Home Events Vedetele s-au implicat in constructia casei ”Cavalerii”, proiect susutinut de Fundația Hope and Homes for Children

Vedetele s-au implicat in constructia casei ”Cavalerii”, proiect susutinut de Fundația Hope and Homes for Children

8 min read

În 12 iulie, Fundația Hope and Homes for Children, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Sectorul 4 al Capitalei și compania Holcim România au organizat un eveniment prin care au marcat începerea lucrărilor de construcție a casei de tip familial (CTF) „Cavalerii” din Sectorul 4 al Capitalei. Până la finalul acestui an, aici se vor muta 12 dintre copiii din Centrul de Plasament „Robin Hood”, aflat în proces de închidere.

La eveniment au fost prezenți Gabriela Coman – Președinte, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Andrei George Trocan, Viceprimar Sectorul 4, Mihaela Ungureanu – Director general DGASPC Sector 4, Bianca Stegeran – Director național adjunct, Hope and Homes for Children, Horia Adrian – CEO Holcim România, Dragoș Bucurenci – Director de dezvoltare, Hope and Homes for Children, jurnalista PRO TV Amalia Enache – Ambasador Hope and Homes for Children, arhitectul Omid Ghannadi, Gianina Corondan, bloggerițele Lorena Buhnici, Noemi Meilamn, Cristina Ich, Laura Belecciu, precum și copiii din Centrul de Plasament „Robin Hood”.

Participanții la eveniment au vrut să marcheze începerea lucrărilor și au săpat, simbolic, primele gropi în fundația viitoarei case care se va numi „Cavalerii”, nume ales chiar de copiii de la Centrul de Plasament „Robin Hood” care se vor muta în ea. De asemenea, aceștia și-au scris numele pe cărămizi ce vor fi folosite mai târziu în pereții casei, aducându-și, astfel, contribuția la construirea clădirii pe care cei mici abia așteaptă să o numească „acasă”.

Procesul de închidere a Centrului de Plasament „Robin Hood” din București, Sectorul 4, a demarat la începutul anului 2017, prin semnarea unui parteneriat între Hope and Homes for Children și DGASPC Sector 4. Atunci, în centru, erau 49 de copii, fiecare dintre ei fiind evaluat individual de către specialiști ai Fundației și ai DGASPC Sector 4 în încercarea de a găsi alternativele cele mai potrivite pentru ei odată cu închiderea centrului. Pentru o parte dintre ei s-au găsit soluții și au părăsit centrul, fie prin integrare socio-profesională, fie prin plasament în asistență maternală sau transfer la alte case sau apartamente de tip familial. Până la finalul anului 2018, 12 copii cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani se vor muta în casa de tip familial Cavalerii” dezvoltată de Hope and Homes for Children și Holcim România, iar alți 12 într-o altă casă care urmează a fi dezvoltată de Fundație.

Fondurile pentru construcția casei de tip familial Cavalerii” au fost strânse prin intermediul campaniei „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” derulată de Holcim România în beneficiul Hope and Homes for Children în perioada iulie–septembrie 2017. Prin această campanie, producătorul de ciment a direcționat către Fundație contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vândut. În urma campaniei s-au strâns 300.000 de euro, bani folosiți pentru construcția a două case de tip familial ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4 al Capitalei și „Elena Doamna” din Piatra Neamț.

Casa de tip familial este un serviciu care oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o casă trăiesc maximum 12 copii care primesc găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă. În total, Hope and Homes for Children a construit 104 case de tip familial și a închis 56 de instituții de tip vechi (orfelinate) în cei 20 de ani de activitate în România.

„Una dintre marile frământări ale părinților este să le ofere un cămin copiilor lor. Cu tot ce înseamnă acest lucru, dragoste, protecție, atenție, dar și o foarte concretă casă. Există atât de mulți care amână momentul să devină părinți tocmai pentru că au frustrarea de nu avea o casă! Există atât de mulți care se sperie că nu au lucrurile materiale de oferit copiilor și nici nu se mai gândesc că le-ar mai rămâne de dat totuși dragostea! Și îi abandonează. În simulacre de cămine. Dacă Hope and Homes for Children și-a asumat rolul de ocrotitor al copiilor vulnerabili, sigur că una dintre marile preocupări este să le ofere cămine adevărate acestor copii, iar în mine crește inima să văd cum se ridică o casă adevărată construită special pentru acești copii”, a declarat Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

De vorbă cu Ioana Popa, fondatoarea brandului Cloche

Continuăm dialogul realizat de Laura Călin, inițiatoarea proiectului V for VINTAGE, între …