Home Make-up Mirela Vescan : Schimbarea este cuvântul cheie pentru acest sezon

Mirela Vescan : Schimbarea este cuvântul cheie pentru acest sezon

9 min read

Schimbarea – este cuvântul cheie pentru anul acesta, atunci când vorbim despre machiaj. După aproape 10 ani în care „trend-urile” s-au suprapus de la an la an, cu foarte multe variații pe aceeași temă, acum asistăm la o serie frumoasă de schimbări, unele spectaculoase, altele surprinzătoare… Mai multe detalii despre aceste schimbari aflam de la Mirela Vescan, unul dintre cei mai mari make-up artisti din Romania

Fondul de ten translucid, prin care se vede textura pielii, este o noutate. Dar genul acesta de bază pentru machiaj obligă la o îngrijire și o întreținere atentă a pielii, foarte indicată de altfel. Dacă tenul este curat, frumos și sănătos, starea de bine este evidentă și machiajul poate fi rezumat doar la un fond de ten, așa cum au propus Comme de Garcons, Urban Zen, T by Alexander Wang sau Tucker.

Pe aceasta bază de machiaj delicată, unii designeri au aplicat accente fine, ton-sur-ton, pe pomeți și pe pleoape, așa cum am văzut pentru H&M, Burberry, Theory, Rick Owens, Moncler Gamme Rouge, Sonia Rykiel, Redemption, Paco Rabanne, Maticevski, Chloe, Remaire și Moschino. O concluzie logică până acum este aceea că în această vară este foarte modern machiajul minimalist, realizat pe tonuri de roz, bej sau coral.

Mergând mai departe cu machiajul ochilor, ca primă tendință am văzut doar un accent pe conturul pleoapelor, adică acel dermatograf clasic, negru, al anilor 70-80 aplicat în câteva secunde fără greșeli, pentru că ne ajută interiorul pleoapei inferioare. Am văzut acest tip de machiaj la Christian Dior, Ann Demeulemester și Emanuel Ungaro.

Rețeta de fardare a pomeților „bomb blush” a fost solicitată mai mult pentru ținutele de seară, de Ronald van der Kamp, Alexander Vaurtier și Alexis Mabille, toți couturieri, deci va mai dura puțin până să vedem asta la scara pret-a-porter.

Joaca de-a eyeliner-ul este foarte evidentă în acest sezon. Tom Ford propune un tip de eyeliner solist, nefinisat, strălucitor, cu o terminație rotundă. Linia de eyeliner este paralelă cu fardul de obraz, acesta este aplicat o idee mai sus decât de obicei, roz coral, tot în ideea de sculptură a feței, însă mai puțin dură. Chenarele pe care le-am văzut la Rochas și Jean Paul Gaultier – haute couture, încadrează ochiul și de departe apare un efect optic de ochi uriaș. Chiar și Ellie Saab a încercat genul acesta de grafism, însă doar pe pleoapa superioară. Pentru casa John Galliano, tușul este aplicat pe linia ambelor pleoape și este trasat grafic, mult în exterior, în timp ce la Junya Watanabe putem vedea linii de tuș care imită o sârmă ghimpată în jurul ochilor. La Yohji Yamamoto eyeliner-ul nu are legătură cu ochiul, acesta este aplicat pe tâmple și pomeți, grafic, inspirat din viitor.

Sprâncenele sunt destul de naturale pe podium-urile de modă ceea ce s-ar putea să nu prindă în rândurile publicului feminin care este încă fascinat de meticulozitatea unui tip de machiaj elaborat, pe această zonă. Vestea bună este că sprâncenele fardate puternic sunt încă în actualitate, vedem asta la Christian Dior, Ralph Lauren, Chanel, Officine Generale. Casa Versace păstreză tendințele în machiaj ale deceniului actual, toata fața este conturată după metoda Hollywood, cu sprâncene… prezente.

În timp ce la Institutul Tehnologic din Massachusetts MIT s-au făcut cercetări, s-au tras concluzii și se cer măsuri împotriva fardului tip glitter care este foarte mult folosit în ultimii ani și ajunge în apa oceanelor și atacă ecosistemul… pe podiumurile de modă este din ce în ce mai prezent! Se va găsi bineînțeles o alternativă biodegradabilă a acestui tip de fard, iar până atunci putem admira machiaje extravagante, captivante și mereu surprinzătoare. O rețetă de smokey eyes alb strălucitor pentru La Perla, modelele care au prezentat pentru Undercover au pe pleoape și arcade doar glitter roșu, auriu, argintiu, verde, albastru, roz.

În prezentările haute couture fardul strălucitor domină machiajul, este aplicat generos, pe toată fața, la Guo Pei putem admira o demonstrație de imaginație în acest sens. Pentru Victor&Rolf modelele au avut în jurul ochilor un „care” de glitter negru. Maison Margiela a prezentat o femeie fardată aparent „la minut”, pleoapele strălucesc și pe buze sunt aplicate folii lucioase, aurii, argintii și negre.

Foarte puțini designeri au apelat la extensii de gene, uneori chiar și la mascara, în ideea de naturalețe. Totuși cine dorește gene accentuate, poate apela la extensii 2D sau la o mascara de volum.

Rujul poate fi liquid mat, roșu petală de mac, roz proaspăt, coral sau diametral opus, totul se poate simplifica folosind un gloss ușor pigmentat în roz. Aici chiar putem vorbi de o mare schimbare. Având în vedere că acum un an povesteam despre ruj negru, grena, albastru, indigo, verde, acum se mai pot folosi aceste culori pentru evenimente speciale.

 

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Make-up

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Being different is a form of art | Ce veți descoperi în paginile noului număr Fashion Premium Magazine

Fiecare individ este unic și deosebit în propriul său mod. A fi diferit nu reprezintă un a…