Home Fashion INTERVIU │ Alexia și Antonia Miu, cele mai tinere creatoare de modă din România

INTERVIU │ Alexia și Antonia Miu, cele mai tinere creatoare de modă din România

14 min read

În lumea modei, talentele și ideile geniale nu cunosc limite de vârstă. Alexia și Antonia Miu sunt cele mai tinere creatoare de modă din România, fondatoarele brandului MIU și ambasadoare în lumea modei internaționale.

Surorile Miu

Cum a început pasiunea voastră pentru design și ce v-a motivat să alegeți acest domeniu?

Pasiunea noastră pentru design a început încă de la o vârstă fragedă. Ne amintim cum ne jucam în mansarda casei, organizând mici defilări de modă cu hainele mamei noastre. Am simțit încă de atunci o atracție puternică către lumea modei și am visat mereu să avem propriile noastre colecții . Ne-a motivat dorința de a crea ceva unic și de a aduce bucurie și încredere în sine prin hainele pe care le creăm. Am ales acest domeniu deoarece considerăm că moda are puterea de a exprima personalitatea și de a influența pozitiv viața oamenilor.

Cum împărțiți responsabilitățile și sarcinile pentru crearea unei colecții și cum asigurați coerența și coeziunea în rezultatul final?

Împărțim responsabilitățile în mod complementar în cadrul creării unei colecții. Comunicăm și colaborăm strâns pe parcursul întregului proces creativ pentru a ne asigura că rezultatul final este unul armonios și consistent.

Alexia: Eu sunt directorul artistic și mă ocup de partea creativă, de la conceperea designului până la alegerea materialelor și crearea siluetelor.

Antonia: Eu sunt cea care se ocupă de partea logistică și de producție, asigurându-mă că întreaga colecție este realizată într-un mod corespunzător.

Cum depășiți eventualele neînțelegeri sau diferențe de opinii în timpul colaborării voastre?

În timpul colaborării noastre, ne putem confrunta cu neînțelegeri sau diferențe de opinii, însă considerăm că acestea sunt oportunități de creștere și îmbunătățire. Ne străduim să ne ascultăm reciproc si să ne respectăm punctele de vedere în astfel de situații, căutăm întotdeauna soluții comune și ne concentrăm pe obiectivul nostru de a crea modele extraordinare și de a inspira fetele și femeile din întreaga lume.

Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ați întâmpinat de-a lungul carierei voastre si cum le-ați depășit?

Una dintre cele mai mari provocări pe care le-am întâmpinat în cariera noastră a fost să ne afirmăm ca designeri într-un domeniu competitiv. Am depășit această provocare prin perseverență și dedicare. Am învățat să ne menținem încrezătoare în propriile noastre viziuni si să nu renunțăm la visurile noastre. Ne-am străduit să ne perfecționăm constant abilitățile și să fim deschise la învățare. Fiecare provocare a devenit o oportunitate de creștere si ne-a ajutat să devenim mai puternice si mai determinate.

Cum reușiți să rămâneți informate în legătură cu tendințele și inovațiile din industria modei și a designului?

Pentru a fi mereu informate în legătură cu tendințele și inovațiile din industria modei si a designului, ne menținem în permanență conectate la mediul artistic. Călătorim în întreaga lume în căutarea celor mai rafinate și luxoase materiale pentru rochiile noastre. Participăm la evenimente de modă și urmărim cu atenție prezentările de colecții ale designerilor de top. De asemenea, suntem active pe platformele online și sociale, unde urmărim bloguri și reviste de modă pentru a fi mereu la curent cu noutățile din industrie.

Care au fost cele mai semnificative proiecte și concursuri în care ați fost implicate și ce experiență ați dobândit în urma acestora?

