Home LifeStyle Echitatia, sportul mintii si al sufletului

Echitatia, sportul mintii si al sufletului

5 min read

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut o relatie apropiata cu caii. La inceput, ii foloseau pentru a se deplasa sau pentru a muta diverse lucruri, apoi in gospodarie la diferite treburi si desi astazi tehnologia a avansat uimitor, caii sunt folositi de catre oameni, ca principal ajutor si intr-o mica masura pentru echitatie.

In Romania, exista un numar impresionant de baze hipice sportive, unde anual sunt pregatite cupluri pentru participarea la concursuri si unde amatorii de echitatie se duc zilnic pentru a se relaxa in prezenta acestor animale nobile. In afara faptului ca este un sport elegant, echitatia are si anumite beneficii pe care multi nu le stiu, asa ca va vom prezenta pe scurt cateva dintre ele.

1. Postura

Echitatia este un sport unde tinuta este totul. Spatele trebuie sa fie drept, capul sus si atitudinea sigura. Practicand acest sport, ne autoeducam sa pastram o pozitie eleganta, impunatoare si sanatoasa, pe care o putem mentine  si in viata de zi cu zi.

2. Increderea in sine

Este vorba despre un animal de jumatate de tona pe care il faci sa ti se supuna. Nimic nu se compara cu acest sentiment si mai mult decat atat, acest lucruri iti schimba atitudinea fata de propria persoana si felul de a privi lucrurile. Acest sport este recomandat celor care sufera de incredere de sine scazuta sau au o parere proasta fata de propria persoana.

3. Auto-disciplina

Caii sunt niste animale complexe, care au nevoie de afectiune, atentie si ingrijire constanta. Totodata, trebuie sa fii foarte bine instruit inainte sa te apropii de ei si sa inveti sa interpretezi semnele pe care le transmit. Practicand acest sport, nu doar ca inveti sa te cunosti pe tine mai bine, ci si sa cunosti caii, sa intelegi ceea ce ei transmit si mai ales, sa stii cum sa-ti modifici propria atitudine fata de ei. Mai mult decat atat, echitatia nu implica doar urcatul calare, ci si ingrijirea minutioasa a calului inainte si dupa antrenament, deprinderi pe care le inveti doar cu foarte mult antrenament.

4. Compasiune

Intre cal si calaret se formeaza o legatura atat de stransa, ca nu mai poate fi desfacuta. Nu se poate compara cu relatia intre om si niciun alt animal. Calul este diferit de orice alta experienta avuta anterior. Te invata sa te cunosti pe tine si in acelasi timp sa il cunosti si pe el, sa-ti depasesti limitele si sa fii o persoana deschisa.

5. Lucrul in echipa

Mai presus de toate, echitatia este un sport ce transforma orice persoana. Te educa, te transforma si te face o persoana responsabila. Cunoasterea calului, deprinderea pasilor catre ingrijirea sa corespunzatoare, precum si mersul calare sau chiar petrecerea timpului in compania lui, sunt activitati ce schimba personalitatea si sunt recomandate tuturor persoanelor.

In concluzie, echitatia nu este doar un sport foarte sanatos, ci un mod de viata. In timp, acest sport isi  poate pune amprenta asupra personalitatii tale, reusind sa te faca sa devii un om mai bun, poti depasi anumite frici si te ajuta sa realizezi ca ce nu te doboara, te face mai puternic.

Sursa foto: dailymail.co.uk, www.edenland.ro

 

 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

O nouă ediție a festivalului de dans HazarDance la RCW, în Iași

Romanian Creative Week (RCW), cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din UE…