Home Beauty News Puterea plantelor românești și creația feminină de la Careless Beauty, premiate în Coreea de Sud

Puterea plantelor românești și creația feminină de la Careless Beauty, premiate în Coreea de Sud

6 min read

Ce înseamnă pentru dvs. premiul obținut la Seoul – la cea de-a 13-a Ediție KIWIE – Korea International Women’s Invention Exposition 2020 – de invenția brevetată de Careless Beauty?

Medalia de Argint obținută la KIWIE 2020 ne bucură foarte mult și este o apreciere venită din plan internațional asupra cercetărilor și invențiilor noastre. Anul acesta, România a participat cu trei invenții, printre care și noi, cu invenția brevetată Deca-Solventul Dermocosmetic Vegetal. KIWIE este o experiență inedită și, prin această expoziție, Coreea de Sud pune în valoare creația feminină venită din orice colț al lumii, indiferent de rasă, culoare, vârstă. Toate țările sunt invitate să participe și ne bucurăm că România a fost din nou prezentă.

O alternativă românească 100% naturală

Care este importanța Deca-Solventului Dermocosmetic Vegetal, brevetat de Careless Beauty, în industria cosmetică?

Invenția se referă la un deca-solvent vegetal dermocosmetic cu aplicabilitate în procesul de hidrodistilare la cald a materialelor vegetale de interes dermato-cosmetic și la procedeul de obținere al acestuia.

Pe piața românească, în prezent, se regăsesc solvenți chimici și organici. Peste 90% din producătorii de solvenți nu sunt autohtoni. Acest solvent reprezintă, practic, o alternativă 100% naturală, autohtonă, care înlocuiește apa distilată sau alți solvenți chimici care se utilizează, de obicei, în hidrodistilarea materialelor vegetale.

Ingredientele câştigătoare: iasomie, cătină, lavandă, şovârf, mesteacăn, roiniţă, brad, molid şi pin

Ce conține, mai exact, Deca-Solventul Dermocosmetic Vegetal?

Deca-Solventul Dermocosmetic Vegetal este o asociere de ape florale obținute din iasomie (Jasminum abyssinicum), cătină (Hippophae rhamnoides), lavandă de cultură (Lavandula officinalis), lavandă spontană (Lavandula angustifolia), șovârf (Origanum vulgare), mesteacăn (Betula pendula), roiniță (Melissa officinalis), brad (Abies alba),  molid (Picea abies) și pin (Pinus sylvestris). Are o compoziție 100% naturală, 100% non-toxică pentru om, mediu înconjurător și plantele extrase în procesul de hidrodistilare.

Avantajele produsului natural inventat de Careless Beauty

Cum ați ajuns la actuala formulă a Deca-Solventului Dermocosmetic Vegetal?

Dezavantajele solvenților organici de natură chimică constau în aceea că modifică mirosul, pH-ul și culoarea uleiurilor esențiale obținute în urma hidrodistilării materialelor vegetale.

Noi am creat un solvent 100% natural, din 10 specii de plante medicinale din culturi proprii (ecologice) și din flora spontană nepoluată subcarpatică, dar și din zona dobrogeană. Solul și atmosfera acestor zone geografice prezintă un beneficiu deoarece asigură o recoltă bogată în principii active cu caracter antioxidant.

Avantajele Deca-Solventului Dermocosmetic Vegetal sunt următoarele: asigură o bună solubilitate și este selectiv, netoxic pentru om și mediul înconjurător, neinflamabil, uşor de recuperat prin distilare şi are un cost scăzut de producție.

Careless Beauty promovează potențialul terapeutic al plantelor românești

De ce ați ales să folosiți numai plante românești în produsele Careless Beauty?

Scopul nostru este să ne promovăm țara. „România terapeutică” ar putea fi un titlu demn de o întreagă emisiune. Este absolut fabulos să descoperi câte plante terapeutice există în țara ta și, totuși, cât de puțin sunt cunoscute de români. Prin utilizarea exclusivă a speciilor de plante românești, ne dorim să sporim conștientizarea colectivă, iar oamenii să se reîntoarcă la natura autohtonă, la puterea plantelor românești, la frumusețea simplă și naturală, fără substanțe chimice de sinteză.

Citește în continuare Elysée | Lansarea colecției La Route de Soie a casei Ormonde Jayne LIVE… pe INSTAGRAM.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Beauty News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INNA lansează videoclipul oficial al piesei ”Flashbacks” filmat la Palazzo Versace din Dubai

INNA își ia prin surprindere fanii cu videoclipul piesei ”Flashbacks” pe care aceștia îl a…