Home Interviews my Geisha – Denisa, despre bucuria de a crea și de a purta parfumurile propriului brand

my Geisha – Denisa, despre bucuria de a crea și de a purta parfumurile propriului brand

19 min read

De la pasiune și un plan de afaceri schițat pe un șervețel, cu determinarea de a arăta că poate reuși într-un domeniu în care nu mulți îndrăznesc să pătrundă, Denisa Tanase a creat my Geisha. Un brand de parfumuri care a devenit în scurt timp apreciat pentru aromele puternice și pline de personalitate. Reacțiile și mesajele cu care revin clientele my Geisha ne-au intrigat și am vrut să aflăm drumul de la idee la reușită al unui brand atât de îndrăgit.

my gheisha Cum a început această poveste?

Dintr-o pasiune neconstientizata in prima faza, drumuri multe in Dubai de unde veneam de fiecare data incarcata cu arome pentru mine si prietenii mei. Probabil as fi ramas doar o consumatoare de arome daca nu as fi fost incurajata sa fac mai mult de atat de catre prietenul meu, care intr-un restaurant grecesc mi-a schitat un fel de plan de business pe un servetel si m-a indemnat sa transform ideea de a lansa un parfum, in realitate. La polul opus, mai toti prietenii si cunostintele imi spuneau ca nu am nici o sansa intr-un domeniu plin de branduri mari si, evident, am vrut sa le arat ca gresesc.

Cum a ajuns să poarte numele my Geisha?

Initial nu am vazut un brand de parfumuri. Am conceputul totul in jurul unei singure arome. Stiam exact ce note vreau sa aiba si aproximativ in ce procentaje, ma jucasem singura acasa de multe ori cu aromele acestea si chiar purtam o varianta mixata de mine a primei arome lansate, OUD, inainte ca ea sa fie definitivata in fabrica din Dubai de catre parfumierii si tehnicienii de acolo.

Am construit aroma in jurul unei povesti pe care o proiectasem in zona senzualitatii, a misticului, voiam sa aiba puteri miraculoase, feromoni si efect afrodisiac. Toate notele parfumului OUD se incadreaza in acest criteriu obligatoriu: au un puternic efect afrodisiac. De la vanilia care este considerata unul din cele mai vechi si puternice afrodisiace naturale, pana la santalul pe care indienii il ard in dormitor pentru a creste intensitatea momentelor erotice. Si cine reprezinta mai bine cultul senzualitatii, ducand seductia la nivel de arta, daca nu geishele? In plus, OUD are si un ingredient secret, o planta al carei ulei natural face parte si astazi din ritualul zilnic de ingrijire si frumusete al geishelor.

Care este specificul my Geisha?

my Geisha a introdus pe piata din Romania uleiurile de parfum atat de apreciate in zona Orientului. Cand vorbim despre my Geisha vorbim doar despre arome puternice, cu personalitate si siaj mare, arome care raman in urma ta si ii fac pe cei din jur sa te intrebe ce porti. Pentru mine prea mult sau prea persistent nu exista in parfumerie si sunt adepta aromelor care „striga” de pe tine, esential este doar ca ele sa vina ca o continuare a personalitatii si atitudinii fiecaruia dintre noi. Cred ca atentia cu care ne alegem parfumul ar trebui sa fie mai mare decat cea cu care ne alegem hainele. Pentru ca parfumul este singurul pe care il purtam chiar si atunci cand nu mai purtam nimic.

Ce te inspiră atunci când introduci arome noi sau faci o nouă combinație de arome?

Sunt mai mult artist decat om de business. Prin urmare, sunt subiectiva. Omul de business face lucrurile pe gustul publicului, pentru a fi consumate. Artistul le face pentru el si exaltarea sufletului lui. Toate aromele my Geisha exista pentru ca au fost alese de catre mine printr-un subiectivism poate dus la extrem. Fiecare dintre ele mi s-a lipit de suflet la un moment dat si doar atunci am putut sa le povestesc oamenilor despre bucuria de a purta aroma respectiva. La fel se intampla si cu directiile in care merg aromele, imi ascult intuitia si imi urmez preferintele. De exemplu, cat timp am stat in Franta la scoala de parfumerie, am avut in permanenta in nas mirosul de Maltol, de zahar ars, care ma urmarea oriunde eram. A avut un impact atat de mare asupra mea incat urmatoarea aroma la care deja se lucreaza, in Franta de aceasta data, va avea ca vedeta acest ingredient. De asemenea si restul ingredientelor descoperite in scoala si care mi-au placut sau au avut un impact emotional asupra mea se vor regasi in el.

Cum este în viziunea ta parfumul ideal?

Cel mai important este felul in care parfumul respectiv ne face sa ne simtim si starea pe care ne-o da. Daca ne face sa ne simtim mai frumosi, mai puternici, mai bogati, mai curajosi, ne da atitudine si ne da „boost” la tot ce am putea reprezenta, atunci el este. Daca are puterea sa devina madlena lui Proust si peste ani are puterea de a ne readuce stari, sentimente, momente, din nou… el este.

Iar daca vorbim din punct de vedere tehnic, sa fie puternic, sa intre odata cu tine in incapere si sa ramana acolo chiar si dupa ce tu ai plecat de ceva timp ( apropos de asta, aromele mele au trecut toate proba liftului. Pentru a stabili concentratiile apelor de parfum, le testam in liftul hotelului din Dubai si m-am oprit din a creste concentratia doar atunci cand aroma ramanea in lift aprox 4 ore de la pulverizare), sa danseze pe langa tine  la orice miscare a ta si sa aiba molecule care sa zboare in aer si sa umple spatiile cu minunatia lor.

