Home LifeStyle Top 8 cele mai frumoaste statii de metrou din lume

Top 8 cele mai frumoaste statii de metrou din lume

4 min read

Metroul este o modalitate foarte eficienta de a te deplasa repede dintr-un loc in altul. De cele mai multe ori calatorii sunt prea preocupati sa ajunga la destinatie si nu mai au timp sa admire statiile, unele dintre ele fiind deosebite prin arhitectura sau prin semnificatia lor istorica. Noi am facut top 8 cele mai frumoaste statii de metrou din lume.

Napoli, Italianapoli

Metroul din Napoli este cunoscut pentru cele mai frumoase statii din Italia. Calatorii pot sa admire opere de arta de dimensiuni mari, realizate de designeri si artisti celebri precum Anish Kappor sau Karim Rashid. Cea mai frumoasa statie napolitana este Toledo, realizata de Oscar Tusquet Blanca.

Moscova, Rusiamoscow-original-11682

Statiile de metrou din Moscova evoca perfect arta sovietica. Statiile sunt decorate cu coloane arcuite, tablouri, sau picturi murale. Una dintre cele mai frumoase este statia Komsomolskaya, din districtul Krasnoselsky, realizata de Dmitri Chechulin.

Bruxelles, Belgiaworlds-most-beautiful-and-interesting-subway-stations-11

Statiile de metrou din capitala belgiana sunt deosebite datorita designului lor si operele de arta expuse. La Comte de Fleurs, sculpturile de Paul van Hoeydonck plutesc deasupra sinelor si a peronului.

Sankt Petersburg, Rusiasankt-p

Statiile incarcate si opulente din Sankt Petersburg sunt atractii turistice importante. Statia Avtovo e decorata cu coloane, candelabre si arta care aminteste de epoca sovietica este superba.

Lisabona, Portugalialisabona

Statia de metrou Olaias din capitala portugheza este una dintre cele mai deosebite din Europa. Proiectata de arhitectul Tomas Taveira, statia este viu colorata si e decorata cu coloane impunatoare si mozaicuri.

Kaohsiung City, Taiwantaiwan

Domul luminii din Kaohsiung este cea mai mare constructie publica realizata din vitralii. Proiectata de Narcissus Quagliata, statia multicolora este o atractie turistica importanta din Taiwan.

Shanghai, Chinachina

Tunelul care uneste Bund cu Pudong, pe sub raul Huangpou,  este una dintre atractiile turistice ale Shanghaiului. Initial gandit ca un tunel pietonal, acum i s-au adaugat mijloace de transport si efecte luminoase uimitoare.

Dubai, Emiratele Arabe Unitedubai

Capitala Emiratelor este cunoscuta pentru resursele financiare nelimitate si constructiile indraznete si impunatoare, metroul facand parte din aceeasi categorie. Cea mai interesata statie este Khalid Bin Al Waleed, al carei design este bazat pe cele patru elemente, apa, foc, aer si pamant, iar candelabrele uriase au forma unor meduze.

Sursa foto: paralela45.ro, pinterest.com

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Despre Maroko sau cum am descoperit comoditatea

A venit vremea rece si căutam altfel de comoditate si utilitate pentru haine. De aceasta d…