Home Hairstyle De ce este important sa mergem la salon?

De ce este important sa mergem la salon?

5 min read

Chiar dacă știm cum să avem grijă de părul nostru acasă, specialiștii ne recomandă să mergem regulat la salon, pentru a ne asigura că părul își menține frumusețea și strălucirea. De ce este important să mergem regulat la salon? Am stat de vorbă cu Denisa Hazaparu, Hairstylist și Tehnician culoare cu peste 10 ani experiență în domeniu pentru a afla tot ce trebuie să știm despre importanța vizitelor la salon.

Denisa este de părere că, în primul rând, un specialist bun știe să recomande tratamentele, produsele și procedurile specifice problemei pe care părul o întâmpină. Folosirea unor produse neadecvate pot dăuna părului mai mult decât vopsitul lunar.

Problema cea mai des întâlnită este descuamarea scalpului, care poate fi ușor confundată cu mătreața. Folosirea produselor antimătreață nu vor ajuta deloc la tratarea acesteia. Mătreața este o afecțiune la nivelului scalpului, pe când descuamările apar în urma folosirii în exces a unor produse care usucă scalpul prea tare. În cazul descuamărilor, ideal este ca scalpul să fie hidratat și nu curățat mai intens.

Nicun produs sau instrument pentru păr nu a fost inventat pentru a strica. Modul în care acestea sunt folosite poate fi dăunător sau nu. Multe persoane cred, in mod ernoat, că pudra decolorantă arde părul. Folosită greșit, în cantitate mare sau aplicată incorect, ea poate dăuna părului. De aceea este important să apelăm la specialiști și să mergem la salon.

La nivelul firului de păr, întâlnim două tipuri de degradare. Degradarea mecanică, care apare în urma folosirii incorecte a ustensilelor de coafat (părul se rupe, se arde, devine casant) și degradarea chimică, care survine în urma folosirii incorecte a produselor de colorare/decolorare a părului.

Ce se întâmplă în timpul decolorării părului

În timpul decolorării, proteina din firul de păr, care stă la baza unui fir de păr sănătos și elastic, se pierde. De asemenea, se pierde și stratul de lipide, strat responsabil pentru hidratarea și flexibilitatea firului de păr. Cuticula este și ea afectată.

Doar când cele trei straturi ale firului de păr sunt în echilibru putem vorbi despre un păr sănătos. Un păr destructurat chimic nu poate fi tratat acasă, este nevoie de o vizită la salon pentru a fi tratat de către specialiști.

La fel de importantă este și starea de bine pe care timpul petrecut la salon o oferă. Este un ritual de suflet care oferă încredere în sine.

Informații oferite de către Denisa Hazapanu – Stylist @ D’Hairapy Beauty Bar

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

HARD ROCK CAFE LANSEAZĂ CEA MAI AMPLĂ INOVARE A MENIULUI

Hard Rock International anunță cea mai amplă inovare a meniului din istoria companiei, cu …