Home Books BOOKerini, a doua ediție a târgului internațional de carte pentru copii

BOOKerini, a doua ediție a târgului internațional de carte pentru copii

7 min read

De joi 17 octombrie, până duminică, 20 octombrie, la Biblioteca Națională a României va avea loc a doua ediție a târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini. Timp de patru zile, între orele 10.00 – 18.00, copiii sunt așteptați să-și întâlnească autorii preferați, să stea de vorbă și să-i asculte citind, să deseneze la Peretele cu povești alături de ilustratorii îndrăgiți, să citească și să asculte povești în locurile special amenajate pentru ei, să participe la cele peste 50 de evenimente pregătite de organizatori pentru copii.

BOOKerini

A doua ediție a târgului internațional de carte de copii BOOKerini își propune să continue promovarea literaturii pentru copii în rândul publicului și să încurajeze producția artistică autohtonă de carte pentru copii. Accentul se va pune și la această ediție pe calitatea programului – întâlniri între profesioniștii din domeniu, ateliere pentru copii realizate de autori și ilustratori de carte pentru copii, conferințe și dezbateri pentru părinți, profesori, schimburi de experiență între editori, autori din România și invitați din alte țări (Franța, Ungaria, Grecia și Suedia). 50 de invitați din România și trei din afara țării și peste 20 de edituri, prezente cu cele mai importante titluri de carte pentru copii, vin la Biblioteca Națională a României să fie ghizii micilor cititori în minunata descoperire a Poveștii.

Nu întâmplător, conceptul care va sta la baza celei de-a doua ediții este Călătoria, idee care susține puterea pe care o are literatura pentru copii, aceea de a apropia, de a transforma, de a iniția și de a câștiga de fiecare dată câte ceva de pe urma unei povești. Organizatorii au pregătit călătorii imaginare, fantastice, de aventură, în timpuri îndepărtate, dar și contemporane, cu accent pe componenta digitală (VR și AR) și pe cea senzorială (prin expoziții dedicate copiilor), pe interactivitate și pe dialog, atât între micii cititori, care-și vor recomanda lecturi unii altora în cadrul cluburilor de lectură, cât și între public și profesioniști.

Dar, ca orice călătorie, și aceasta trebuie pregătită din vreme, micii cititori fiind invitați să consulte programul și să-și rezerve din vreme un loc la activitățile la care doresc să participe.

BOOKerini

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ, în limita locurilor disponibile
Înscrieri

NB! Pentru grupuri mai mari de 15 copii, înscrierile se fac pe adresa de e-mail: lunadinmansarda@gmail.com, specificând atelierul la care se dorește participarea și numărul copiilor.

Intrarea la târg este liberă.

Eveniment organizat de Asociația Câte-n lună și-n mansardă și EDU CULT CREATIV
Cu sprijinul: De basm #LittleLit

Parteneri: Biblioteca Naţională a României BCR Da Vinci Kids CCC Shoes & Bags CEWE Cele mai frumoase carti din Romania
Institutul Francez Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi Fanbook Ludotech A fost odata Decor pentru copii POSCA

Participă: Editura Arthur Vlad și Cartea cu Genius Mini Grafic Polirom Junior Editura Cartea Copiilor Editura NEMIRA Editura ALL Editura Frontiera Editura Univers Didactica Publishing House Editura Nomina Signatura Editura Aramis Editura Sigma Educational Curtea Veche Publishing Books by Prior Media Group Editura Cartemma Editura Creanga Fermecata Librairie Kyralina Books Express MORMI Ludicus Games Ludotech anacronic.ro Big Books For Little Hands

Parteneri media: AGERPRES Radio România Cultural Itsy Bitsy TANANANA Ce le citim copiilor Work At Home Moms Romania B24Kids by Anca Ilie GOKID – Ghid evenimente & activitati pentru copii Povești din Bebelonia

Citește în continuare Unteatru de copii învită publicul la unteatru și în luna octombrie.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Books

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

IED – Istituto Europeo di Design prezintă “Multitudine” la Feeric Fashion Week 2024

Nouă studenți IED din școlile sale din Italia și Spania și-au prezentat colecțiile de abso…