Home Health & Beauty Tot ce trebuie să știi despre curățarea tenului

Tot ce trebuie să știi despre curățarea tenului

4 min read

În rutina de îngrijire a tenului, primul pas este curățarea tenului și pregătirea acestuia pentru aplicarea cremelor hidratante. Fără o demachere temeinică, tenul nu își va păstra prospețimea pentru prea multă vreme nici nu va fi strălucitor.

Tenul trebuie curățat cu blândețe dar în profunzime, astfel celulele moarte sunt îndepărtate, porii sunt eliberați iar produsele cosmetice de îngrijire reușesc să ajungă cu ușurință în interiorul pielii.

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că tenul trebuie curățat dimineața și seara, indiferent dacă ai folosit sau nu produse de makeup. Pentru curățarea “ca la carte”, urmează pașii de mai jos.

Folosește un demachiant potrivit tipului tău de ten

Primul pas în curățarea tenului constă în îndepărtarea makeup-ului, atunci când acesta există, sau îndepărtarea stratului superior de murdărie așezat pe ten. Cu o dischetă demachiantă pe suprafața căreia ai pus un demachiant portivit tipului tău de ten, curăță cu mișcări circulare întreaga față.

Tips: Pentru a alege un demachiant potrivit, trebuie să ții cont de nevoile tenului tău. Dacă ai folosit makeup rezistent la apă, este bine să folosești un demachiant bifazic. Un ten gras beneficiază de pe urma unei ape micelare iar un ten uscat se va simți bine cu un demachiant de tip lapte.

Apelează la produs de curățare special destinat tenului

După ce ai îndepărtat marea parte a reziduurilor de pe suprafața tenului, ești gata să treci la pasul doi. Folosește un produs de îngrijire special formulat curățarea tenului și curăță tenul cu mișcări circulare. Clătește din ambundență cu apă călduță până ce tenul rămâne perfect curat.

Tips: Dacă tenul tău este sensibil sau afectat de cuperoză, evită produsele ce au în comoziție particule exfoliante. Produsele sub formă spumă se aplică mai ușor pe ten și poți controla mai ușor curățarea.

Nu uita de un produs tonic

La final, este bine să utilizezi un tonic care să revigoreze tenul și să îi redea suplețea și fermitatea. Rolul acestuia este de a închide porii și de a tonifia și reda prospețimea pielii.

Atunci când îți cureți tenul, este bine să eviți folosirea săpunului. Săpunul obișnuit are PH-ul mare și poate duce la dereglarea barierei naturale a pielii. Pe cât posibil, folosește produse special destinate îngrijirii pielii sau produse cât mai naturale.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Dermabraziunea – tu știi când trebuie apelat la ea?

Dermabraziunea este o tehnică de corecție care absoarbe straturile superficiale ale pielii…