Home Fashion Outfits 10 reguli de baza in stilul masculin

10 reguli de baza in stilul masculin

4 min read

Reguli de baza in stilul masculinSpre deosebire de moda unde singura regula este aceea ca nu exista reguli, stilul masculin se ghideaza dupa o serie de legi, unele dintre ele nescrise, care functioneaza in sensul obtinerii unei discipline vestimentare si a unei imagini cat mai curate si inchegate.

Din moment ce nu mai este un secret ca hainele, reprezinta cartea ta de vizita, este foarte important sa acordam cat mai multa atentie detaliilor fiecarei tinute. Insa pentru ca detaliile respective sa-si atinga adevarata menire, este necesara cunoasterea, stapanirea si aplicarea urmatoarelor reguli esentiale:

1. Toate sacourile la un singur rand de nasturi se vor purta cu ultimul nasture descheiat, in timp ce sacourile double-breasted se vor incheia, in general, la toti nasturii (exceptie facand situatiile de sprezzatura, cand ultimul nasture se poarta descheiat, adica se incalca intr-un mod nonsalant regula, drept semnatura personala sau de exprimare a sinelui). Sacoul cu trei nasturi se va incheia intotdeauna la nasturele din mijloc si, optional, la cel de sus, in functie de confortul personal.

Reguli de baza in stilul masculin2. Regula pastrarii ultimului nasture descheiat se aplica si pentru vestele la un singur rand de nasturi, dar nu si la cele double-breasted. Situatia de sprezzatura este valabila si aici, ba mai mult, pentru un statement chiar si mai puternic, primul nasture de sus se va lasa, de asemenea, descheiat.

Reguli despre stilul masculin 3. Pantofii negri implica automat curea neagra. In cazul pantofilor maro, ne putem permite mai usor sa ne jucam cu nuantele si texturile. In functie de sezon, putem alege o curea intr-o nuanta de maro mai deschis, cu diferite insertii sau chiar o curea colorata, din textil.

4. Niciodata curea si bretele purtate concomitent. Daca alegi bretelele, opteaza pentru cele cu prindere prin nasturi. De asemenea, pantalonii care au din croiala catarame de ajustare a taliei, nu se vor purta cu bretele sau curea.

Reguli de baza despre stilul masculin 5. Un important detaliu de finete este echilibrul dintre lungimea manecii sacoului si cea a camasii. Pentru un look curat si corect, se recomanda ca 1, cel mult 2 cm din manseta camasii sa fie vizibili. De asemenea, pentru a armoniza si mai mult tinuta, acelasi numar de centimetri din manseta camasii ar trebui sa fie vizibili si din gulerul acesteia, la spate.

Reguli de baza in stilul masculin

Identificarea si desavarsirea unui stil propriu este un proces indelungat care necesita calm, dedicare si o constanta dorinta de a evolua.  Orice regula se poate invata si aplica, insa ce nu se ghideaza dupa reguli sunt atitudinea si relatia cu tine si cei din jur. Mai multe reguli de baza pentru desavarsirea stilului personal puteti gasi in primul numar al Revistei FPM, ce se afla in magazinele Inmedio.

Sursa foto: The Storialyst si Silviu Doroftei

Text : Vladimir Popa

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Outfits

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Trei motive să vezi „Aquaman” în format IMAX

Pregătește-te să experimentezi „Aquaman” la maximum! Pe gigantele ecrane IMAX ai parte de …