Home Events Andrei Pavel, directorul turneului Concord Iași Open: „Veniți la tenis, vor fi două săptămâni de spectacol!”

Andrei Pavel, directorul turneului Concord Iași Open: „Veniți la tenis, vor fi două săptămâni de spectacol!”

14 min read

Baza Sportivă Ciric din Iași va găzdui, în perioada 10-23 iulie, două mari turnee internaționale de tenis. În prima săptămână este programată ediția a 4-a a turneului ATP Challenger 100 Concord Iași Open, iar în perioada 17-23 iulie se va desfășura ediția a doua a turneului WTA 125 BCR Iași Open.

Concord Iași Open

Andrei Pavel: „Veniți la tenis, va fi spectacol!”

La conferința de presă care a deschis cele două turnee, Andrei Pavel, directorul Concord Iași Open, a făcut un apel la ieșeni să vină în număr cât mai mare la meciurile de la Baza Sportivă Ciric.

„Mă bucur să fiu din nou la Iași, sunt foarte mândru de ceea ce a realizat Andrei Oriță împreună cu Primăria. Sperăm ca ambele concursuri să aibă cât mai mulți spectatori, vor fi meciuri extraordinare, tablourile la fete și la băieți sunt mai puternice ca niciodată. Jucătorii noștri au crescut în clasament și sperăm să avem și la băieți reprezentanți în fazele finale, cum am avut la fete, anul trecut. Vă așteptăm la tenis, pentru că vor fi două săptămâni de spectacol”, a declarat Andrei Pavel.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: ”Deschidem o nouă pagină dintr-un șir început în urmă cu patru ani împreună cu domnul Andrei Oriță. Iașiul va deveni capitala tenisului românesc, începând cu 10 iulie. Depunem un efort constant, în fiecare an și se văd rezultatele, pentru că am atras atenția întregii lumi. Investiția noastră este de aproximativ un milion de lei, dar e important că numele nostru a apărut pe toate site-urile de specialitate, s-a vorbit frumos despre orașul nostru, este o oportunitate pentru a ne prezenta lumii întregi. Sperăm să putem duce aceste turnee mai departe. Îi sunt recunoscător domnului Andrei Oriță pentru faptul că a avut o idee bună și a dus-o până la capăt”.

Andrei Oriță, deținătorul licenței Iași Open: ”Patru ani au trecut extrem de repede, parcă mai ieri încercam să organizăm prima ediție. Cred că în acest an ne aflăm în una din cele mai bune perioade din tenisul românesc ca număr total de turnee internaționale, atât pentru jucători, cât și pentru jucătoare. Noi cred că am fost singurul turneu organizat în 2020, practic am pus la dispoziție doar 100 de puncte jucătorilor din România. Iar anul acesta sunt deja două turnee de 125 în România, plus turneul de 250 de puncte de la Cluj-Napoca, deci din start sunt 500 de puncte. Plus un număr crescut de turnee ITF. Iar acest lucru nu poate decât să ne bucure că am reușit să ne coordonăm și să fim un exemplu pozitiv și pentru alte orașe din România. Ne-am gândit cu ce poate Iașiul să concureze pe termen lung, astfel încât turneele să reprezinte și un reper de eficiență, nu numai o fugă după puncte. Cred că identitatea Iașiului poate să rămână pe termen lung cea de a organiza un turneu mixt, de aceea mi-am dorit să aduc săptămâna fetelor lângă cea a băieților.

Pe tabloul principal îi avem, dintre români, pe David Nicholas Ionel, Cezar Crețu și Filip Jianu, mai sunt Radu Albot, jucător din prima sută, principalul favorit, dar și jucători cu titluri câștigate la activ, cum sunt Christian Garin, Pablo Cuevas sau Lucas Pouille. Dacă vom reuși să ținem această a doua săptămână de Wimbledon, ne permite un mix foarte bun de jucători cu nume și jucători din România. Misiunea tinerilor noștri jucători să ajungă în fazele finale va fi un pic mai dificilă, dar eu zic că meciurile spectaculoase, cu jucători cu nume, ajută în construcția unei cariere.