Am avut privilegiul de a fi implicate în proiecte și concursuri semnificative. Am participat la Fashion Weeks din Paris, Milano, Dubai, Praga și București, defilând pentru branduri de prestigiu. De asemenea, am fost desemnate Best Kids Models of the Universe în Milano și am câștigat premiul de Designerul Anului la Vivz World Fashion Week pentru colecția noastrà de debut, Sisters’ Love. În 2022, am câstigat premiul de Cel Mai Bun Designer la concursul Best Model of Europe, desfășurat în Barcelona, iar mai recent, in iulie 2023, am primit premiul pentru Cel Mai Bun Tânăr Designer al României în cadrul evenimentului organizat de Sonia Trifan. Aceste experiențe ne-au oferit o platformă incredibilă pentru a ne dezvolta abilitățile și a ne face cunoscută munca în domeniul modei.

Care considerați că sunt principalele voastre realizări de până acum în ceea ce privește cariera voastră de designeri?

Cea mai mare realizare a noastră de până acum este crearea propriului nostru brand, MIU, și lansarea cu succes a colecțiilor noastre deosebite. Am reușit să ne afirmăm ca designeri internațional recunoscuți, devenind cele mai tinere talente din România în acest domeniu. Faptul că am câștigat premii importante, precum Designerul Anului, pentru primele noastre colecții, ne-a consolidat poziția și ne-a oferit o recunoaștere valoroasă in industria modei. Suntem mândre de fiecare creație pe care am adus-o la viață și de fiecare femeie sau fată care s-a simțit frumoasă și încrezătoare în hainele noastre.

Cum reușiți să echilibrați programul de elev cu cerințele și rigorile unei cariere în fashion?

Echilibrarea vieții de elev cu cerințele și rigorile unei cariere în modă este o provocare, dar am învățat să prioritizăm și să ne organizăm eficient timpul. Încercăm să ne organizăm programul în așa fel încât să avem timp atât pentru studiu, cât și pentru creație. Ne asigurăm că ne păstrăm un echilibru sănătos între viața personală, școală și munca noastră în domeniul modei. În plus, ne sprijinim reciproc și suntem flexibile în gestionarea programului, astfel încât să ne putem îndeplini cu succes responsabilitățile în ambele domenii.

Care sunt pasiunile voastre pe lângă design?

Pe lângă design, pasiunile noastre includ modelingul, frumusețea și arta. Ne bucurăm de timpul petrecut cu familia și prietenii noștri. De asemenea, ne place să călătorim și să explorăm culturi noi, găsind inspirație în diversitatea lumii în care trăim.

Dacă ar fi să colaborați în calitate de designeri cu un model sau o celebritate, cine ar fi aceasta și de ce ați face această alegere?

Dacă am colabora în calitate de designeri cu o personalitate celebră, ne-am dori să lucrăm cu cineva care este un simbol al eleganței și al încrederii în sine și care ne poate ajuta să aducem mai multă atenție și recunoaștere în industria modei. De exemplu, visăm să o avem pe Leonie Hanne, influencer de top în lumea modei, purtând una dintre rochiile noastre pe covorul roșu.

Care sunt obiectivele principale în cariera voastră de designeri și ce doriți să realizați în viitorul apropiat?

Obiectivele noastre principale sunt să dezvoltăm și să internaționalizăm brandul nostru, MIU, să continuăm să creăm colecții excepționale, să inspirăm și să oferim încredere fetelor din întreaga lume prin creațiile noastre. În viitorul apropiat, ne dorim să stabilim colaborări cu branduri de prestigiu și să deschidem magazine MIU în marile capitale ale modei. Ne propunem să fim surse de inspirație în industria modei, promovând eleganța și originalitatea.

Interviu realizat de Carolina Ceban.

Citește în continuare INTERVIU │Martina Meola, cea mai mică studentă a celui mai prestigios conservator din Italia.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Premieră la RFW 2024: 8 designeri emergenți au lansat o colecție împreună cu Irina Schrotter, inspirată din viața personală

Anul acesta, la Romanian Fashion Week (RFW), eveniment care se desfășoară la Iași în perio…