Home Health & Sports De la fani la performeri: WINGZZ și pasiunea lor pentru K-pop Cover Dance

De la fani la performeri: WINGZZ și pasiunea lor pentru K-pop Cover Dance

5 min read

În ultimii ani, fenomenul K-pop a câștigat o popularitate deosebită în rândul tinerilor din România. Fanii devotați organizează evenimente, festivaluri și întâlniri, iar unii dintre ei înființează trupe de K-pop cover dance. O astfel de trupă este și echipa WINGZZ din Cluj-Napoca, care și-a luat numele de la un album BTS, una dintre cele mai de succes formații de K-pop din lume.

WINGZZ

Fenomenul K-pop a devenit o forță globală cu miliarde de fani în întreaga lume. BTS, BLACKPINK, Stray Kids, TWICE, (G)-IDLE sunt doar câteva dintre sutele de trupe sud-coreene care își cuceresc audiența prin muzica lor captivantă, coregrafiile complexe și stylingul inovator.

Membrii trupei WINGZZ încearcă să capteze in totalitate esența și personalitatea artiștilor preferați, de la sincronizarea perfectă a mișcărilor până la stilul vestimentar, expresiile faciale și carisma scenică. Trupa petrece ore întregi în studioul de dans, repetând și perfecționând fiecare mișcare, iar filmările unui cover dance, în funcție de complexitatea coregrafiei, necesită de la o lună până la două luni de repetiții și pregătiri.

„Este o diferență destul de mare între pop și K-pop. În K-pop sunt foarte multe trupe care, pe lângă cântat, se axează foarte mult pe dans, fashion, visuals. De asemenea, artiștii sunt mult mai dedicați fanilor”, spune Andra Ghișa, liderul trupei WINGZZ.

O parte a populației din România este foarte receptivă la K-pop și îl îmbrățișează cu entuziasm, însă există și cazuri în care oamenii au prejudecăți sau stereotipuri negative legate de K-pop, considerându-l superficial sau comercial.

„Acum 14 ani, când am început să ascult K-Pop, lumea era destul de reticentă. Erau foarte mulți hateri. Oamenii nu înțelegeau de ce ascult această muzică când măcar nici nu înțeleg limba, nu înțelegeau de ce sunt atât de multe persoane într-o trupă sau de ce băieții din aceste trupe sunt foarte feminini. Pe parcursul anilor, atitudinea oamenilor din Româna față de K-pop s-a schimbat, probabil și datorită trupelor BTS și BLACKPINK, care au devenit foarte populare internațional. Chiar dacă încă sunt destul de mulți hateri, comunitatea de K-pop din România și din Cluj a crescut foarte mult”, afirmă Andra.

Trupa WINGZZ a participat la un concurs de cover dance din cadrul  „Asia Fest” unde a luat locul întâi. Recent, membrii trupei au luat parte la finala concursului „Romania K-pop Cover Contest”, în cadrul căruia au demonstrat o performanță deosebită și s-au clasat pe locul doi.

Editorial realizat de Carolina Ceban.

Citește în continuare INTERVIU │Martina Meola, cea mai mică studentă a celui mai prestigios conservator din Italia.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Sports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Victoria’s Secret lansează noua campanie My Wings, My Way

Victoria’s Secret aduce în prim-plan o nouă campanie numită My Wings, My Way, dorind să tr…