Home Hairstyle Tips and Tricks : Ce trebuie să știi dacă ai părul blond

Tips and Tricks : Ce trebuie să știi dacă ai părul blond

6 min read

Tot mai multe modele par să favorizeze blondurile strawberry – irize. Deși este o culoare dificil de întreținut, cu siguranță nu vei trece neobservată cu un astfel de look. Totuși, cum alegem reflexul si cum putem păstra cât mai mult culoarea, aflăm de la Alexandru Crăciun, hairstylist la Beauty Effect.

Este evident că timpul petrecut la salon joacă un rol important în viața fiecareia dintre voi, însă atunci când vom opta pentru un look ca acesta trebuie să avem în vedere urmatoarele aspecte:

  • Culoarea trebuie reîmprospătată la fiecare două săptămâni
  • Trebuie să vă cumpărați un kit pentru acasă care include șampon nuanțator ori mască
  • Pentru a se ajunge la un reflex irize părul trebuie decolorat în prealabil fapt care poate duce la deshidratare severă, chiar rupere în unele cazuri, motiv  pentru care eu recomand produse de hidratare – ulei , mască, iar o dată pe lună tratamentul de hidratare intensă.

Alexandru Crăciun, hairstylist la Beauty Effect

Să presupunem că optăm pentru un blond rece. Am mers la salon acolo unde hairstylistul nostru ne-a făcut culoarea dorită, însă ce fac mai departe? Ei bine, iată câteva sfaturi pentru întreținerea culorii reci:

  • În primul rând trebuie să ne cumpărăm un șampon silver pentru a neutraliza pe termen lung reflexul de galben ce ar putea să reapară
  • Avem nevoie neapărat și de o mască silver pe care o vom masa pe toată lungimea firului de păr (exceptând rădăcina) timp de 9-12 minute după sfarșitul ritualului de șamponare. Cât timp stăm cu masca pe păr, tot ca un ritual, se poate prinde părul într-un prosop, iar cu un jet de apă caldă vom trece pe deasupra prospului păstrând o temperatură fierbinte precum un spa pentru păr. Cuticula se va deschide, iar tratamentul va fi în profunzime. Este important ca ultima clătire să fie făcută cu apă rece pentru a sigila cuticula.

Alexandru Crăciun hairstylist la Beauty Effect

Pe lângă toate aceste aspecte care țin de menținerea culorii, este foarte important să nu uităm și de întreținerea lui. Dacă ai părul lung și ești în căutarea unei tunsori, opțiunile sunt multiple.  Totul depinde de forma părului -drept, ondulat sau creț– și de fizionomia fiecareia dintre voi.  Sunt câțiva factori importanți în luarea unei decizi privind tunsoarea. Dacă parul este tuns în conformitate cu structura firului de păr atunci rezultatul va fi unul vizibil și ușor de întreținut acasă.  Ca o completare a tunsorii puteți opta pentru breton – drept sau asimetric.

Părul lung ar trebui tuns o dată la doua luni. Se numește tunsoare de întreținere și ajută părul la regenerare redând luciul și strălucirea dorită. Pentru un păr mediu sau scurt procedeul ar trebui refăcut între patru și șase săptămâni în funcție de lungime. Întreținerea bretonului drept se face lunar și în majoritatea cazurilor necesită coafare zilnică, așadar nu trebuie să neglijați acest aspect în luarea deciziei.

Citește aici și tendințe de hairstyle pentru 2018 prezentate de Alexandru Crăciun.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Colecția de bijuterii Disney x Pandora ne încurajează să alegem un stil impunător

Vara aceasta, Pandora celebrează „Regele Leu”, cel mai nou film Disney, regizat de Jon Fav…