Home Interviews Andreea Balaban și visele care se împlinesc dacă crezi suficient în ele!

Andreea Balaban și visele care se împlinesc dacă crezi suficient în ele!

9 min read

Andreea Balaban vorbește despre modă și beauty celor peste 100.000 de subscriberi de pe Youtube, călătorește și împărtășește secretele din spatele vestimentației senzaționale.

În câteva cuvinte, spune-ne cine este Andreea Balaban, omul din spatele blogului.

Tânără visatoare de 26 de ani, colegă de apartament a doi motani, care aparent încă mă tolerează. Iubesc călătoriile, prajiturile făcute de bunica mea, obiectele vechi și hainele care spun povești. Sunt mai mereu cu un aparat de filmat în geantă, documentându-mi viața și pasiunile pe un canal de Youtube ce îmi poartă numele.

Și da, vorbesc mult 🙂

De-a lungul vremi, hainele vintage au fost o constantă în stilul tău. Te rog să îmi povestești puțin despre pasiunea asta.

De modă am fost pasionată dintotdeauna (mulțumită femeilor care m-au crescut) însă pasiunea pentru vintage a apărut cândva în perioada liceului, acum 10-11 ani. Zona în care era amplasată clădirea în care studiam era împânzită de magazine de tip second hand și, deseori, când ieșeam de la ore, plecam la colindat magazinele cu pricina. Nu știam niciodată ce urma să găsesc, prețurile erau nesperat de bune iar articolele care îmi ieșeau în cale îmi alimentau și cele mai dulci fantezii fashionistice. Odată cu descoperirile bizare, sau cel puțin excentrice, am început să caut informații despre etichetele găsite și astfel mă ciocneam de datari și periodizări ce aduceau cu sine o lume elegantă din ce în ce mai interesanta.

Cred că, pasiunea ta pentru vintage poate fi echivalată doar de pasiunea pentru blogging/vlogging. Spune-mi cum ai ajuns să scrii și să faci video.

Scrisul a pornit odată cu deschiderea blogului meu în 2010. Proaspătă studentă, mă mutasem în București pentru începerea primului an de facultate, și mânată atunci de succesul bloggeritelor de stil din afară, mi-am propus să încerc și eu. 5 ani mai târziu, la sugestia fetelor care deja mă citeau pe blog, am pornit pe video. Inițial a fost un dezastru și-o corvoadă, neștiind să fac nimic pe capitolul filmare/editare. Însă ușor, ușor, motivată de răspunsurile pozitive ale oamenilor ce se uitau la clipurile mele, m-am relaxat și…se pare că a mers!

 

Ai crescut fenomenal și pot spune că anul 2017 a fost anul tău – ai luat o mulțime de premii. Ce premii ai primit și ce înseamnă ele pentru tine?

Mulțumesc! Am câștigat Best Beauty Vlogger la premiile Glamour Beauty Awards, Best Beauty Blogger la Elle Blogging Awards, Best Use of Video la Digital Divas și Most Active Beauty Blogger tot la Digital Divas. De asemenea, în luna Ianuarie a acestui an, am primit “plăcuța” premiu de la Youtube, pentru atingerea a 100.000 de abonați.

Este ceva absolut fabulos pentru mine (chiar dacă sunt doar niște bucăți de plastic sau metal) pentru că premiile acestea sunt obținute prin votul publicului. Oricât de clișeic ar suna, n-am crezut vreodată că mă voi bucura de o asemenea susținere și le sunt extrem de recunoscatoare.

Ce bloggeri/vloggeri de afară urmărești și de ce?

Bloggeri urmăresc vreo 2 în prezent: Blair Eadie de la Atlantic Pacific și Jane de la Sea of Shoes. Ambele sunt bloggerițe de stil, Blair fiind super creativă și colorată iar Jane îmi alimentează pasiunea pentru vintage și combinații neobișnuite. Pe cea din urmă o urmăresc încă de pe vremea liceului.

In ce privește vloggerii, sunt abonată preponderent la canalele fetelor din Anglia: Chase Amie, Hello October, I covet thee, Amelia Liana, Lydia Elise Millen, Shirley B. Eniang, The Anna Edit și aș putea continua până mâine. Au stiluri diferite și nu cred că e niciuna cu care să mă identific 100%, însă mă inspiră și am învățat multe de la ele și în final, sunt un mijloc de relaxare pentru mine.

Nu puteam rata să te întreb care este desigerul român preferat. Dar internațional?

Designer român preferat…îmi place mult Maria Lucia Hohan.
International, sunt un mare fan al creațiilor Thierry Mugler din anii ’80 și ’90 dar îmi plac și Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Dolce &Gabbana sau Christian Louboutin.

Nu vrem să ratăm nimic din activitatea ta. Ce planuri de viitor ai și ce proiecte speciale pregătești?

Idealist vorbind, îndrăznesc să visez spre a scrie o carte ori a-mi crea propria linie de îmbrăcăminte/încălțăminte însă, până atunci, pregătesc ceva frumos cu un brand de cosmetice foarte drag mie, un proiect special ce va fi public începând cu Decembrie 2017 (evident, nu pot să dau prea mult afară din casă). Sper că până la sfârșitul anului curent să reușesc să mai organizez o întâlnire cu urmăritorii mei, asemeni celei din vara și să pun pe picioare o rubrica nouă orientată spre sănătate.

Nu uitați să o urmăriți pe Andreea Balaban pe blog, pe pagina de Facebook Andreea Balaban, sau pe Instagram și Youtube, canale media ce de asemenea îi poartă numele.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Primul tatuaj

Am scris mult despre body acceptance în ultima vreme pe fpm.ro. Am scris despre idealurile…