Home Fashion Shows Colecțiile COS SS24 și COS ATELIER SS24 prezentate pe catwalk la Roma

Colecțiile COS SS24 și COS ATELIER SS24 prezentate pe catwalk la Roma

8 min read

COS s-a întors pe podium pentru prima sa prezentare din Roma. Ieri, în capitala Italiei, brandul a prezentat linia principală SS24 și colecția capsulă Atelier.

COS SS24

Prezentarea a avut loc la Corsie Sistine, parte a unui spital din secolul al XV-lea, cunoscut ca cel mai vechi din Europa. Clădirea a fost păstrată și restaurată de către organizația locală de sănătate ASL Roma 1 (L’Azienda Sanitaria Locale). O structură modernă realizată din voal reciclat s-a juxtapus cu locația istorică, în timp ce modelele – inclusiv iconicul supermodel italian Mariacarla Boscono – au dezvăluit 33 de ținute elegante, într-un decor cu peste 1000 de metri pătrați de fresce.

În acest sezon, volumele fluide și materialele delicate, transparente, suprapuse întâlnesc liniile sculpturale, combinând drapajul elegant cu precizia croielii. Bluzele fără umeri și pantalonii amplii îmbracă purtătorul, creând o imagine dinamică, cu volume jucate care emană încredere. Piesele în tradiționalul stil relaxat sunt reinventate din materiale semitransparente
care curg în cascadă pe corp, în timp ce costumele clasice realizate din mătase fină oferă o siluetă lejeră și nestructurată.

COS a introdus pe podium și piese din cea mai nouă colecție Atelier, care continuă să se distingă prin materiale fine și atenție impecabilă la detalii. Ținutele statement includ umeri supradimensionați plisați manual, fuste sirena și lungimi maxi fluide, în timp ce costumele și tricotajele sunt redefinite prin mâneci alungite și revere pliate spre interior. Experimentând cu
tehnica, manipularea și tăierea materialelor, textura suprafeței jachetelor din piele, balerinilor și mocasinilor este îmbunătățită. Pantalonii amplii plisați au marginile pictate manual, creând profunzime și dând sentimentul de mișcare fluidă.

Studiind materialitatea luminii, COS experimentează cu infuzia de culoare prin intermediul materialelor și suprafețelor translucide. Tonuri de roșu folosite în styling-uri îndrăznețe creează un contrast izbitor pe un fundal neutru – albastru oțel, negru, alb și nisipiu.

Meșteșugul tradițional este îmbinat perfect cu principiile moderne de croitorie. Angajamentul brandului față de designul durabil și calitatea fără compromisuri continuă și în cele mai recente colecții. Mai multe materiale provenite din surse sustenabile sunt prezente, inclusiv fire de hârtie, materiale reciclate și fire certificate de Responsible Wool Standard.

O selecție de articole din colecția de pe podium va fi disponibilă imediat în magazinele COS și pe cos.com, urmând că restul pieselor să devină disponibile pe parcursul sezonului cald. Colecția Atelier va fi lansată oficial începând cu luna Aprilie.

Printre invitați:

Pamela Anderson
Jack O’Connell
Minho Choi
Pruk Panich
Alberto Guerra
Beka Gvishiani
Ryo Ryusei
Aisha Dee
Adriano Giannini
Coco Rebecca Edogamhe
Valentina Bellè
Josh Heuston
Caro Daur
Jihoon Kim
Liz Uy

Despre COS

Inspirat de cultura contemporană, brandul de modă cu sediul în Londra este cunoscut pentru piesele emblematice de garderobă, articolele esențiale și modelele inovatoare care sunt făcute să dureze. Dedicat calității și sustenabilității, COS adoptă o abordare personalizată a designului, creând colecții unice care combină funcționalitatea cu stilul atemporal. Detaliile experimentale de design și inovațiile în materie de materiale sunt revizuite frecvent pentru a include cele mai recente progrese vestimentare și pentru a asigura utilizarea în mod atent a fibrelor, indifferent dacă acestea sunt reciclate, reînnoite sau provenite din surse durabile.
cos.com
@cosstores
@cos

Despre Corsie Sistine:

Corsie Sistine sau “Saloanele Sistine” fac parte din cel mai vechi spital din Europa, Santo Spirito în Sassia, care a îngrijit oameni în inima Romei de 800 de ani. Un exemplu excepțional de patrimoniu istoric al Italiei în domeniul medical, arhitectural și artistic, a fost construit de Papa în secolul al XV-lea pentru femei și copii și de atunci a fost păstrat și restaurat de către organizația locală de sănătate ASL Roma 1 (L’Azienda Sanitaria Locale). Saloanele Sistine au primit pacienți până la sfârșitul anilor 1980 și prezintă fresce pictate la sfârșitul secolului al XV-lea de artiști aparținând școlii umbro-române, care se pot compară cu Capela Sixtină și relatează originile spitalului și cele mai importante episoade din viața Papilor Innocent al III-lea și Sixtus al IV-lea.

Citește în continuare COS lansează seria de genți Cavatelli.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Fashion Shows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Feeric Fashion Week 2024: prezentări de modă în buncăr, la Aeroport și pe circuit de karting

Festivalul ajunge la a 16-a ediție, consolidându-și poziția de eveniment de referință în l…