Home Fashion COS a lansat colecția CASHMERE folosind cașmir identificabil și reciclat

COS a lansat colecția CASHMERE folosind cașmir identificabil și reciclat

7 min read

COS a lucrat în parteneriat cu Aid by Trade Foundation pentru a lansa o colecție certificată The Good Cashmere Standard. The Good Cashmere Standard înseamnă cașmir obtinut sustenabil de la fermele în care caprele sunt tratate în mod responsabil, mediul este protejat și sunt respectate condițiile de viață, ecologice și economice ale fermierilor și familiilor acestora.

COS cashmere

Deoarece creșterea popularității cașmirului a dus la probleme legate de supra-pășunare și un risc crescut de deșertificare, The Good Cashmere Standard se concentrează pe producția de cașmir care este 100% identificabil si localizabil în interiorul Mongoliei, China.

Alături de articolele de îmbrăcăminte The Good Cashmere Standard, COS lansează o editare a pieselor realizate folosind cașmir reciclat din propriul proces de producție. Folosind decupaje din articole de îmbrăcăminte produse anterior, fibrele lungi și de înaltă calitate sunt filate din nou cu fire virgine pentru a crea un fir nou, care este apoi utilizat pentru a realiza piesele. Reutilizarea cașmirului din lanțul de producție și aprovizionare existent al brandului face parte din ambiția de a închide bucla, de a maximiza circularitatea și de a minimiza risipa.

Francesca Lilley, COS Head of Sustenability a dclarat: „Suntem atât de încântați să lansăm colecția noastră de cașmir identificabil. La COS credem că este crucial să ne asumăm responsabilitatea pentru întregul nostru lanț valoric și impactul acestuia. Suntem mândri să împărtășim acest lucru cu clienții noștri și că putem reutiliza cașmirul din procesul nostru de producție; arată cât de mult respect avem pentru această resursă valoroasă.”

Tina Stridde, Managing Director al Aid by Trade Foundation, a adăugat: „Suntem încântați să colaborăm cu COS pentru a crea articole de îmbrăcăminte din cașmir sustenabil folosind noul nostru The Good Cashmere Standard. În parteneriat cu COS, suntem dedicați producției de cașmir sustenabil din punct de vedere ecologic și responsabil din punct de vedere social.”

Colecția Cashmere creată folosind fibre The Good Cashmere Standard și cașmir reciclat a ajuns în magazine și online la cosstores.com și ramane disponibilă pe tot parcursul sezonului de toamnă-iarnă.

DESPRE COS

Inspirat de arta și cultura contemporană, brandul de modă din Londra este recunoscut pentru colecțiile care echilibrează designul inovator cu stilul de durată, fiecare piesă fiind realizată să dureze dincolo de sezon. COS creează un design modern și funcțional pentru femei, bărbați și copii și a sprijinit încă de la lansare domeniul artistic prin colaborări cu artiști, galerii și studiouri de creație consacrate și emergente.

DESPRE AID BY TRADE FOUNDATION

Aid by TradeFoundation a fost înființată în 2005. Pentru a-i ajuta pe oameni să se ajute pe ei prin comerț, aceasta prezintă o abordare inovatoare care se concentrează pe activarea forțelor pieței în loc să se bazeze pe caritate. Împreună cu diferiți parteneri din industria textilă, organizații guvernamentale și neguvernamentale, fundația aduce o contribuție semnificativă la combaterea sărăciei și la protejarea mediului.

https://thegoodcashmerestandard.org/about-us/

În urma abordării Aid by Trade Foundation de a activa forțele pieței în loc să colecteze donații, brandurile și retailerii plătesc o taxă de licență pentru a obține permisiunea de a realiza cașmir mai sustenabil care este certificat în conformitate cu The Good Cashmere Standard și pentru a eticheta produsele în consecință. Veniturile obținute din taxele de licență sunt apoi reinvestite pentru a favoriza impactul The Good Cashmere Standard, pentru a plăti verificarea cașmirului produs în mod sustenabil și pentru a oferi beneficii în mod egal caprelor, fermierilor și mediului înconjurător.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Corul Madrigal sărbătorește românește Ziua Culturii cu lucrări clasice și de inspirație folclorică

Vineri, 15 ianuarie 2021, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” sărbătoreșt…