Home Fashion Adidas Futurecraft LOOP: Made to be Remade

Adidas Futurecraft LOOP: Made to be Remade

2 min read

Adidas a prezentat Futurecraft Loop, un model care a fost creat pentru a putea fi reciclat în întregime.

futurecraft.loop

Spre deosebire de adidașii tradiționali, care sunt construiți din materiale diverse, modelul Futurecraft Loop este fabricat în întregime din TPU, de la talpă până la șireturi, iar diferitele sale elemente sunt lipite prin intermediul căldurii, deci nici lipici sau cusături nu sunt necesare. Asta înseamnă că atunci când încălțămintea este uzată, elementele sale pot fi separate, topite, iar apoi folosite pentru a face o nouă pereche de Futurecraft.Loop.

Ceea ce este cu adevărat interesant în legătură cu Futurecraft Loop este că este un pas către ceea ce se numește economia circulară sau un sistem „buclă închisă” (de aici și numele). Este un concept prin care mulți din industrie cred că pot salva moda din situația în care se află, unde consumul excesiv și practicile iresponsabile distrug planeta și contribuie la problema deșeurilor.

În prezent, procentul de reciclare este scăzut și, deoarece produsele nu sunt proiectate să fie reciclate, este extrem de dificil să le reutilizezi fără o reducere drastică a valorii. Aici intervine Futurecraft Loop, deși disponibil pentru publicul larg abia din sezonul primăvară/vară 2021. Un pantof tradițional fabricat din zeci de materiale este un coșmar pentru reciclare, dar acesta poate fi reutilizat „din nou și din nou și din nou”, a explicat Eric Liedtke la evenimentul de lansare.

Citește în continuare Festival Fashion – Inspirație pentru festivalurile verii.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Simone Rocha primăvară-vară 2021 | „Hainele prind viață când sunt îmbrăcate.”

În acest sezon, din cauza regulilor stricte de distanțare socială din Anglia, Simone Rocha…