Home Fashion Outfits Tu stii ce reprezinta stilul baroc?

Tu stii ce reprezinta stilul baroc?

3 min read

baroque-fashion-revivalHainele pe care le imbraci, modul in care le combini sau le asortezi reflecta personalitatea ta, stilul de viata si valorile tale. In ultima vreme, tot mai multe stiluri vestimentare rezolutioneaza industria modei si fac furori in randul fashionistelor. Astazi este despre stralucire, abundenta, opulenta si exagerare. Tu stii ce este stilul baroc?

Stilul baroc, aparut in jurul anilor 1600 si consacrat in pictura de Michelangelo, a fost un stil predominant in Europa, cand placerile erau puse pe primul loc – fie ca ne referim la placerea de a avea cele mai somptuase palate, fie la placerea de a etala cele mai opulente bijuterii. In moda, acesasta tendinta s-a transpus prin supra-decorarea tuturor pieselor vestimentare si a materialelor din care erau facute, dand nastere unor tinute lipsite de gust, dar care aratau bogatia si rasfatul. Cel care a facut din stilul baroc o adevarata tendinta  care s-a extins mai apoi in intreaga Europa, a fost nimeni altul decat regele Ludovic al XIV-lea, de la curtea Frantei.

louis_xiv_of_france

Gustul pentru abundenta si lux nu a disparut nici in zilele noastre, iar designerii accentueaza partea practica a tinutelor combinand detalii extravagante cu linii purtabile. Astfel, se poate vorbi despre haine-bijuterii realizate prin supradecorarea unor piese de imbracaminte, tesaturi grele precum brocard sau catifea, broderii in relief, croiuri exagerate, corsete rigide, ornamente asimetrice sau supradimensionate, accesorizare cu clutch-uri bijuterie, pietre stralucitoare si cristale.

baroque7

De retinut este faptul ca o tinuta baroc nu respecta regulile clasice de combinare, astfel, se poate opta pentru o piesa incarcata atat in partea de sus, cat si in partea de jos. Accesoriul este si el foarte esential, iar elementele metalice pot fi purtate intr-o proportie mai mare.

stilul baroctendinte-toamna-iarna-2012-2013-stilul-baroc

Sursa foto: http://www.linkmania.ro/topic/490825-designeri-celebri/

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Outfits

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Laurențiu Bărzoi, un tânăr designer cu idei mari

Deși are doar 23 de ani, Laurențiu Bărzoi este unul dintre tinerii designeri români care n…