Home Editorials Silvia Popescu: „Bravo ai stil a fost inventat pentru mine”

Silvia Popescu: „Bravo ai stil a fost inventat pentru mine”

13 min read

Silvia Popescu este una dintre cele mai cunoscute prezențe de la emisiunea „Bravo ai stil”, fiind câștigătoarea primei ediții. S-a remarcat datorită stilului și caracterului ei aparte, iar pasiunea sa pentru modă a început încă de când era mică, cănd a încept să-și creeze cu migală propriile haine și accesorii. 

Silvia Popescu

Cine este Silvia Popescu și ce-i cu apariția ei la „Bravo, ai stil!”?

Silvia este un punct care vrea să fie o linie, care vrea să fie dreaptă și care urcă tot mai sus. Pe scurt, „Bravo, ai stil!” a fost inventat pentru mine. Pe puțin mai lung, într-o zi, pe când mă aflam la Târgu Jiu și mă căutam și nu prea mă găseam, am luat o hârtie albă și mi-am scris ce îmi doream de la viață la acea vreme. Una dintre dorințe a fost să fiu celebră și bogată. Celebră mă gândeam să fiu prin hainele pe care le făceam și pe care voiam să le vând. Deschid o paranteză mică și spun că eu făceam haine și accesorii de mică. Pentru că oamenilor le plăcea stilul meu, la un moment dat, am și vândut. Închid paranteza. Deci totul a început cu o dorință a mea în 2015 și permiteți-mi un sfat: fiți extrem de preciși, până în cel mai mic amănunt, când vă scrieți dorințele, pentru că, dacă nu ești atent, ajungi la TV.

Care au fost primele influențe din această direcție pe care ai urmat-o?

Înainte de orice reper vizual, idol, model, ne naștem cu niște simțuri. În funcție de aceste simțuri, mergem într-o direcție. Eu m-am născut cu un simț estetic dezvoltat, pe care mama mi l-a cultivat, alimentat și, evident, ea este prima care m-a inspirat, atât prin felul în care se îmbrăca, vorbea, cât și prin personalitatea ei, prin lucrurile pe care mi le cumpăra. Era o femeie frumoasă și nu o spun eu ca fiică, era vestită pentru frumusețe, pentru felul unic în care se înfățișa lumii. Era elegantă și rafinată. Tot ceea ce purta mama acum 35 de ani ar fi actual acum și ar fi o inspirație pentru toate femeile adevărate. Mai târziu, m-au inspirat revistele, televizorul, ceea ce vedeam și auzeam, până la urmă.

Ce a reprezentat pentru tine concursul „Bravo, ai stil!”? Cu ce te-a ajutat?

După concurs mi s-au închis toate ușile în nas. De ajutat, m-a ajutat în sensul că, datorită faptului că rula la tembelizor, am pătruns în casele milioanelor de oameni. Pe de o parte, mi-a dat posibilitatea să o transpun în realitate pe adevărata Silvia, care altfel nu ar fi fost cunoscută la scară atât de mare, iar pe de altă parte, mi-a adus oameni-prieteni pe viață, care s-ar cuveni să fie nemuritori.

Silvia Popescu

Ce oameni te inspiră?

Mă inspiră multe și mulți, dar în segmentul fashion, din punctul meu de vedere, Diana Vreeland este inegalabilă. A fost un fashion editor ale cărei performanțe sunt nedepășite până în acest moment. Admir autenticitatea, unicitatea, în toate aspectele, de la limbaj la costum. Admir fashion iconurile lumii, de la Marchiza Casati la cântăreți, Michael Jackson, Bowie, Prince, Krevitz, Cher, la regine, la actori, la designeri de modă, la muze, Blow, Daphne Guinness. Îi admir pe cei care au fost și sunt o voce, suflete rare care au această energie infecțioasă ce te face să vrei să alergi lângă ele. În România, admir pe Regina Maria, Maria Tănase, Margareta Pâslaru, avem și noi repere destule, iar dintre cei din generația mea, mai cunoscuți, îmi place Korina. Necunoscuți, Constantina și Stella, se știu ele.

Ce reprezintă o colecție de modă pentru tine?

Colecție de modă faci când știi modă. Nu după ce te-ai uitat tu în oglindă și ți-ai spus: „Ia uite ce frumos știu eu să port pantalonul, cămașa și hoodiul ăsta, cred că o să fac niște haine și pot să fiu și stilist, dacă lick pe unde trebuie.” Pentru că majoritatea de pe piață asta fac. Din 100 de „designeri” doar 5 sunt designeri și fac câte ceva și, dintre aceștia, doar 3 fac CEVA. Standardele, ca și simțul penibilului, la mine sunt înalte și nu pot să admir un „designer” doar pentru că are bani și face costume, cămăși, bluze cu dantele, corset sau fâșuri. Pentru mine, moda reprezintă altceva. Mi-au plăcut câteva lucrări ale unor designeri români.

Silvia Popescu

Tu ești pentru a fi autodidact sau pentru a învăța lucrurile într-o școală?

Cu Talent și cu stil te naști! Acestea nu se învață și nu se cumpără! Dacă pe lângă astea ai și oportunitatea să studiezi la o școală internațională cu renume, devii intergalactic. Consider că, indiferent de cât de mult ar studia unii, niciodată nu îi vor egala, iar de depășit nici nu încape vorba, pe cei înzestrați. Într-adevăr, am văzut „designeri” cu bani care au ajuns celebri, dar să nu confundăm noțiunile. În România, de multe ori, Ambiție + bani = designer.

Slow fashion-ul este acum o temă importantă de discuție, dar și de acțiune. Ce părere ai despre asta?

Moda este o artă și înțeleg artiștii, pictogramele de stil mondiale, pe aceia cărora hainele le modifică dimensiunile personalității și, în fiecare zi, își permit, prin intermediul acestora, să fie alții și alții. Nu îi înțeleg pe cei care cumpără haine fără să arunce un ochi pe compoziție, croi și altele și, deși au piese de brand, arată incredibil de ieftin și de penibil.

Silvia Popescu

Cum se îmbracă românii? Cum ți se pare că stăm la capitolul creativitate?

Românii, din păcate, nu sunt absolut deloc creativi și nu știu nici să se îmbrace. Direcția e bună, sensul e greșit. Adică oamenii sunt îngrijiți, dar arată ieftin. Fetele arată bine, dar sunt excesive în makeup și accesorii, deci tot ieftine. Merg des cu metroul și bat la picior Bucureștiul în lung și-n lat și pot spune că, în afară de zonele centrale, unde oamenii au o eleganță, o anumită relaxare în ținute, majoritatea din restul populației nu iese din adidași albi cu jeans mulat, colanți cu fâșuri sau paltoane, veste din blană cu jeans sau colant și nelipsitul rucsac, ultima invenție grotească a modei. Ca să trageți o concluzie, vedeți care sunt cele mai urmărite personaje din România în mediul on-line, observați-le stilul și aceștia sunt românii. Deci, în 2023, majoritatea românilor sunt excesivi, cocalari, ghiolbani, adică ieftini. Cum spunea un mare om, uită-te la nația ta ce idoli are și o să vezi care-i este cultura.

 

Citește mai departe și rareș lansează „Dependent” – o piesă seducătoare despre dorință, dar și despre granițele ei

Load More Related Articles
Load More By Micu Ana
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Minelli face senzație în America de Nord și anunță lansarea unui nou album – “Mixed Feelings”

După un turneu spectaculos în orașe precum Toronto, New York și Chicago, Minelli aduce o v…