Home Beauty News 5 pași pentru un ten impecabil

5 pași pentru un ten impecabil

3 min read

Poluarea, soarele în exces, îngrijrea nepotrivită, schimbările de temperatură, alimentația haotică, nopțile pierdute sunt doar câțiva dintre factorii care pot determina creșterea gradului de sensibilitate a tenului tău. Cum îți dai seama dacă și ție ți se întâmplă? Ei bine, dacă te confrunți cu o piele reactivă, fragilă sau alergică, cu mâncărimi și eroziuni ale pielii, atunci și tu ai un ten sensibil. Cauza? ”Aplicarea de produse cosmetice nepotrivite sau prea agresive, stres, consum de alimente condimentate. 

Curăță atent tenul – Primul pas, poate cel mai important pentru îngrijirea zilnică a tenului sensibil este etapa de curăţarea a tenului. Este un pas pe care trebuie să îl urmezi atât dimineața, cât și seara Scopul operațiunii? Eliminarea murdăriei provenite din mediul extern, machiaj, toxinele eliminate de piele, sebum şi alte impurităţi.

Produse demachiante cu PH de 5,5 – cosmeticele au nevoie de un PH care să nu distrugă filmul hidrolipidic al pielii. Te rugăm să eviți ingredientele de origine petrochimică, sapunul, parfumul si formulele pe bază de alcool.

Ziua – hidratează-ți tenul. Alege produse de îngrijire care au la bază ingrediente care menţin hidratarea pielii şi stimulează regenerearea celulară. calmant şi reparator, care ajută în acelaşi timp să combată inflamaţiile şi reglează circulaţia periferică. Crema de zi trebuie sa conţină factor de protecţie solară, deoarece o piele sensibilă este mai predispusă la înroşiri şi inflamaţii.

Seara – hrănește-ți pielea – după o zi în care pielea a fost agresată de farduri, soare și poluare, ea are nevoie de regenerare. ”Creme pe bază de extract de muşeţel, coacăze negre, escină din castan sălbatic, ulei de jojoba, rodie, sunt senaționale pentru efectul calmant şi reparator pe care îl au asupra pielii”, punctează specialistul Naturys România. Acestea ajută în acelaşi timp pielea să combată inflamaţiile şi vin să regleză circulaţia periferică.

Exfolianți fini – cere sfatul specialistului și utilizează produse complementare cu tenul tău.

Load More Related Articles
  • PRO sau CONTRA cezariană

    După ce vestea că Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de…
  • Bucureștiul Altfel – Harta gastronomică a capitalei

    Când descrii un oraș, cel mai des începi prin a povesti despre clădirile fascinante, galer…
  • Primul tatuaj

    Am scris mult despre body acceptance în ultima vreme pe fpm.ro. Am scris despre idealurile…
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Beauty News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

PRO sau CONTRA cezariană

După ce vestea că Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de…