Școala de aviație Shell Aviation Team își deschide larg porțile din București pe 18 septembrie 2024, ora 14.00, invitând la bord pe toți cei care visează la o carieră în aviație.
Ești în căutarea unui job nou, într-un domeniu total nou? Acum ai terminat liceul sau facultatea și nu știi ce direcție profesională să alegi? Sună tentant să ai un job la înălțime? Stewardesă sau steward sunt profesii la mare căutare pe piața muncii în toată lumea, iar cursurile acreditate la nivel UE pot dura doar patru săptămâni. Pe 18 septembrie, în București va alea loc un workshop gratuit pe tema carierei în aviație pentru cei ce vor să se angajeze ca și însoțitor de zbor numit ”Fly with me”. Este susținut de specialiștii celei mai vechi școli de aviație privată din România – Shell Team Aviation și intrarea este liberă.
Mulți dintre noi pun joburile în aviație pe un piedsal în idea că nu sunt pentru oricine. Însă, popularitatea zborului cu avionul a crescut uluitor în ultimii 10 ani, iar prețul unui bilet de avion a devenit mai accesibil ca niciodată. Iar progresul tehnologic, dublat de interesul pentru călătorii duce la dezvoltarea rapidă a cifrelor de afaceri ale companiilor aeriene. Conform Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) cele mai recente estimări vorbesc despre creșterea cerererii de transport aerian cu o medie de 4,3% pe an în următorii 20 de ani. Dacă acest ritm de creștere este atins până în 2036, industria transportului aerian va contribui la economia mondială cu 15,5 milioane de locuri de muncă directe.
Ca o consecință logică, cariera de stewardesă sau steward sunt mai accesibile ca oricând. Iar în ultimii ani regulile de angajare în acestă meserie s-au mai relaxat față de deceniul trecut.
Chiar dacă circulă informații că în aviație nu poate lucra oricine, cele mai multe sunt astăzi doar mituri. ”Se crede că doar femeile și bărbații cu anumite calități fizice pot efectua acestă meserie (înălțime peste 1,70 m la femei, ochi albaștri, studii superioare, cunoașterea mai multor limbi străine) iată că astăzi nu au valabilitate. Poți fi însoțitoare de bord și dacă ai 1,52 m înălțime” a explicat lectorul Cristina Burdușel, Shell Team Aviation și stewardesă cu 15 ani experiență.
Totodată, pentru a fi însoțitor de bord nu sunt obligatorii studiile superioare, ci cursanții trebuie să aibă doar 12 clase terminate, iar diploma de bacalaureat nu mai este obligatorie. ”Conform legislației în rigoare, oricine are vârsta între 18 și 40 ani, cunoștințe de limbă engleză nivel mediu, înălțime minimă: 1,52 m, stare de sănătate bună poate face școala de aviație pentru a fi însoțitor de zbor. În ceea se privește studiile în momentul înscrierii la cursuri de însoțitor de zbor se cer minimum 12 clase, iar diploma de bacalaureat nu este obligatorie” a explicat lectorul Cristina Burdușel de la Shell Team Aviation.
Workshop gratuit despre meseria de însoțitor de bord
Cea mai veche școală de aviație privată din România Shell Team Aviation organizează pe data de 18 septembrie 2024, ora 14.00, strada Paris 14 A, București Workshop-ul ”Fly with me”. Durează 2 ore iar intrarea este gratuită, iar înscrierea se va efectua în prealabil la office@shellteam.ro sau direct pe WhatsApp sau telefon la nr 0761 402 941 până la data de 17.09.2024. Workshopul ”Fly with me” va fi susținut de Cristina Burdușel – lector și stewardesă cu peste 15 ani experiență.
Școala Shell Team Aviation are patru sedii în România: București, Cluj-Napoca, Bacău și Timișoara.
Cursurile de stewarzi se desfășoară în aceleași condiții ca și cele din avion
Pregătirile pentru munca de însoțitor de bord sunt foarte serioase, iar viitorii stewarzi fac practică în aceleși condiții ca într-o navă aeriană de pasageri. „În cadrul școlii, cursanții au parte de instruire la cel mai înalt nivel, în conformitate cu regulile Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).
Sălile sunt dotate la nivel european, cu materiale și echipamente din avion.
Procedurile esențiale de foc și fum în cabină se execută în macheta unui avion astfel încât elevii să se obișnuiască cu spațiul, lumina, semnale acustice, semnale luminoase, semnale de panică etc. Simulatorul practic de supraviețuire în apă are loc într-un bazin olimpic, unde viitorii stewarzi sunt învățați diverse proceduri și tehnici de supraviețuire în cazul unei aterizări forțate pe apă” a mai completat Cristina Burdușel, lector Shell Aviation Team.
Citește în continuare Classix Festival 2025: Iată care sunt datele celei de-a șasea ediții