Home Hairstyle Atuurile părului creț

Atuurile părului creț

5 min read

Părul creț. Ce vis! Ce dorință! Da, unele dintre noi ne bucurăm de acest atuu, altele și-l doresc și fac tot posibilul să îl obțină.

Ce mai! E frumos! Indiferent că e scurt sau lung, părul creț este foarte ofertant atunci când vine vorba să îl coafezi. Pentru că, grație lui te poți transform în fel și chip. Aidoma unei zâne cu puteri magice. Care este deci secretul părului creț?

Împrietenește-te cu el și fă-i un program riguros de îngrijire
Un păr creț, frumos are nevoie să fie mai întâi acceptat, iubit și mai ales îngrijit. Fii prietenă cu părul tău! Îngrijește-l! Nu îl neglija! Pentru că, un păr creț, care este uscat și degradat, este dificil de aranjat și de purtat.

Primul pas: o vizită la coafor
Ai părul creț? Cum îl tunzi și cum îl aranjezi? Părul creț este mai special, de unde concluzia clară: are nevoie de o rutină de frumusețe personalizată. Când alegi să-ți tunzi părul, trebuie să ții cont că există coafuri speciale pentru acest tip de păr.

În acest caz, accentul se pune pe forme îndrăznețe. De ce? Deoarece, acestea sunt cele care scot în evidență punctul forte al părului creț: volumul generos. Și ar trebui să fii mândră de această calitate a părului tău.

Tunde-l regulat!
Știi deja: părul creț crește diferit de cel drept. Uneori mai greu sau mai puțin vizibil. Dacă vrei să stimulezi creșterea acestui tip de păr, atunci ar trebui să îl tunzi un cm, la interval de 2-3 luni. Vârfurile sunt primele care se degradează, de aceea, ai grijă să le tunzi regulat. Astfel, părul nu se va mai despica sau încurca atât de repede și ușor. În plus, vei putea să-ți aranjezi părul mult mai ușor, deoarece după ce este tuns, acesta va fi mult mai disciplinat.


Nu îl fila!

Pentru a evita aspectul „frizzy”, un păr creț nu trebuie filat decât în cazuri excepționale. Părul creț se împacă bine cu coafurile de ocazie și este foarte apreciat de către hairstyliști. Împletiturile arată splendid pe un păr creț, permițând obținerea unui volum și a unei texturi senzaționale.

De altfel, un păr creț nu necesită mari aranjamente, atunci când timpul nu permite. Este suficientă aplicarea unei spume de păr, a unei creme pentru bucle sau a unui ulei, pentru ca buclele să capete o formă ordonată și un luciu care să le pună în valoare.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Dermabraziunea – tu știi când trebuie apelat la ea?

Dermabraziunea este o tehnică de corecție care absoarbe straturile superficiale ale pielii…