La feminin, reușim să avem un progres cu privire la numele jucătoarelor confirmate. Primii doi capi de serie sunt din România, Irina Begu și Ana Bogdan. Irina Begu a renunțat să meargă la Palermo, pentru a-și apăra titlul cucerit anul trecut și a venit la Iași, iar Ana Bogdan va veni să-și apere trofeul câștigat trecut. Ana a dat un exemplu de fair-play și de atașament față de acest turneu”.

Cezar Crețu, jucător ieșean ATP, deținător de wild-card pe tabloul principal: ”Este o bucurie pentru mine să fiu aici, am ocazia să joc acasă la acest eveniment foarte frumos organizat și le mulțumesc organizatorilor pentru ocazia oferită de a putea să joc la Iași. Meciurile cu adversari mai mari sunt cele care ne cresc și sunt bucuros că vom avea jucători valoroși aici. Astfel prindem experiență și putem urca în clasament. Eu m-am pregătit foarte bine, sunt încrezător și îmi doresc să fac o figură frumoasă, iar rezultatele să se vadă pe teren. Vă invit pe toți să ne bucurăm de acest eveniment”.

Gabriela Musteață, Director Group Retail BCR: ”Ne bucurăm să fim și anul acesta, pentru al treilea an consecutiv, un partener de încredere al unui proiect relevant în comunitatea ieșeană. Pe măsură ce anii au trecut ne-am dat seama că avem multe în comun cu sportul în general, dar și cu sportul alb în special”.

Maria Tudor, director de comunicare Iași Open: ”În prima săptămână, de luni până joi vom avea sesiunea de zi, de la ora 11.00, iar sesiunea de seară va începe la ora 18.30, când se va juca un singur meci. Începând de vineri, sesiunea de zi va începe la ora 13.00, iar sesiunea de seară la ora 19.00. Iar în week-end, când vom avea semifinalele și finalele ATP, dar vor începe să ajungă și jucătoarele, pentru turneul WTA, programul va fi aglomerat. De aceea, semifinalele și finalele ATP se vor juca începând cu ora 13.00, pe terenul central, iar pe terenurile 5 și 6 vor avea loc calificările pentru turneul feminin.

În a doua săptămână, a turneului BCR Iași Open, sesiunea de zi va începe la ora 13.00, iar sesiunea de seară va avea două meciuri și va începe la ora 17.30. Se vor juca meciuri pe cele trei terenuri cu nocturnă și sperăm ca vremea să țină cu noi și să nu ne ducem foarte târziu în noapte. Semifinalele și finalele BCR Iași Open se vor disputa cu începere de la ora 12.00, sâmbătă, iar duminică sunt programate finala de dublu și cea de simplu, nu mai devreme de ora 14.00. Asta în situația în care nu avem o jucătoare în ambele finale, cum s-a întâmplat anul trecut. Să avem două turnee superbe”.

Turneul masculin Concord Iasi Open, de 100 de puncte ATP, are premii totale de 130.000 de dolari, iar cel feminin BCR Iași Open (WTA 125, perioada 17-23 iulie) este prevăzut cu 160 de puncte WTA și are premii totale de 115.000 de dolari.

Cele două turnee sunt organizate de Asociația Club Sportiv Iași Open, în colaborare cu Concord Service Center și Primăria Municipiului Iași. Andrei Pavel este directorul turneului masculin, iar Daniel Dobre al celui feminin.

Citește în continuare INTERVIU | Simona Păun – Ce înseamnă să fii pilot, influencer și, mai ales, om.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Noul ULTRABOOST 5 – Un boost de energie de la adidas

adidas prezintă noul Ultraboost 5, recreat de la talpă la partea superioară, pentru a ofer…