Home Interviews INTERVIU │ Martina Meola, cea mai mică studentă a celui mai prestigios conservator din Italia

INTERVIU │ Martina Meola, cea mai mică studentă a celui mai prestigios conservator din Italia

6 min read

Martina Meola este o tânără pianistă care la doar 10 ani a reușit să cucerească mii de oameni prin talentul și profesionalismul său. Martina este una dintre finalistele Românii au Talent sezonul 12 și cea mai tânără studentă a uneia dintre cele mai prestigioase școli de muzică din lume, Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano.

Sursă foto: arhiva personală a artistului
Când a început pasiunea ta pentru pian și ce te-a inspirat să alegi acest instrument?

Pasiunea mea pentru pian a început de la vârsta de 5 ani când mama mi-a cumpărat un pian electric. Pianul a fost pentru mine o dragoste la prima vedere.

Care a fost cea mai reușită performanță a ta de până acum? Dar cea mai memorabilă?

Cea mai reușită performanță de până acum a fost concursul internațional pentru pian si orchestră Città di Cantù și concursul internațional PianoTalents. Cea mai memorabilă performanță a fost când am fost admisă la una dintre cele mai prestigioase instituții de muzică din lume, Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano.

Ce emoții ai avut atunci când ai aflat că ai fost admisă la una dintre cele mai prestigioase școli din lume, la doar 9 ani?

Când am aflat că am fost admisă la Conservatorul Giuseppe Verdi, am fost foarte fericită și nu puteam să cred că acest lucru este real.

Care au fost probele impuse în cadrul etapelor de admitere și cum ai depășit provocările întâlnite?

Au susținut două probe de admitere la conservator. Pentru prima probă am cântat la pian opt piese, câte una din fiecare epocă (barocco, clasică, romantică, contemporană) și trei studii. Pentru cea de-a doua probă, am interpretat la prima vedere o piesa necunoscută. Pe parcursul probelor de admitere nu am întâlnit provocări pentru că m-am pregătit foarte intens pentru fiecare dintre ele.

În semifinala Românii au Talent ai cântat la pian cu ochii legați. Cum reușești să te orientezi și să execuți corect compozițiile muzicale fără a avea vizualizarea directă a pianului?

Pentru mine nu este foarte complicat să interpretez piesele fără a vedea claviatura pianului pentru că am exersat cu ochii legați încă de când am început să învăț să când la pian.

Cum reușești să echilibrezi viața ta de copil cu cerințele și rigorile necesare pentru a atinge o astfel de performanță muzicală?

Reușesc să echilibrez totul pentru că îmi place ceea ce fac, am un program bine determinat pe care l-am stabilit împreună cu profesoara mea și sunt foarte organizată.

Care sunt pasiunile tale pe lângă muzică?

Îmi place să citesc, să recit poezii, să mă joc cu pisoiul meu Chiur Chiur și cățelușul meu Chihuahua, să înot și să merg la plimbări în aer liber.

Care este visul tău în cariera muzicală pe care o urmezi și ce-ți dorești să realizezi în viitorul apropiat?

Cel mai mare vis al meu este să devin o pianistă celebră.

Ce sfat ai avea pentru alți copii talentați care aspiră să urmeze o carieră în muzică?

Cele mai importante sfaturi sunt să nu privească televizorul și să nu piardă timpul jucându-se pe telefon. În schimb, recomand să citească, să asculte de părinți, să asculte muzică clasică și în fiecare zi să învețe ceva nou.

Interviu realizat de Carolina Ceban.

Citește în continuare INTERVIU | Raluca Țincă și lânoșii din „Woolie și comoara dispărută”: „Eram convinsă că nu voi găsi o editură care să iubească personajele acestea așa cum o fac eu.”

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Interviews

One Comment

  1. Ceva deosebit

    6 iulie 2023 at 15:50

    Martina Meola, copilul fenomen cu care ne mandrim si noi, romanii!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Invitați speciali la TIFF.23: actori, regizori consacrați și vedete

Jojo T. Gibbs, una dintre cele mai promițătoare actrițe emergente, se numără printre actor…