Home LifeStyle 10 lucruri pe care nu le stiai despre tragedia Titanicului

10 lucruri pe care nu le stiai despre tragedia Titanicului

3 min read

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume cand a plecat in calatoria sa inaugurala din Southampton Anglia cu destinatia New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23:40 in data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un iceberg si s-a scufundat la ora 2:30 in dimineata urmatoare. In urma naufragiului si-au pierdut viata 1514 persoane din 2228 in unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Iata 10 lucruri pe care nu le stiai despre tragedia Titanicului.

11. A existat un supravietuitor japonez pe nume Masabumi Hosono care a sarit de pe vas intr-una din barcile de salvare, dar cand s-a intors in Japonia a fost privit drept un las si multi l-au criticat. De asemenea, Hosono a fost concediat si de la jobul sau guvernamental.

22. Unul dintre cele mai emotionante momente din Titanic este atunci cand orchestra continua sa cante pentru a calma pasagerii. Si asta chiar s-a intamplat. Au cantat ore in sir dupa ce nava a lovit iceberg-ul.

33. Daca iceberg-ul ar fi fost vazut cu 13 secunde inainte si capitanul ar fi facut ceva, toata tragedia ar fi fost evitata.

44. Milton Hershey, cel care avea cea mai mare fabrica de ciocolata din lume , a avut bilete pe Titanic dar s-a razgandit sa mearga.

85. Mai mult de jumatate dintre barcile de salvare nu au fost umplute la capacitate maxima.

56. A fost singura nava din istorie care s-a scufundat.

2qs5ij67. Icebergul care a scufundat Titanicul plutea pe apa de 1000 I.Hr.

108. Bugetul cheltuit de James Cameron pentru a produce filmul Titanic a fost mai mare decat cel cu care a fost construita nava initial.

rmimvm9. Bucatarul a supravietuit pentru ca bause foarte mult inainte ca nava sa se scufunde, astfel ca temperatura corpului sau a fost in permanenta ridicata pana cand a fost salvat.

1210. The Californian, alta nava, era in misiune in acea noapte, nu departe de tragedie, si ar fi putut sa-i salveze pe pasageri. Titanicul nu a putut lua legatura cu nimeni, liniile de telecomunicatie fiind distruse.

Sursa: virallmundo.info

 

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Despre Maroko sau cum am descoperit comoditatea

A venit vremea rece si căutam altfel de comoditate si utilitate pentru haine. De aceasta d…