Home Books Bookfest 2024: Lansarea cărții „O nouă victimă a modei” de Ovidiu Buta

Bookfest 2024: Lansarea cărții „O nouă victimă a modei” de Ovidiu Buta

7 min read

Pe 1 iunie 2024, de la ora 15, se lansează la București volumul „O nouă victimă a modei” de Ovidiu Buta, apărut în colecția „Se poartă cartea” a editurii Paralela 45. Evenimentul va avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024 (standul C13 al Editurii Paralela 45, pavilionul B2, Romexpo, București), cu prezența autorului și a invitaților săi, Irina Schrotter și Camelia Burcioiu.

Bookfest 2024

Ovidiu Buta creionează cu ironie și fără prejudecăți tabloul uneia dintre cele mai fascinante industrii din lume, așa cum numai un insider știe să o facă. Suntem invitați în culisele unui show în care, odată dispersată perdeaua de fum a frivolității și mondenului, contează înțelegerea schimbărilor sociale, a moravurilor și a ideilor care stârnesc noi tendințe, și asta nu doar în modă. Ovidiu Buta ne oferă  cheia de descifrare a felului în care se împletesc destinele unor mari creatori de modă din România și din lume de un segment de istorie intim legat de felul în care ne percepem individualitatea, într-o epocă în care aparența, tinde, deseori, să preceadă esența. Ce au în comun Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Miuccia Prada, Yves Saint Laurent, Stella McCartney, Tom Ford, Doina Levintza și Dan Coma? Iată o întrebare la care sigur veți găsi un răspuns citind această carte.

La o privire superficială, lumea modei seamănă cu un cocktail îmbietor de fete frumoase, designeri cu personalități puternice, excentrici (mai mult sau mai puțin autentici), fashion victims și, nu în ultimul rând, haine. Ce se ascunde în culise însă puțini știu și încă și mai puțini au – curajul să vorbească despre acest subiect.”  – Ovidiu Buta

Despre autor

Ovidiu Buta este stilist internațional de origine română. A realizat editoriale de și despre modă pentru publicații din toată lumea: Vogue, GQ (Italia, Brazilia, Mexic, Franța), Elle, Harper’s Bazaar, Beau Monde și multe altele și a fost director de modă al revistei GQ Romania. De-a lungul timpului, a stilizat colecții pentru New York Fashion Week, International Exhibition Hanover și Shanghai etc., dar a colaborat și cu celebrități și modele, precum Kanye West, Isabeli Fontana, Sebastian Stan, Jane Seymour și mulți alții.

Despre colecția „Se poartă cartea”

Purtăm în noi cărțile pe care le iubim și care ne-au modelat, de-a lungul timpului, viziunea asupra lumii. Colecția Se poartă cartea mizează pe puterea transformatoare a lecturii și ne invită să privim lumea prin filtrul modei, construind un fel de garderobă livrescă, văzută din perspectiva literaturii și a nonficțiunii. O nouă victimă a modei de Ovidiu Buta este volumul care deschide această nouă colecție de carte din portofoliul Editurii Paralela 45.

Despre prezența Editurii Paralela 45 la Bookfest 2024

Agenda completă a evenimentelor Editurii Paralela 45

De 17 ani încoace, Salonul Internațional de Carte Bookfest București marchează apogeul sezonului primăvară-vară în lumea editorială din România. La târgurile de carte și nu numai, 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐥𝐞𝐥𝐚 𝟒𝟓 îi provoacă pe autori, dar și pe cititori să intre într-un joc livresc, să creăm împreună o poveste, un univers în care să ne fie mai ușor să interacționăm, să promovăm cartea și să scoatem scriitorii în prim-plan.

În 2024, continuăm abordarea creativă și lansăm la Bookfest o nouă colecție, Se poartă cartea, care este un statement și care stă la baza tematicii pe care v-o propunem la standul C13 al Editurii Paralela 45. Colecția 𝙎𝙚 𝙥𝙤𝙖𝙧𝙩𝙖̆ 𝙘𝙖𝙧𝙩𝙚𝙖 mizează pe puterea transformatoare a lecturii și ne invită să privim lumea prin filtrul modei, construind, din perspectiva literaturii și a nonficțiunii, un fel de garderobă livrescă. Deschidem colecția cu două cărți: 𝑶 𝒏𝒐𝒖𝒂̆ 𝒗𝒊𝒄𝒕𝒊𝒎𝒂̆ 𝒂 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒊, de Ovidiu Buta, și 𝑮𝒂𝒓𝒅𝒆𝒓𝒐𝒃𝒂, 𝒂𝒏𝒕𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒛𝒂̆ 𝒓𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒂̆ 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒆𝒎𝒑𝒐𝒓𝒂𝒏𝒂̆, coordonată de Diana Iepure.

La standul 𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐥𝐞𝐥𝐚 𝟒𝟓 de la Bookfest 2024 vă așteptăm cu 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐚 𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮𝐫𝐢, 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝟕𝟎%, noutăți de ficțiune, nonficțiune, educațional și de literatură pentru copii. Vom avea și 𝐮𝐧 𝐫𝐚𝐟𝐭 𝐚𝐥 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐛𝐚𝐬𝐚𝐫𝐚𝐛𝐞𝐧𝐢, Republica Moldova fiind țara invitată în acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest București.

Citește în continuare Cea de-a patra ediție a Romanian Creative Week a fost un succes.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Books

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Feeric Fashion Week 2024: prezentări de modă în buncăr, la Aeroport și pe circuit de karting

Festivalul ajunge la a 16-a ediție, consolidându-și poziția de eveniment de referință în l…