Home Events A șaptea întâlnire „Malagamba Bucureștiului” a avut loc la Victoria Hub (Calea Victoriei 210)

A șaptea întâlnire „Malagamba Bucureștiului” a avut loc la Victoria Hub (Calea Victoriei 210)

2 min read

Proiectul vrea să renască curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, în conjunctura schimbărilor produse în societatea românească de atunci și acum.

Malagamba
©The Storyalist

Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova și România interbelică, prin stilul său deosebit și prin faptul că a introdus muzica de jazz în lumea culturală a vremii. Avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucureșteni, care doreau să trăiască și să gândească liber. Constantin Tănase i-a lansat chiar un celebru cuplet și dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Răducanu, i-a adus omagii în concertele sale.

Acest curent îndrăzneț și liber a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba in ’42 într-un centru de reeducare. Faptul a declanșat o revoluție spontană a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

S.T.U.P a reușit să renască trend-ul Malagamba, relansând în trecut și continuând să facă acest lucru, curentul dandy-ului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului în lumea culturală și nu numai. Într-o Românie post-decembristă, în care moda masculina este sufocată de o „uniformizare” a brandurilor transnaționale, proiectul expune un bărbat cu identitate, cu un stil vestimentar original și unic.

Malagamba
©The Storyalist
Malagamba
©The Storyalist
Malagamba
©The Storyalist
Malagamba
©The Storyalist
Malagamba
©The Storyalist
Malagamba
©The Storyalist

Citește în continuare The Storyalist. Care este povestea ta?

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

„Expoziția de jucărie” – jucării din anii 1930 până la începutul anilor 1990 expuse la Palatul Culturii în Iași

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Atelierul SPRE vă invită la Palatul Culturii s…