Home Editorials Focus pe creație | Ce veți descoperi în paginile noului număr Fashion Premium Magazine

Focus pe creație | Ce veți descoperi în paginile noului număr Fashion Premium Magazine

7 min read

Cele mai intense și creative zile din an au coincis cu pregătirile pentru predarea la tipar și lansarea noului număr Fashion Premium Magazine. La sfârșitul lunii mai, mă aflam acasă, la Iași, acolo unde era în plină desfășurare a patra ediție a Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE.

Fashion Premium Magazine

Sunt mai mult decât entuziasmată să văd și să simt vibrația orașului natal, care timp de aproximativ două săptămâni oferă peste 200 de evenimente cu zeci de expoziții impresionante, festivaluri de film, de teatru și de dans, trei zile de show-uri de modă, spectacole de arte vizuale, concerte, conferințe și workshop-uri. Cred că nu există instituție, palat, galerie sau casă istorică care să nu-și fi deschis porțile pentru a găzdui cele mai creative instalații, design de obiect, arhitectură sau modă.

Am fost prezentă la vernisajul expoziției 44 Women, o călătorie fotografică fascinantă transformată într-o expoziție memorabilă, bazată pe reciclarea unor costume iconice de teatru și film, create de Doina Levintza și stilizate de Ovidiu Buta. Un spațiu ludic în care cei doi și-au imaginat, au creat și au imortalizat peste 80 de personaje. Personajele imaginate reprezintă o estetică clară și sunt interpretate de actrițe și modele românce, surprinse de șase fotografi de modă, printre care și colaboratorul nostru, Bogdan Petrice. La Iași a fost un preview al expoziției care a debutat în decembrie la Londra și pot spune că este una din cele mai frumoase expoziții de fotografie pe care le-am văzut până acum.

Mi-a atras atenția în mod special și expoziția „Hommage To Those Who Keep The Flame Alive | Mircea Cantor x DIOR” , în cadrul căreia artistul român Mircea Cantor a expus, în premieră în România, la Baia Turcească, proiectul realizat la invitația celebrei case de modă Dior – Lady Art, proiect prin care artistul reimaginează în manieră proprie faimoasa geantă Lady Dior. Acest proiect este un omagiu adus propriilor origini, dar și artizanilor de pretutindeni.

Tot la Baia Turcească, am găsit și expoziția centrală a evenimentului, EGOLOGIA, curatoriată de Marian Pălie. Aceasta a încântat și provocat imaginația publicului timp de două săptămâni, printr-un spectacol meditativ realizat din picturi, desene, fotografii, sculpturi, arte vizuale, sound design, găzduind lucrări a 24 de artiști din România, Japonia și Italia. Vă las pe voi să descoperiți, în paginile revistei, mai multe detalii despre toate aceste evenimente spectaculoase.

Consider că nu este deloc deplasat să spun că, în acele zile, la Iași, a avut loc și cel mai mare eveniment de modă din țară. Romanian Fashion Week este evenimentul cu cea mai lungă tradiție din România dedicat modei, este locul în care descoperim cele mai noi colecții ale designerilor români pe care le vom purta în următoarea perioadă. Zeci de designeri prezintă aici ultimele colecții, create special pentru acest eveniment, printre care Affair 37, BOL Fashion Of Nature by Oana Lupaș, Smaranda Almășan, AXENTE, Carmen Secăreanu, Chic Utility, Irina Schrotter, House of Compulsion, Ioana Ciolacu, Sandra Chira și Laura Lazăr. Curatorii Romanian Fashion Week sunt Ovidiu Buta, pentru secțiunea Romanian Designers, și Lucian Broscățean și Ioana Ciolacu, pentru RFW Platform, cel de-al doilea pilon al secțiunii Design, care cuprinde curatorierea unor designeri de modă inovativi și invitarea unor universități de design de prestigiu din România.

Cristina Anti, redactor-șef Fashion Premium Magazineâ. Foto: Marius Tudose

În altă ordine de idei, pe lângă toate aceste evenimente creative, veți descoperi un număr plin de povești captivante și inspiraționale, cum este și cea a Ofeliei Cozma, doamna care aduce stilul, interviu pe care îl veți găsi la pagina 62. Este o ediție creativă, plină de imagini fascinante, iar după ce ați explorat întreaga revistă, vă invit să urmăriți în continuare Fashion Premium Magazine pe conturile de social media, unde suntem prezenți cu editoriale și noutăți din moda românească.

Descoperă noul număr Fashion Premium Magazine, disponibil în magazinele Inmedio și pe www.fpm.ro/shop/.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Being different is a form of art | Ce veți descoperi în paginile noului număr Fashion Premium Magazine

Fiecare individ este unic și deosebit în propriul său mod. A fi diferit nu reprezintă un a…