Home Fashion Tu stii ce reprezinta stilul gotic?

Tu stii ce reprezinta stilul gotic?

3 min read

Cu siguranta am auzit majoritatea despre stilul gotic vestimentar, dar cati dintre noi stim ce elemente il definesc si prin ce este el special.

Elementele de baza ale stilului gotic pot fi utilizate pentru a construi un outfit inedit. Vestimentatia denumita gotica este una de factura intunecata, uneori morbida. Acest stil vestimentar este dominat de negru si tonuri de culoare inchisa, este morbid si are elemente de la stilul punk, victorian si elisabetan.

Prima data a aparut in Marea Britanie, la sfarsitul anilor ‘70 si inceputul anilor ‘80, ca o miscare derivata din post-punk, reusind sa se mentina pana in zilele noastre, evolutia ei facand-o din ce in ce mai variata si diversificata.

Mizeaza pe elemente stilistice aflate la extreme: materiale fluide (matase, voal) utilizate pentru complementarea materialelor solide, rigide (piele sau nylon cu detalii puternic metalizate).

Spre deosebire de moda universala care are tendinta de a favoriza doar un anumit tip de silueta, 60-90-60, moda de inspiratie gotica prefera siluetele voluptuoase. Una dintre aparitiile misterioase care este in acelasi timp si model de imagine pentru stilul gotic este Theda Bara, actrita din anii 1920, iar in anii 2000 un model de imagine este Dita von Teese. Ambele detin calitati ce nu se supun canoanelor de frumusete, ele isi reinventeaza imaginea in scop artistic. Elementele de baza ale stilului gotic pot fi utilizate pentru a iti construi un outfit inedit, fie in spiritul elegantei si rafinamentului, printr-o rochie neagra cu detalii de dantela sau metal, in stilul “lolita” prin minimalism, fluiditate a materialului si culori deschise, in stilul “vampa” prin evidentierea liniilor si curbelor in satin sau piele, sau in stil romantic atunci cand utilizezi catifea si accesorii aurii.

Parul si machiajul sunt dominate de negru, iar accesoriile au tenta religioasa si pot fi uneori macabre (cruci, cranii).

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Doinița Oancea – Reflection – despre designul românesc și propriul brand

Căutăm frumosul peste tot − în oameni, în fapte și în lucruri. Ne dorim în jurul nostru po…