min read

COS, brandul londonez de fashion, lansează colecția „Archive Editions/ Ediții de Arhivă”, inspirată de curentul artistic Bauhaus, colecție ce marchează celebrarea a 100 de ani de Bauhaus și prima dintr-o serie intitulată „Archive Editions/Ediții de Arhivă”, colectii ce vor marca inspirația și chintesența produselor COS.

COS Archive Editions

Școala Bauhaus a fost concepută pe idea de a crea Gesamtkunstwerk („opera de artă totală”) în care toate formele de artă, incluzând arhitectura, sunt aduse laolaltă. Această școală a lansat o mișcare revoluționară care a format artiști renumiți ai secolului douăzeci, mulți dintre ei fiind o sursă de inspirație constantă pentru brandul COS încă de la lansarea lui acum 12 ani.

Pentru sărbătorirea acestei aniversări centenare, COS a curatoriat 13 piese din arhiva sa completă personală pentru a crea o colecție capsulă formată din 6 piese pentru femei și 6 pentru bărbați, plus un accesoriu, toate inspirate inițial de curentul Bauhaus și artiștii săi afiliați.

COS Archive Editions

COS Archive Editions

În această colecție capsulă forma urmărește funcția reflectând principiile designului școlii Bauhaus, cât și etica de design modern și funcțional a brandului. Concentrându-se pe formele geometrice caracteristice acestei mișcări artistice, colecția este prezentată într-o
paletă de culori monocrome în ton chiar cu clădirea școlii Bauhaus: gri și alb curat. Fiecare produs de arhivă a fost adaptat liniilor moderne de azi. În colecția pentru femei, designul minimal este accentuat cu tehnica de pliere, drapare și fixare pentru a da formă cu detalii în cusături și tăieturi reinventate. Combinând tradiția și modernismul, colecția de bărbați insinuează un design ergonomic cu funcții adaptabile, margini nefinisate și cusături ascunse.

Lansarea din această toamnă va fi doar în magazine selectate și online.

Citește în continuare V fair deschide listele de înscriere pentru designeri.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…