Home Kids Cercetările efectuate de Cartoon Network evidențiază cât de mult le pasă copiilor de planetă

Cercetările efectuate de Cartoon Network evidențiază cât de mult le pasă copiilor de planetă

9 min read

Cartoon Network a publicat astăzi rezultatele unui studiu la nivel EMEA care analizează punctele de vedere și comportamentele copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani referitoare la schimbările climatice. Cercetarea arată clar faptul că sănătatea planetei este o prioritate pentru copii. Din numărul total de respondenți, 91% sunt preocupați de schimbările climatice și asociază fenomenul cu sentimente negative precum frică, supărare și îngrijorare. Schimbările climatice sunt la fel de alarmante și pentru copiii din România, 98% dintre aceștia asociind fenomenul cu stări negative.

Studiu CARTOON NETWORK

Dintre cei 200 de copii români care au participat la sondaj, 90% sunt gata să lupte împotriva schimbărilor climatice, dar au nevoie de mai multe cunoștințe și oportunități și, totodată, se simt responsabili pentru îngrijirea mediului. Întrebați cine îi inspiră cel mai mult să-și dorească să contribuie la combaterea schimbărilor climatice, 70% dintre copiii români chestionați au nominalizat „mama” drept cel mai mare erou al lor care îi poate sprijini în combaterea schimbărilor climatice. „Tata” și „profesorii” au fost, de asemenea, menționați ca modele de urmat.

În țări apropiate, precum Republica Cehă și Polonia, 87%  și respectiv 88% dintre cei mici au declarat că sunt la curent cu provocările schimbărilor climatice și se simt îngrijorați, speriați și triști. În același timp, 84% dintre copiii din Polonia susțin că sunt pregătiți să lupte împotriva problemelor de mediu, spre deosebire de Republica Cehă, unde doar 49% dintre copii sunt dispuși să își asume misiunea aceasta. Mama este sursa de inspirație când vine vorba de protejarea mediului pentru mai bine de 60% dintre copiii atât din Cehia, cât și din Polonia, un rol la fel de important avându-l și tatăl sau educatorii.

Aproape toți copiii care au răspuns la sondaj din cele trei țări susțin că au participat activ la cel puțin o activitate de protejare a mediului.

Totodată, rezultatele arată că 80% dintre respondenții din România, 78% din Polonia și aproximativ 40% din Republica Cehă au nominalizat Cartoon Network drept organizația care îi motivează și îi ajută să lupte împotriva schimbărilor climatice.

Studiul a fost realizat în treisprezece țări din EMEA: Germania, Franța, Italia, Polonia, EAU, Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Marea Britanie, Africa de Sud, România, Turcia și Republica Cehă. *

Vanessa Brookman, Head of Kids, WarnerMedia EMEA: „Cercetarea susține ceea ce am obținut deja din conversațiile cu tinerii- copiilor le pasă foarte mult de planetă și sunt dornici să se implice. Aceste rezultate se reflectă direct în crearea și lansarea Cartoon Network Campionii Climei – o inițiativă personalizată de conștientizare a schimbărilor climatice, care invită copiii din EMEA să facă față provocărilor zilnice care ajută mediul. Deși campania a fost demarată de la 1 iunie, 300.000 de provocări au fost deja finalizate, ceea ce dovedește dorința copiilor de a acționa. Ne face plăcere să motivăm în acest fel fanii tineri și suntem impresionați de modul în care își unesc forțele pentru a face diferența”.

Studiu CARTOON NETWORK

Studiul face parte din campania de conștientizare a schimbărilor climatice, Campionii Climei, lansată în toată EMEA la 1 iunie 2021, și care se desfășoară în mai multe state și în mai multe limbi. Inițiativa dezvoltată în parteneriat cu WWF își propune să încurajeze copiii să rezolve mici provocări zilnice, care reprezintă o diferență semnificativă pentru sănătatea planetei noastre.

*WarnerMedia a comandat un sondaj online reprezentativ la nivel național între 4.124 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani din 13 țări din regiunea EMEA (Germania, Franța, Italia, Polonia, EAU, Belgia, Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Africa de Sud, România, Turcia și Republica Cehă), realizat de Quantilope, în intervalul 28 mai – 11 iunie 2021. 

cartoonnetworkclimatechampions.com/ro-ro

Despre Cartoon Network

Cartoon Network este o divizie WarnerMedia și televiziunea de desene animate numărul 1 la nivel mondial, oferind cel mai bun conținut original pentru copii și familii, cu seriale precum Ben 10, Craig și dumbrava, Steven Univers, Uimitoarea lume a lui Gumball, Fetițele Powerpuff sau Aventurile fraților urși. Urmărit în 187 de țări, în peste 450 de milioane de case și în 33 de limbi, Cartoon Network inspiră următoarea generație de creatori și inovatori prin implicarea publicului său la granița dintre creativitate și tehnologie. Inițiativele sale sociale premiate, cum ar fi Cartoon Network Clubul Prieteniei, sunt resurse recunoscute și deseori utilizate de copii și adulți care caută ajutor în rezolvarea problemelor de bullying.

Despre WarnerMedia

WarnerMedia este o companie lider în domeniul mass-media și al divertismentului care creează și distribuie conținut premium și popular dintr-o gamă diversă de povestitori și jurnaliști talentați, către audiențe globale, prin brandurile sale, inclusiv: HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. WarnerMedia face parte din AT&T Inc. (NYSE: T). Organizația include, de asemenea, suita Xandr de soluții avansate de publicitate concepute pentru a ajuta la îmbunătățirea publicității pentru mărci, editori și consumatori.

Citește în continuare Environ a lansat „Baterel și Amy te învață”, o carte despre reciclarea corectă a deșeurilor,

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Kids

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Premieră la RFW 2024: 8 designeri emergenți au lansat o colecție împreună cu Irina Schrotter, inspirată din viața personală

Anul acesta, la Romanian Fashion Week (RFW), eveniment care se desfășoară la Iași în perio…