Home Health & Beauty Retinolul și acidul hialuronic – cei mai buni prieteni ai tenului tânăr

Retinolul și acidul hialuronic – cei mai buni prieteni ai tenului tânăr

3 min read

Retinolul și Acidul Hialuronic sunt două componente mereu prezente în cremele anti-îmbătrânire. Orice femeie preocupată de îngrijirea tenului știe că, pentru a fi eficientă, crema anti-rid trebuie să conțină cei doi compuși. Cu toate acestea, nu multă lume știe ce fac cu adevărat aceste două ingrediente minune.

Utilizat de ani de zile în estetică, Retinolul este o moleculă eficientă ale cărei beneficii multiple asupra pielii sunt dovedite științific. Retinolul posedă un număr mare de proprietăți dovedite pentru acțiune eficientă împotriva diferitelor probleme ale pielii, iar beneficiul său în tratarea semnelor de îmbătrânire a fost confirmat în studii complexe efectuate de-a lungul timpului. Se recomandă în special pentru acțiunea sa puternică antirid.

Retinolul ajută la reducerea semnelor cutanate ale vârstei, cum ar fi ridurile și liniile fine, îmbunătățind în același timp tenul, strălucirea și elasticitatea pielii. Retinolul stimulează reînnoirea celulelor pielii,  ce determină o creștere a sintezei de colagen și reducerea colagenazei responsabile de degradarea fibrelor de colagen. De asemenea, promovează sinteza și formarea elastinei.

Acidul hialuronic este un ingredient activ prezent în organism, ce stimulează reînnoirea celulelor și participă la hidratarea pielii. Este prezent în special în piele dar se găsește și în cartilagii și oase. Folosit de ani de zile în produsele cosmetice, este unul dintre cele mai active ingrediente anti-îmbătrânire recomandate de către dermatologi.

Acidul hialuronic ajută la rehidratarea pielii, la creșterea ei în volum și la reducerea ridurilor. Menține volumul pielii prin fixarea apei (molecula de acid hialuronic este capabilă să rețină până la 1000 de ori greutatea sa în apă). Susține și sprijină fibrele de colagen și elastină și crește capacitatea colagenului și a elastinei de a reține apa.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Începe o primăvară fresh cu Aloe Vera

După o iarnă destul de blândă, cu temperaturi rezonabile, iată că și primăvara își face uș…