Cum diferă crearea unui parfum pentru femei de crearea unui parfum masculin? Sau crezi mai degrabă în arome unisex?

Cred in ce ii place fiecaruia sa poarte. Sigur ca inainte existau aceste delimitari destul de clare. In scoala am invatat formule pentru apa de toaleta feminina si formule pentru apa de toaleta masculina, separat. Sigur ca exista ingrediente care se preteaza mai mult unui anumit sex si pe care le regasim des in parfumurile de acel tip. De exemplu, vetiverul o sa l regasim intr-o proportie foarte mare in parfumeria masculina. La fel patchouli, notele lemnoase, de piele etc. Insa in ultimul timp, mai ales odata cu dezvoltarea pafumeriilor de nisa, linia dintre masculin si feminin a devenit atat de fina, aproape inexistanta. Clasificari clare si produse cu formule tipic masculine sau feminine se mai regasesc doar in zona parfumeriilor de mainstreem, unde criteriile de developare ale unui produs tin mai mult de marketing, costuri, public tinta si se merge de cele mai multe ori pe retete sigure si confirmate deja in trecut.

my geisha
Care este partea cea mai nevăzută și neștiută din întregul proces al realizării parfumurilor?

Chimia si reglementarile. Cel putin pe mine asta m-a surprins. Tindem sa credem ca parfumierul intra in laborator si incepe sa se joace cu aromele pana descopera combinatia ideala si cam asta este tot. De fapt, exista tehnici si ingrediente chimice care se folosesc in anumite situatii si in cantitati care difera in functie de rezultatul pe care vrei sa-l obtii pentru a da caracter notelor folosite. Pentru a le fixa sau dimpotriva, a le face mai volatile. Fiecare modificare a unui miros din momentul in care il pui pe piele pana la cateva ore bune dupa este gandit si calculat de parfumier in laborator. Felul in care el miroase acum, sau peste o ora, sau peste 3, a fost deja stabilit de catre el. Felul in care anumite note din el se remarca, dar si momentul in care o fac, nu sunt intamplatoare.

De asemenea, cred ca putina lume stie faptul ca reglementarile in materie de ingrediente naturale folosite in parfumerie sunt stricte si din ce in ce mai riguroase. Anual se elimina treptat din ce in ce mai multe ingrediente naturale, care sunt inlocuite de varianta sintetica a acestora. Totusi, pentru cele inca permise, exista limite de folosinta pe care parfumierul trebuie sa le respecte. Asadar si creativitatea lui este de multe ori limitata de aceste reglementari, iar pentru respectarea lor trebuie de multe ori sa improvizeze solutii astfel incat rezultatul sa fie cel dorit initial.

Care este diferența dintre o apă de parfum și un ulei de parfum ?

Uleiul de parfum este de fapt parfumul, aroma in sine. Din acesta, in functie de concentratie si prin amestecul cu alcool se obtin apele de colonie, de toaleta, de parfum sau esentele. O apa de parfum are aprox 30% concentratie de ulei, este prin urmare un ulei diluat. Sigur ca si alcoolul are calitatile, avantajele si rolul lui, el face parfumul sa fie mai usor, mai volatil, ii creste siajul (urma pe care parfumul o lasa in urma noastra). Uleiul este parfumul in cea mai pura forma a lui, mai concentrat, mai puternic, prin urmare rezista mult mai mult pe piele, fiind si mai greu si avand o rata de evaporare mult mai mica, sau lenta.

Care este produsul vedetă my Geisha?

Cannabis.

Ce alte produse se mai găsesc în portofoliul vostru?

Pe langa uleiurile si apele de parfum, mai avem si arome de incapere tipic orientale: bakhoor. Sunt niste bucati de lemn parfumat care se pun peste carbune incins si degaja un fum parfumat in toata casa. In zona Orientului, ei obisnuiesc sa isi parfumeze si hainele sau femeile parul, in acest fum parfumat.

Separat de zona aromelor, my Geisha este si distribuitor exclusiv in Romania al brandului korean de skincare Shangpree, care produce de la masti de fata, la creme, BB creamuri, creme cu protectie solara, masti pentru zona ochilor, peelinguri etc.

Ce ne mai pregătești?

Am multe idei frumoase pe care abia astept sa le pun in practica. In viitorul apropiat vom lansa o noua aroma, Sakura, o combinatie in care predomina aroma de mosc si de cirese. Pregatim apa de parfum si pentru MUSK, deschidem noi francize in tara, iar toate aceste concepte si produse vor fi prezentate si  la targul de beauty de la Romexpo care va avea loc intre 26 si 29 septembrie.

Care sunt mesajele cele mai frumoase de la cei care apreciază my Geisha?

Inca de la lansarea brandului am fost rasfatata de-a dreptul de mesajele oamenilor. Cel mai recent mesaj care m-a impresionat a fost de la o romanca stabilita in Italia care a venit in vacanta de vara acasa, in Timisoara, s-a urcat la volan si a condus 3 ore la dus si inca 3 la intoarcere, pentru a merge pana in Oradea special pentru a testa aromele si a cumpara my Geisha.

Citește în continuare Denis Roabeș – The Motans – Îndemn la sinceritate.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Adi Istrate un overthinker de excepție

Adi Istrate este un artist și compozitor pasionat, pentru care muzica a fost mereu o const…