Home Health & Beauty Sfaturi pentru îngrijirea părului uscat

Sfaturi pentru îngrijirea părului uscat

6 min read

Podoaba capilară a fost mereu un motiv de mândrie, dar și o formă de exprimare a personalității. Tunsorile incredibile, culorile spectaculoase și coafurile extravagante, toate fac parte din arsenalul femeilor. Deși vizitele la salon ne bucură de fiecare dată, părul nostru nu iese mereu învingător.

Vopsitul, uscatul cu surse de căldură puternice, folosirea ondulatorul, a plăcii de păr, folosirea excesivă a produselor de fixare, dar și soarele, vântul, frigul sau apa piscinelor fac ca părul să aibă serios de suferit și să devină uscat și casant. Părul uscat va avea mereu nevoie de un ritual de îngrijire special, pentru a-i fi redată sănătatea.

Vopseaua de păr

Prima, și cea mai frecvent întâlnită, problemă a părului, care aduce cu sine uscarea acestuia, este utilizarea vopselei de păr. Deoarece conține oxidant, care este menit să deschidă culoarea, vopseaua dăunează firului de păr și îl usucă. Dacă nu vrem să renunțăm definitiv la ea, este bine să căutam alternative naturale, cum ar fi henna sau vopseaua de păr cu ingrediente naturale și care nu conține un decolorant pe bază de oxidant.

Șamponul

Exceptând un păr deosebit de gras, nu este necesară spălarea părului mai de des de o dată la trei zile. Pentru părul uscat, este bine să folosim un șampon cu un PH redus. Șamponul ideal conține ingrediente naturale în proporții ridicate și este îmbogățit cu uleiuri naturale.

Balsamul

Rolul balsamului de păr este hrănirea și hidratarea firului în profunzime. La fel ca și în cazul șamponului, este bine să alegem un balsam cât mai natural. Aplicarea se face evitând rădăcinile. Balsamul se aplică pe toată lungimea părului, până la vârfuri, și trebuie lăsat să acționeze 2-3 minute, pentru a avea timp să pătrundă în interiorul firului de păr.

Masca de păr

Dacă este bine să folosim balsam la fiecare spălare, masca de păr este indicat să fie folosită o dată pe săptămână. Se aplică la fel ca balsamul, evitându-se rădăcinile, dar timpul de acționare este mai mare, între 10 și 15 minute. Pentru părul uscat, este bine să folosim  mască de păr regenerantă, care să hrănească părul și să prevină ruperea acestuia.

Uleiul de păr

Pentru îngrijirea părului uscat, uleiul de păr este indispensabil! Hrănește, regenerază și ajută părul să devină mult mai ușor de coafat. Uleiul de păr se aplică pe părul umed sau uscat, doar pe vârfuri până la jumătatea lungii părului. Uleiul se aplică pe palme iar palmele se trec prin păr până ce se transferă tot uleiul.

Pentru a evita uscarea părului este bine să avem grijă la factorii externi. Pentru înot este bine să se folosească o cască, mai ales în piscină și bazine, deoarece apa conține clor care usucă părul foarte tare. Când este foarte frig, foarte cald sau bate vântul, este bine ca părul să fie protejat cu eșarfă, pălărie sau căciulă. Tot pentru protejarea părului este bine să folosim cât mai rar placa de păr sau ondulatorul. De asemenea, este bine să tundem vârfurile părului cel puțin o dată la două luni, pentru a-l ajuta să se regenereze și să crească frumos și sănătos.

 

Load More Related Articles
  • PRO sau CONTRA cezariană

    După ce vestea că Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de…
  • Bucureștiul Altfel – Harta gastronomică a capitalei

    Când descrii un oraș, cel mai des începi prin a povesti despre clădirile fascinante, galer…
  • Primul tatuaj

    Am scris mult despre body acceptance în ultima vreme pe fpm.ro. Am scris despre idealurile…
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

PRO sau CONTRA cezariană

După ce vestea că Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de…