Home Health & Sports În luna iulie, capitala tenisului este la Iași!

În luna iulie, capitala tenisului este la Iași!

12 min read

Turneele internaționale de tenis Iași Open s-au deschis, miercuri, printr-o conferință de presă în care au fost anunțate detaliile de desfășurare și noutățile celei de-a 4-a ediții Concord Iași Open – turneu ATP Challenger 100 și celei de a 2-a ediții BCR Iași Open – WTA 125.


În săptămâna 10-16 iulie are loc turneul masculin Concord Iași Open – ATP Challenger 100, cel mai important turneu de tenis masculin din România, aflat la 4-a ediție, urmat de turneul feminin BCR Iași Open – WTA 125 aflat la a doua ediție, cel mai mai vizionat turneu de tenis din România în 2022. „Iași Open este cel mai important turneu de tenis al verii și așteptăm spectatori din întreaga țară și din străinătate. Turneele Concord Iași Open și BCR Iași Open vor reuni jucători de top și vor atrage atenția asupra Iașului, care va fi promovat la nivel național și internațional. De astăzi, se deschid înscrierile pentru voluntari, copii de mingi și arbitri de linie și acreditări media. Le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor care sunt alături de noi în această ediție” – punctează Maria Tudor, director de marketing și comunicare Iași Open.

Concord Iași Open este un turneu de 100 puncte ATP, cu premii totale de 130.000 dolari, la care participă jucători clasați între locurile 70 și 350 ATP, cu un tablou principal de 32 jucători la simplu și un tablou de dublu de 16 echipe. Turneul feminin BCR Iași Open este un turneu de 160 de puncte WTA, cu premii totale de 115.000 dolari, la care participă jucătoare clasate între locurile 50 și 350 WTA, cu un tablou principal de 32 jucătoare la simplu și un tablou dublu de 16 echipe. Trofeele turneului masculin sunt realizate de sculptorul Valentin Duicu, iar trofeele turneului feminin, Luceafărul, sunt realizate și oferite de Casa de Bijuterii Malvensky. Capacitatea arenei centrale din Baza Sportivă Ciric este de aproximativ 1200 locuri, care includ tribune și loje. Iar numărul locurilor de pe terenul secundar se majorează anul acesta de la 100, la 250 locuri. Meciurile vor fi disputate în sesiuni de zi și de seară. Turneul WTA 125 beneficiază de sistemul Electonic Line Calling, un serviciu de înaltă tehnologie pentru apelarea arbitriilor, care asigură o precizie și o acuratețe maximă. Biletele sunt disponibile pe platforma entertix.ro și în magazinele Cărturești din țară, iar prețurile variază între 45 și 150 lei. Minorii sub 7 ani au acces gratuit. Detaliile despre acces și bilete sunt disponibile pe platforma entertix.ro, dar și pe conturile de socil media ale fiecărui turneu. Turneele sunt organizate de Asociația Club Sportiv Iași Open în colaborare cu Concord Service Center și Primăria Muncipiului Iași.

tenis-  Detaliile de desfășurare și noutățile celei de-a 4-a ediții Concord Iași Open - turneu ATP Challenger 100 și celei de a 2-a ediții BCR Iași Open - WTA 125.

La conferinta de presat au participat: Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Daniel Dobre, directorul turneului WTA 125 BCR Iași Open, Andrei Pavel, directorul Concord Iași Open, ATP Challenger 100, Andrei Oriță, reprezentant Concord Service Center, deținătorul licențelor ATP Challenger 100 și WTA 125, Nicoleta Grăjdeanu, director zonal BCR, sponsorul principal al BCR Iași Open.

Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iasi „Reușim să atragem privirile la nivel național și internațional, reușim să arătăm imaginea unui oraș normal pentru o Europă dezvoltată, în care lumea se simte bine, în care lumea vine să vadă lucruri frumoase, se plimbă, participă la un turneu de tenis sau la turneele de tenis, se pot bucura de un cadru natural cum mai rar este întâlnit pentru o bază sportivă într-o pădure cu posibilitatea de a-și completa cu un gust artistic potrivit pentru orașul nostru, poate la Operă, poate la teatru.

Concord Iași Open 10 – 16 iulie 2023 | BCR Iași Open 17 – 23 iulie 2023 Nicoleta Grăjdeanu, BCR: ”Este o onoare să fim alături de cei care cred, ca și noi, în dezvoltarea comunității prin susținerea unor evenimente importante. Relația noastră cu tenisul datează de mulți ani și se vede o continuă dezvoltare și implicare mai ales în Iași. Pentru că tenisul are valori comune cu noi în ceea ce înseamnă voință, perseverență și consecvență în obținerea unei independențe financiare și a unei sănătăți financiare. Aceasta este de fapt preocuparea noastră pentru clienții noștri, sănătatea financiară”.

Andrei Oriță, Concord Service Center, deținătorul licențelor ATP și WTA ”Identitatea noastră este aceea de a oferi o experiență exclusivistă, deoarece aproximativ 40 de orașe din toată lumea pot să spună că organizează în același an și un turneu feminin și un turneu masculin. Una din valorile comunicate este transparența și ne dorim să oferim mai multe informații despre impactul și dimensiunile organizării celor două turnee. Bugetul de organizare, aprobat în ediția din 2022 și estimat pentru 2023, este de aproximativ 870 000 de euro și ne dorim să îl menținem datorită angajamentului nostru față de responsabilitatea socială corporativă. Efectul investiției în cele doua turnee ajunge la un retur al investiției în bugetul statului român între 57% și 62%.

Andrei Pavel, Director Concord Iași Open „Îmi doresc ca băieții noștri, cum a reușit Ana Bogdan anul trecut să cucerească trofeul, să ajungă acum în fazele finale, o semifinală sau chiar o finală. Ar fi superb. Și ne dorim mulți spectatori” Daniel Dobre, Director BCR Iași Open „Gabriel Iftimoaie și Andrei Oriță sunt printre puținii din România care investesc în tenis și apreciez foarte mult ceea ce fac. Mă onorează să fiu la Iași și vin întotdeauna cu plăcere. Turneul feminin este în prima săptămână după Wimbledon, este foarte greu să precizăm de pe acum ce jucătoare vom avea. Wild-card-urile vor fi acordate jucătoarelor locale, sperăm ca ele să fie în formă. Vorbim de Andreea Prisăcariu, de Ilinca Amariei, iar Oana Simion probabil în calificări. Anul trecut, ajungând la București după turnee am primit doar reacții pozitive”

Concord Iași Open 10 – 16 iulie 2023 | BCR Iași Open 17 – 23 iulie 2023 Așteptăm spectatori din întreaga țară dar și din străinătate. Turneele Concord Iași Open si BCR Iasi Open atrag atenția asupra Iașului, promovând orașul la nivel național și international. In perioada 10 – 23 iulie Baza Sportiva Ciric va fi ca un festival de sport si divertisment. Plănuim activități sportive, artistice si educative pentru toate vârstele, activități dedicate întregii familii: spectacole intre meciuri, momente de acrobație, momente musicale, tombole si premii, sesiuni de autografe, meci demonstrativ si multe altele. Va invitam sa urmăriți conturile de Instagram și facebook ale Concord Iași Open și BCR Iași Open unde vom posta toate informațiile necesare.

Citește în continuare Începe Romanian Design Week 2023, cel mai mare festival dedicat industriilor creative locale

 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Sports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

IED – Istituto Europeo di Design prezintă “Multitudine” la Feeric Fashion Week 2024

Nouă studenți IED din școlile sale din Italia și Spania și-au prezentat colecțiile de abso…