Home Kids Top 10 cele mai spectaculoase sculpturi din lume

Top 10 cele mai spectaculoase sculpturi din lume

4 min read

Orasele lumii sunt pline de monumente si sculpturi impresionante ce iti dau senzatia ca prind viata. Sunt adevarate opere de arta ce atrag o multime de turisti. Noi ti-am pregatit top 10 cele mai spectaculoase sculpturi din lume.

1. Mustangii, de Robert Glen, Las Colinas, Texas, USA

sculptura1

Sculptura din bronz realizata de Robert Glen, sta impunatoare in Williams Square din Las Colinas, Texas. Se spune ca este cea mai mare sculptura ecvestra din lume. Marimea, frumusetea si creativitatea sculpturii au plasat-o pe locul 1 in Top 10 cele mai frumoase statui din lume.

2. Expansion, de Paige Bradley, New York, USA

statuie revistaPaige Bradley este un sculptor american cunoscuta pentru sculpturi din bronz, cea mai impresionanta fiind Expansion.

3. Monumentul unui trecator anonim, Polonia, Varsovia

statuieee

Sculptura ii comemoreaza pe oamenii inchisi sau disparuti in perioada regimului comunist.

4. Oamenii de pe Rau, de Chong Fah Cheong, Singapore

statuesConsiderata una dintre cele mai creative statui din lume, aceasta chiar iti lasa impresia ca niste copii sar in apa. Artistul Chong Fah Cheong spune despre creatia sa: “Implicarea mea in sculptura se traduce printr-o stare de spirit. Este constientizarea acuta a existentei mele, care se constituie in posibilitati nelimitate”.

5. Calatorii din Marsilia, de Bruno Catalano, Franta

statuie mArtistul francez Bruno Catalano are in portofoliul sau statui infatisand oameni carora le lipsesc bucati importante din trup.

6. Mihai Eminescu, Onesti, Romania

statuie mihai eminescu Statuia din Onesti a poetului Mihai Eminescu arata de parca ar fi pictata pe nori.

7. De Vaartkapoen, Bruxelles, Belgia

statuie2“De Vaartkapoen” de artistul belgian Tom Frantzen este o statuie amuzanta a unui om din canal care ii pune piedica unui politist. A fost creeata in 1985 si se afla expusa in Sint-Jans-Molenbeek, Belgia.

8. Porcii de la Rundle Mall, Adelaide, Australia

statuie fpmAu scăpat porcii la mall? Daca vei vizita mall-ul Rundle din Australia, probabil iti vei pune exact aceeasi intrebare atunci cand vei vedea cei 4 porci din bronz pur.

9. Hipopotami, Taipei, Taiwan

statuieAceste sculpturi de bronz par ca ies de sub pamant, pentru a se scalda in plina strada. Creativitate si umorul acestei sculpturi i-a adus un loc in Top 10 cele mai frumoase statui din lume.

10. Pantofii de pe Dunăre, Budapesta, Ungaria

worlds-most-creative-statues-8Reprezinta un monument creat de Can Togay & Gyula Pauer in memoria evreilor ucisi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Pantofii simbolizează victimele care au fost silite sa se descalte inainte de a fi impuscate pe marginea apei.

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In Kids

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Doinița Oancea – Reflection – despre designul românesc și propriul brand

Căutăm frumosul peste tot − în oameni, în fapte și în lucruri. Ne dorim în jurul nostru po…